Afbeelding
Foto:

Zonnebloem afdeling Goeree-Overflakkee een feit

GOEREE-OVERFLAKKEE - Op zaterdag 24 februari jl. was het zover: samen met gasten, vrijwilligers en andere genodigden werd in De Grutterswei in Oude-Tonge gevierd dat per 1 januari 2018 de afdelingen De Zonnebloem Oost- en West-Flakkee gezamenlijk zijn verdergegaan als afdeling De Zonnebloem Goeree-Overflakkee.

De Zonnebloem is al meer dan 30 jaar actief op het eiland en voorzitter Aart van der Velden gaf in zijn speech aan: "Onze krachten bundelen in één afdeling is een logische stap en geeft ons nog meer daadkracht om onze mooie activiteiten te organiseren. Het uitgangspunt van De Zonnebloem is: 'Er kan zoveel meer dan je denkt.' We zetten alles op alles om mensen met een lichamelijke beperking een onvergetelijke tijd te bezorgen, zodat zij ook volop van het leven kunnen genieten."
Het opgaan in één afdeling werd na de speech symbolisch bevestigd. Onder het toeziend oog van de voorzitter en verdere aanwezigen, verbonden Wil Kik en Tonnie Kagchelland van de afdeling Oost-Flakkee en Hennie van Elten en Ilse de Witte van de afdeling West-Flakkee de afdelingen tot één. Dit werd gedaan door het stevig aan elkaar binden van een touw dat echt niet meer los kan gaan, een verbinding voor altijd. Gevolgd door een stevige knal van de confettikanonnen, die het feestelijke moment compleet maakten.

Deze middag was gelijk ook een mooie gelegenheid voor gasten en vrijwilligers om elkaar weer eens te zien en bij te praten. Voor entertainment was echter ook gezorgd. De muzikale omlijsting werd verzorgd door Joke Tiggelman met een repertoire van echte meezingers en dat werd dan ook volop gedaan.

Een geslaagde middag, waarbij het vertrouwen in een mooie toekomst voor de nieuwe afdeling De Zonnebloem Goeree-Overflakkee centraal stond.