Afbeelding
Foto:

De winter in de Wereldwinkel

MIDDELHARNIS – De winter is nog niet over, dus een goede reden om de Wereldwinkel in Middelharnis binnen te lopen.

Er is weer een aantal nieuwe shawls, kleine en grote, ingekocht van 'Sjaal met verhaal'. Sjaal met Verhaal staat voor het creëren van werk voor vrouwen in Nepal en Thailand. De nadruk ligt op Nepal. Er wordt samengewerkt met een 35-tal ondernemers en projecten die allemaal één tot twee keer per jaar bezocht worden. Daar waar in het begin de nadruk op inkoop lag, wordt nu de vertaalslag gemaakt naar eigen productontwikkeling. Eerste contacten in Nepal en Thailand zijn uitgegroeid tot vriendschappen en maken dat Nepal een tweede thuis is geworden. Vanuit de omzet ondersteunt Sjaal met Verhaal in Nepal diverse projecten, de twee grootste projecten: een kindertehuis in Pokhara en de bouw van een medische post. U draagt een heerlijk warme shawl van acryl met katoen - kriebelt niet - en ondertussen steunt u de eerlijke handel en goede projecten.
Alleen de winkel binnen lopen zorgt er al voor dat u vrolijk wordt van alle kleurrijke artikelen die wij hebben staan. Regelmatig wordt er iets nieuws ingekocht en aantrekkelijk geëtaleerd door de vrijwilligers van de etalageploeg. U krijgt deskundig advies van onze vrijwilligers. Door de week komt u in de Wereldwinkel ook de schoolkinderen van de Prins Maurits tegen, zij krijgen les in het klaslokaal achter de winkel en in de winkel zelf. Zij leren om te gaan met klanten, etaleren, leren promotie te maken en leren te werken met de kassa, eigenlijk alles wat er bij komt kijken om een winkel te 'runnen'.
Mocht u iemand iets cadeau willen doen, maar u kunt geen keuze maken: u kunt cadeaubonnen van de Wereldwinkel GO kopen. Let wel: deze kunnen alleen in onze winkel worden ingeleverd.