Een schetstekening van de Molenpolder.
Een schetstekening van de Molenpolder. Foto:

Estate Invest aan de slag met ontwikkeling Molenpolder

OUDE-TONGE/MIDDELHARNIS - Onlangs heeft de Raad van State uitspraak gedaan in een zaak tegen de plannen voor het woningbouwproject in de Molenpolder in Oude-Tonge. Projectontwikkelaar Estate Invest kan nu aan de slag met de voorbereidingen voor de bouw van de eerste woningen in dit plan.

Tekst en foto: Adri van der Laan

"Het heeft lang geduurd", benadrukt Dingeman van Es van Estate Invest. "Maar we kunnen nu eindelijk aan de slag gaan en de verdere voorbereidingen starten voor het fraaie en nu al populaire nieuwbouwproject Molenpolder". De eerste planopzet was in 2016 klaar, maar door allerlei beroepsprocedures heeft de verdere ontwikkeling langer op zich laten wachten.

Vanaf de start is er veel animo voor het stijlvolle en gevarieerde plan. Momenteel benadert Estate Invest alle belangstellenden en brengt de individuele woonwensen opnieuw in kaart, deze kunnen in de tussentijd immers zijn gewijzigd - "want we blijven natuurlijk vraaggericht bouwen". Aan de hand van de input van de belangstellenden, zal Estate Invest tezamen met bouwbedrijf Kroon & De Koning het plan in de komende periode wederom tegen het licht houden. Waarschijnlijk zal het oorspronkelijke plan op onderdelen nog wat worden aangepast, maar de basisopzet blijft gelijk. Het is ten slotte een uniek plan met een gezellig karakteristiek, groen ingericht dorpsplein als middelpunt.
Dingeman van Es verwacht dat dat de verkoop van de eerste woningen nog dit voorjaar van start kan gaan. Het totale plan omvat 100 woningen, de eerste fase telt circa 55 woningen. Van Es legt uit dat bij de ontwikkeling van dit plan gekozen is voor een opzet voor ieder wat wils, zo zijn er verschillende woningtypen: vrijstaand, twee-onder-een-kap en eengezinswoningen.
Als uit het woonwensenonderzoek blijkt dat er behoefte is aan levensloopbestendige woningen, dan zal Estate Invest aan die behoefte proberen te voldoen. Want - zoals bekend - vindt de projectontwikkelaar het belangrijk dat er woningen gebouwd worden waar behoefte aan is. Verder zou er bij voldoende behoefte ook nog een aantal huurwoningen in het project opgenomen kunnen worden.

Leefbaarheid

Dat het project Molenpolder de leefbaarheid ten goede komt, daarvan is Dingeman van Es overtuigd. "Er is hier te lang niet gebouwd, daardoor trekt de jeugd weg en is er geen doorstroming. Dit komt natuurlijk de leefbaarheid van Oude-Tonge niet ten goede". Vooral nu er sprake is van bevolkingsgroei op het eiland, is het belangrijk dat deze groei gefaciliteerd wordt met nieuwe woningen, wat de verschillende kernen ten goede komt.


Groen en water


Het project Molenpolder wordt opgebouwd rondom het 'groene dorpsplein' en wordt voorzien van diverse waterpartijen. Estate Invest vindt het belangrijk dat hiermee een dorpse uitstraling met ouderwetse gezelligheid wordt gecreƫerd. Daarnaast zorgen extra groen en water ervoor dat het plan een ruimtelijk beleving krijgt. Estate Invest staat er inmiddels om bekend dat zij woningen met een karakteristieke en tijdloze uitstraling realiseren. Dit zal er zeker aan bijdragen dat de Molenpolder het 'dorpse karakter' van Oude-Tonge voortzet. Maar uiteraard wel met een modern en hedendaags wooncomfort en de nodige aandacht voor aspecten als duurzaamheid en energiezuinigheid!
Een ieder die belangstelling heeft voor wonen in de Oude-Tongse Molenpolder, kan zich aanmelden via het contactformulier op molenpolder.estate.

Afbeelding