Bijeenkomst over toekomst watertoren

DIRKSLAND – Hoe moet het verder met de watertoren van Dirksland? Deze vraag komt aan de orde tijdens de volgende vergadering van de dorpsraad, op dinsdag 3 april. De gemeente Goeree-Overflakkee is medeorganisator van deze avond, waarvoor heel Dirksland een uitnodiging in de bus krijgt.

Door Kees van Rixoort

Er zijn verscheidene ideeën en belangstellenden voor de watertoren, een Rijksmonument dat in eigendom is van de gemeente. Het markante bouwwerk is in relatief goede staat, maar heeft te kampen met de gevolgen van achterstallig onderhoud en doorslag van vocht.
De dorpsraad van Dirksland wil de watertoren bestemmen als locatie voor de gemeenschap, met mogelijkheden voor bijvoorbeeld exposites, trouwerijen, vergaderingen en workshops. Maar er zijn kapers op de kust, die ook plannen hebben met de toren. Als die plannen doorgaan, wordt het bouwwerk privé-eigendom en zal het niet of nauwelijks nog geopend zijn voor het publiek, is de angst van de dorpsraad.
"Wat moet er gebeuren met de watertoren? Dat kunnen de bewoners van Dirksland op 3 april naar voren brengen", aldus Jan Leenders, voorzitter van de dorpsraad. Tijdens de avond zijn er inleidingen van een architect en een deskundige op het gebied van hergebruik van watertorens. De avond vindt plaats in De Schakel te Dirksland en begint om 19.30 uur (inloop 19.00 uur).