Afbeelding
Foto:

Overzichtstentoonstelling Ellen Scheuller

MIDDELHARNIS - In atelier/galerie 'In d'Egelantier' is van woensdag 7 maart tot en met zaterdag 14 april werk te zien van kunstenares Ellen Scheuller.
Het afgelopen jaar was het tien jaar geleden dat Ellen overleed. "Samen met haar man ontstond het idee haar prachtige werk dit jaar te exposeren en onder de aandacht te brengen van een groter publiek", aldus Annette de Roo.

Ellen begon met tekenen en schilderen vanaf ongeveer 1980. Jarenlang volgde ze lessen bij Aad Homan in Vlaardingen, één van de realisten van de Mokum-groep in Amsterdam. Ellen ontwikkelde zich tot realistisch schilder en haalde haar thema's uit haar directe omgeving. Zo was daar een voorliefde voor het schilderen van koeien, maar ook dorpsgezichten, vogels en stillevens hadden haar voorkeur.
Naast tekenen en schilderen heeft ze ook een aantal bronzen beelden gemaakt en hield zij zich bezig met tuinarchitectuur en bloemsierkunst.
Ook verzorgde Ellen in haar kleine ateliertje aan de Vissersdijk in Middelharnis teken- en schilderlessen.
Annette de Roo
Openingstijden Atelier/galerie 'In d'Egelantier': van woensdag t/m zaterdag van 13.00 tot 16.30 uur. Adres: Spuistraat 2 (ingang Oostdijk 13) in Middelharnis.