Kernactiviteiten

ACHTHUIZEN

Bingo

Woensdag 7 maart is er bingo in de Fios-kantine. De zaal is open vanaf 13.30 uur. De aanvang is 14.00 uur. De kosten zijn € 5,-, incl. een kopje koffie of thee.

DEN BOMMEL

Bingo en Paasmaaltijd

Het bestuur van Stichting ZIJN 55+ Den Bommel nodigt de 55-plussers uit om op donderdag 22 maart a.s. mee te doen met een gezellige bingo, met aansluitend een heerlijke Paasmaaltijd. De bingo begint om 13.30 uur en kost € 4,00. De maaltijd begint om 17.00 uur en kost € 11,00. Neemt u deel aan beide activiteiten, dan kost het € 15,00. S.v.p. voor deelname maaltijd opgeven bij Janny Kamp: 611453, voor vrijdag 16 maart a.s.

DIRKSLAND

Bingo

Donderdag 8 maart is er weer de bingo-avond in de Victoriahal aan de Philipshoofjesweg. Er zijn weer mooie geldprijzen. De zaal gaat om 19.00 open en de ballen worden gestart om 19.30 uur.

Breicafé

Op donderdag 8 maart bent u weer van harte welkom in het breicafé 'Klein Parijs'. Neem uw eigen brei-, haak- of borduurwerkje mee. Laat u inspireren door medebezoekers van het café. Dit alles onder het genot van een kopje koffie of thee. Er zijn geen kosten aan verbonden. Bent u nog niet in het breicafé geweest, loop dan eens vrijblijvend binnen. Van 10.00 uur tot 12.00 uur staan de deuren open aan de Reginahof 1.

LANGSTRAAT

Samenzangavond

'Zie de Mens…', dat is het thema van een samenzangavond op stille zaterdag, 31 maart, in de kleine, intieme kerk van Langstraat (1 km voorbij Achthuizen). De avond staat in het teken van het lijden van Christus tot aan de begrafenis, in aanloop naar Pasen. De bijeenkomst wordt gehouden in de vorm van muzikaal begeleide samenzang, afgewisseld met het voorlezen van Bijbelteksten met ondersteuning van PowerPointbeelden. De bijeenkomst is bedoeld voor iedereen, ongeacht woonplaats of geloofsleven, maar die toch de geestelijke achtergrond ervaart van Pasen. De toegang is vrij. Aanvang 19.00 uur (kerk open 18.30 uur). Sluiting rond 20.15 uur.

MIDDELHARNIS

RealTime-avond

Zaterdag 14 april is er weer een RealTime-avond. Er wordt samen met ds. Van der Kraan over het thema 'A narrow escape' gesproken. "Het komt erop aan: twee drenkelingen, de één omgekomen: voorgoed; de ander behouden: voorgoed. Wat maakte het verschil? Geloof in Jezus Christus. Dat is een 'narrow escape'. Tegelijk is het bij God vandaan zo rijk en ruim", aldus de leiding. Ds. P. van der Kraan is emeritus predikant en woont en werkt als pastoraal medewerker in Arnemuiden. Hij diende de Hervormde Gemeenten Woudenberg, Bleskensgraaf en Urk. De avond wordt gehouden om 19.45 uur, Edudelta, Langeweg 107. Middelharnis. www.realtimego.nl.

Opbrengst collecte

Van 29 januari tot 3 februari vond in Middelharnis en Sommelsdijk de Hersenstichting collecte plaats. Er zijn veel collectanten op pad gegaan om voor al die mensen met een hersenaandoening geld in te zamelen. Deze enthousiaste inzet heeft € 3.860,08 opgeleverd. Deze mooie opbrengst wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek en aan voorlichting, om zo een bijdrage te leveren aan een betere toekomst voor mensen met een hersenaandoening. Namens de Hersenstichting hartelijk bedankt voor uw bijdrage. Uw gift is altijd welkom op rekeningnummer NL18 INGB 0000 000 860 t.n.v. Hersenstichting, Den Haag. Zie ook www.hersenstichting.nl.

Zangmiddag

In de kerk aan de Landbouwweg in Middelharnis wordt zaterdag 10 maart een zangmiddag gehouden. Deze middag wordt georganiseerd door de afdeling Flakkee-Schouwen-Tholen van Helpende Handen. Het Dirkslands Mannenkoor zal, samen met het Christelijk Thools Mannenkoor, een bijdrage leveren. Ook zullen de clubleden een aantal psalmen meezingen met de beide koren. Iedereen is hartelijk welkom om te komen zingen en luisteren! De middag begint om 14.30 uur. Er zal een collecte worden gehouden voor het clubwerk van Helpende Handen.

Alzheimer Café

In het Alzheimer Café van woensdag 7 maart is het thema 'De Geheugenpoli'. U krijgt uitleg over wat er voor u én met u wordt onderzocht. Gastspreker is mevrouw H. van Heesch. Zij is verbonden aan het Van Weel-Bethesda ziekenhuis. Tijdens de avond is er gelegenheid om uw vragen te stellen. Locatie: Wijkcentrum, Doetinchemsestraat 27, Middelharnis. Programma van 19.30 tot 21.00 uur. Inloop vanaf 19.15 uur.

NIEUWE-TONGE

Inleveren rommelmarktspullen

U heeft vast thuis nog wel spullen staan die u liever kwijt wil. Gooi ze niet weg, maar breng ze op zaterdag 10 maart naar de schuur van fam. Van Kempen, Duivenwaardseweg 7, van 9.30-11.30 uur. Deze kunnen goed gebruikt worden voor de rommelmarkt, georganiseerd door de Hersteld Hervormde Gemeente van Nieuwe-Tonge. De rommelmarkt vindt plaats op zaterdag 16 juni. Geen bedden, spiralen, crt-monitoren, kapotte spullen en wandmeubels, alstublieft. Heeft u vragen of wilt u de spullen opgehaald hebben? Neem dan contact op met Paul Knöps, tel.:0187-745004 of 06-16777904.

OOLTGENSPLAAT

Voorjaarsverkoping

Op zaterdag 10 maart is er weer verkoping van de vrouwenvereniging Hanna. De deuren van de Hersteld Hervormde Gemeente aan de Lindenlaan 4 staan open van 9.00 tot 13.00 uur. Er is van alles te koop: groente en fruit, lekkere zelfgebakken producten, oliebollen, bolussen en worstenbroodjes van Bakkerij Ten Hove, handwerkartikelen, fotokaarten, tweedehands kleding en bloemen. U kunt ook meedoen met het winnen van de boodschappenmand. Ook is er weer heerlijke tomatensoep (ook om mee te nemen) of een broodje hamburger. Opbrengst is voor het huisvestingsfonds van de kerk.

Paasmiddag

In Ooltgensplaat is er voor de 55-plussers op vrijdag 23 maart a.s een gezellige Paasmiddag. De middag begint om 12.30 uur met een paasbrunch, de bingo begint om 14.00 uur. Eén bingoboekje kost € 4,00 en twee boekjes € 7,00. De brunch kost € 7,50. Bij deelname aan de brunch s.v.p. aanmelden vóór 16 maart bij Ati Verwoerd: 06-40701181. De middag wordt gehouden in 't Centrum, Weesmolenstraat 12, Ooltgensplaat. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

OUDDORP

Muzikale avond

Op zaterdag 17 maart is er een muzikale avond in het kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente. Aanvang is 19.30 uur (en niet zoals eerder vermeld 19.00 uur). Er is een gelegenheidskoor, solisten en er is samenzang. De collecte is bestemd voor de actie Geloofwaardig Onderwijs. Na afloop drinken beschikbaar tegen een kleine vergoeding.

Bingo 55+ club

Woensdag 7 maart organiseren de vrijwilligers van de 55+ club weer een bingo. Om 14.00 uur bent u van harte welkom in de Dorpstienden in Ouddorp. Het belooft een gezellige middag te worden en er zijn weer mooie prijzen te winnen. De kosten bedragen € 6,- inclusief een kopje koffie of thee. Woensdag 14 maart is het Biddag en zijn er geen activiteiten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joke van Dam, tel.: 0187 682319 of Stichting ZIJN, tel.: 0187 483366, e-mail: c.vermeulen@zijngo.nl.

Vliegende Speeldoos

Op zaterdag 14 april komt de Vliegende Speeldoos naar de Doopsgezinde Gemeente in Ouddorp. De Vliegende Speeldoos is een theatergezelschap dat met 120 kinderen in de basisschoolleeftijd in één dag een musical instudeert. Dit keer is dat het verhaal van Mozes. Wie wil ook schitteren op het podium in deze musical? En zit je in groep 3 t/m 8? Geef je dan op via: vliegendespeeldoosdgo@hotmail.com. Geef je naam, leeftijd en groep van de basisschool op. De dag begint om 13.00 uur. Deelname is gratis. Eten en drinken wordt verzorgd. De voorstelling voor familie en bekenden begint om 19.00 uur. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken. Voor de kinderen tot 4 jaar is er oppas (tijdens de voorstelling).

Feest bij De Kriekel

De Kriekel is 50 jaar 'in beweging' en dat wordt zaterdag 10 maart gevierd. Het feest is in Dorpstienden. Het bestuur nodigt leden vanaf 16 jaar, oud-leden, (oud)trainers uit voor een gezellige avond. Vanaf 16.30 uur is er koffie met iets lekkers. Om 18.00 uur is er een buffet met live muziek van Amber van Opijnen. Wilt u zo snel mogelijk opgeven of u aanwezig bent? Graag mailen naar Gerja Dingenouts: gerjading@live.nl.

Koor- en samenzangavond

Op zaterdag 24 maart zal er een koor- en samenzangavond worden gehouden in de Eben-Haëzerkerk aan de Preekhillaan. De aanvang is 19.30 uur en de kerk is open vanaf 19.00 uur. Medewerking verlenen Door Eendracht Verbonden uit Stellendam en het Christelijk Ouddorps Mannenkoor. Dirigent: Jurrien van Kooten en Dinant Struik. Organist: Wiljan de Geus en Stephan Folmer en violiste: Rebecca van Zandwijk. Ds. D. Zoet heeft de leiding van de avond. Toegang is gratis, collecte voor stichting Stéphanos.

Potgrondactie Scouting

Ook dit jaar houden de Explorers van scouting Jan Joosten uit Ouddorp wederom de jaarlijkse potgrondactie ten bate van het zomerkamp. Zij leveren kwalitatieve goede potgrond van Culvita, dit is één van de bekendste potgrondmerken in Nederland, die u ook bij de betere hovenier vindt. Het is hen gelukt om een lage verkoopprijs te realiseren, waarbij u ook nog eens een speltak steunt. Een zak Culvita potgrond á 40 liter kost u maar € 3,50 en drie zakken voor een tientje. "Dit is vergelijkbaar met de winkelprijs, maar met als groot verschil dat wij gratis thuisbezorgen! Wij leveren bestellingen op de kop van het eiland van Ouddorp t/m Stellendam op vrijdagavond 16 of 23 maart, aan u de keus", aldus de scouts. Bestellingen kunnen geplaatst worden via het bestelformulier op www.potgrond.janjoosten.nl. Telefonisch doorgeven kan ook via 06-51214553.

OUDE-TONGE

Gebedssamenkomst

Op woensdag 7 maart is er om 20.30 uur weer de maandelijkse gebedssamenkomst aan de Kerkring in Aktivia. Christenen uit allerlei kerken komen samen om te bidden voor het dorp. Natuurlijk is iedereen van harte welkom.

Breicafé

Woensdagavond 14 maart is het breicafé weer geopend. Het breicafé wordt gehouden in het Infocentrum, Bernhardstraat 27. Het is geopend van 19.30 tot 21.30 uur. Het concept breicafé is heel eenvoudig. Je neemt je eigen spullen mee, waarmee je zelf aan de slag gaat. Natuurlijk onder het genot van een kop koffie of thee (kosten € 1,25 ). Aanmelden is niet nodig. Hebt u nog vragen, dan kunt u bellen met Stichting ZIJN (0187) 483366 of e-mailen naar m.kieviet@zijngo.nl.

Bingo De Zonnebloem

De Zonnebloem Goeree-Overflakkee organiseert op woensdag 21 maart een gezellige Bingo. De locatie is de SWO aan de Bernhardstraat 27 in Oude-Tonge. De inloop is vanaf 13.30 uur en er wordt gestart om 14.00 uur. Er worden deze middag 5 rondjes gespeeld. Meedoen kost € 4,00 en dat is inclusief koffie, thee, cake en een frisdrankje.

SOMMELSDIJK

Afsluiting Geestelijke Vorming

Op donderdag 8 maart is er een afsluitende cursusavond Geestelijke Vorming Middelharnis/Sommelsdijk. Spreker zal de heer H. van Groningen zijn. Het onderwerp waarover hij spreek is 'Omgaan met verschillen binnen de christelijke gemeente'. De avond, waarbij een ieder welkom is, wordt gehouden in de Rehobôthkerk aan de Olympiaweg. Aanvang 19.45 uur.

Seelsjop open

Zaterdag 10 maart opent de Seelsjop weer haar deuren voor Open Huis. Hier zal de nieuwe voorjaars- en zomercollectie weer te koop zijn. De maten zijn vanaf maat 36 tot 50, de prijzen variëren tot € 40,-. Deze keer zullen ook Lingerie Renata en A3ensieraden aanwezig zijn. Van harte welkom op 10 maart bij De Seelsjop aan de Oudelandsedijk 39 in Sommelsdijk. Vanaf 10.00 tot 15.00 uur.

STELLENDAM

Inloop Caleido

Op woensdag 7 maart wordt er weer een gezellige maaltijd georganiseerd bij Inloop Caleido aan de Bosschieterstraat 6. Dit keer staat er een verrassingsmaaltijd gepland… dus laat u verrassen. Voor maar € 7,50 kunt u gezellig eten, incl. voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht.

Bingo 55+

Op donderdag 15 maart organiseert de activiteitencommissie van de Stichting ZIJN Stellendam een bingomiddag. Er zijn weer leuke prijzen te winnen. De aanvang is 14.30 uur en de zaal is open vanaf 14.15 uur. De middag wordt gehouden in het Haegse Huus. Kosten: € 4,-, dit is inclusief thee/koffie met iets erbij. Opgeven kunt u bij mevr. M. v. Oostenbrugge, tel.: 491653, of bij mevr. E.S. Spahr v.d. Hoek, tel.: 602411. Ook belangstellenden van buiten Stellendam zijn van harte welkom.