Afbeelding
Foto:

Expositie Iconische Vrouwen

OUDDORP - De nieuwe expositie in De Overkant te Ouddorp heeft als thema 'Iconische vrouwen'. Centraal staan de vrouwportretten van Annejole Jacobs-de Jongh. Deze Rotterdamse kunstenares maakt sinds 2003 moderne mixed-media portretten.

Haar werk bestaat uit 'portretten met een verhaal'. De achtergronden van de schilderijen zijn opgebouwd uit verschillende lagen digitale beelden, teksten en gescande originelen, afkomstig uit de kunst, geschiedenis, muziek, literatuur of hedendaagse tijd. De zoektocht naar de juiste uitingsvorm en de verzameling van beelden die zij met elkaar samenbrengt om het verhaal te vertellen, vindt zij steeds weer de grootste uitdaging.
De expositie wordt aangevuld met een selectie van schilderijen en foto's van diverse kunstenaars, waarbij eveneens de vrouw centraal staat. Vooral het werk van Marco Klomp is erg mooi.
De expositie is georganiseerd in samenwerking met Thyade Art en loopt van zaterdag 3 maart tot en met zaterdag 5 mei 2018. De Overkant is elke zaterdag open tot 16.30 uur, Dijkstelweg 33 te Ouddorp