Lezing De Boei 'De impact van kanker'

OUDDORP - Om 13.00 uur op dinsdag 13 maart verzorgt Inloophuis De Boei te Ouddorp een lezing. Ria Lagendijk, fysiotherapeute bij Fysiotherapiepraktijk Lagendijk binnen het Therapie & Bewegingscentrum Goeree, zal een presentatie verzorgen over de impact die kanker, zowel fysiek als mentaal, kan hebben.

Te horen krijgen dat je ziek bent, met de daarbij gepaarde behandelingen zoals bestraling, chemokuren of hormoonbehandeling, kan flink wat stress veroorzaken en heeft een grote invloed op het lichaam in het geheel. Er veranderen veel systemen in het lichaam, waaronder de ademhaling. Ook kan dit invloed hebben op het lymfesysteem, waardoor er oedeem kan ontstaan en op spierkracht en motoriek, waardoor algehele conditie achteruit gaat.
Er wordt uitleg gegeven over deze systemen in het lichaam. Het ademhalingssysteem en het belang van een ontspannen ademhaling, het lymfesysteem en het krijgen en behandelen van oedeem en het spierstelsel waarbij het belang van bewegen voor het behouden van je spierkracht en je conditie belangrijk is.
Ria geeft uitleg en tips en u kunt haar natuurlijk ook vragen stellen.
Zij wil de lezing eindigen met ontspanning- en ademhalingsoefeningen, om u te laten ervaren wat ontspannen en ontspannen ademhalen is. We vragen u daarom een matje en een kussen mee te brengen voor deze middag. (Kunt u niet goed op een matje liggen, dan kunnen de oefeningen ook op een stoel uitgevoerd worden).

U vindt Inloophuis De Boei in 'De Overkant', Dijkstelweg 33 te Ouddorp. Het is geopend vanaf 10.00 uur. U bent welkom voor een kopje koffie of thee, een moment om weg te zijn uit uw eigen omgeving, waar u de patiƫnt of de verzorgende bent. Het Inloophuis De Boei, waar je even de pijn, de spanning, het verdriet kunt vergeten of om er juist over te praten, te luisteren, ook om te lachen of om even te genieten van samen zijn met andere gasten.
Wilt u de hele dag blijven, neemt u dan uw lunch mee. Mocht de afstand een probleem zijn, dan halen en brengen onze chauffeurs u graag. Wel van tevoren bellen naar 06-22111572. Voor meer informatie bezoekt u onze website: www.deboeigo.nl.