De Bibliotheek start Digi-café op Goeree-Overflakkee

MIDDELHARNIS - Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta en Stichting ZIJN slaan, samen met een aantal vrijwilligers, de handen ineen en starten met ingang van april 2018 een Digi-café op Goeree-Overflakkee.

Bij het Digi-café kunnen mensen wekelijks terecht met vragen op het gebied van computer-, tablet- en telefoongebruik. Van het installeren van een Windowsupdate op de eigen laptop tot het maken van een fotoalbum van digitale foto's of het versturen van een What's app-je via de mobiele telefoon. Maar ook gewoon aanschuiven met je laptop en van elkaar leren mag.
Het Digi-café is niet bedoeld voor het repareren of her-installeren van computers, printers of aanverwante apparatuur. Het is puur bedoeld voor gebruikersvragen waar je zelf niet uitkomt. Daarnaast is het Digi-café ook een gezellige plek waar iedereen elkaar kan ontmoeten en waar kennis en ervaring wordt uitgewisseld.
Het devies van het Digi-café is: samen weet je meer dan alleen.

Locatie van het Digi-café

Het Digi-café is vanaf maandag 6 april wekelijks te bezoeken tussen 10.00 en 12.00 uur in de Bibliotheek in Middelharnis (Kerkepad 11). In de Bibliotheek zijn de randvoorwaarden aanwezig: ruime openingstijden, zitgelegenheid, koffie/thee en gratis draadloos netwerk (wifi).

Vrijwilligers gezocht

Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta en Stichting ZIJN zijn nog op zoek naar een aantal vrijwilligers dat op toerbeurt mee wil mee draaien om aanwezig te zijn in het Digi-café. Vereisten om als vrijwilligers aan de slag te gaan zijn: communicatieve vaardigheden, op toerbeurt beschikbaar op vrijdagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur en beschikken over relevante computerkennis. (De computerkennis hoeft niet van heel hoog niveau te zijn, maar zit meer in de hoek van de zelfredzaamheid en gebruiksvaardigheid of de behendigheid om informatie op te zoeken op het internet).

Interesse om als vrijwilliger aan de slag te gaan? Stuur een e-mail naar Carla Vermeulen: c.vermeulen@zijngo.nl, of kom langs op de Digi-vrijwilligersochtend op vrijdag 23 maart om 10.00 uur in de Bibliotheek in Middelharnis.