Afbeelding
Foto:

Dorpsraad Ouddorp richt zich op ontwikkeling strandje bij Twins

OUDDORP – Onder leiding van voorzitter Ellen Mastenbroek organiseerde de Dorpsraad Ouddorp maandagavond in Zalencomplex Dorpstienden haar tweede informatiebijeenkomst. Op het programma een terugblik op de activiteiten die mede door de Dorpsraad in 2017 tot stand konden worden gebracht en een blik vooruit naar de inzet in dit nieuwe jaar 2018. Springfeessies voor de jeugd, skatevoorziening, een bankje, een high tea in zorgcentrum De Vliedberg, een nieuw zwemvlot in de Grevelingen en er komt een duurzame vervanging van de steiger. Het was bereikt en er staan meerdere onderwerpen op het programma. Die worden dan zeker opgenomen in het Leefbaarheidsplan dat eind dit jaar bij de gemeente moet worden ingediend.

Jaap Ruizeveld

Kernwethouder Gerrit de Jong van de gemeente Goeree-Overflakkee complimenteerde de Dorpsraad die, na een wat moeilijke start, voortvarend uit de startblokken was gekomen. Met korte lijnen naar de gemeente, één contactpersoon, kan gewerkt worden aan de vitaliteit van de dorpskern. En mocht het kernbudget niet toereikend zijn voor een extra gewenste voorziening of investering, dan is er altijd een mogelijkheid - mits goed onderbouwd en passend binnen het eiland brede beleid van de gemeente -, om een projectsubsidie aan te vragen.

Twins

De aandacht van de bezoekers richtte zich echter centraal op de plannen voor het gefaseerd ontwikkelen van het strandje bij Twins aan de Brouwersdam. Niet verwonderlijk want                         donderdagavond 8 maart beslist de gemeenteraad in het kader van het verbeteren van het toeristisch en recreatief aanbod op het eiland (naast plannen in Stellendam, Oude Tonge en Ooltgensplaat) juist ook over het Ouddorpse strandje. Er konden maandag schetsontwerpen worden getoond met daarin duidingen over bereikbaarheid voor voetgangers (nieuw pad), nieuwe aansluiting voor fietsers, een verbeterde verkeersvoorziening voor campers en auto's met een keerlus, positioneren catamarans , strandinrichting met babybadje en zwemvoorzieningen en o.a. een steiger voor boten.

Projectbudget

In de afgelopen periode is er veel overleg gevoerd met direct betrokkenen. Nu is het woord aan de politici om donderdagavond uitvoering te geven aan een SGP- motie, die unaniem werd ondersteund, om zo snel mogelijk deze voorziening tot uitvoering te brengen. Omdat het inzetten van gelden uit het Grevelingenfonds nog even op zich zullen laten wachten moet de raad populair gesteld voorfinancieren en een projectbudget vrij maken (348.546 euro). Anders komt de voorziening niet voor het zomerseizoen gereed en daartoe heeft de raadsmotie opgeroepen. Bij dit alles moet worden opgemerkt dat nauwe contacten met Staatsbosbeheer nodig zijn want deze rijksinstelling is sinds januari eigenaar en beheerder van het strandgebied.