Prestatieafspraken met woningbouwcorporaties

GOEREE-OVERFLAKKEE - Op verzoek van fractie VKGO, was de brief geagendeerd die het college aan de gemeenteraad had verzonden, waarin nog eens een overzicht wordt gegeven van de prestatieafspraken die in 2017 zijn gemaakt (voor de periode 2018-2022) met de corporaties, de huurdersorganisaties en de gemeente, conform de nieuwe Woningwet was opnieuw als agendapunt opgevoerd.

Door Jaap Ruizeveld

Al in januari was het onderwerp aan de orde, maar toen ontbrak het conceptakkoord op schrift. Inmiddels is dat ondertekend en was het document bij de stukken gevoegd. De verantwoordelijkheden van de partijen zijn nu wettelijk vastgelegd en de afspraken bieden, zo geeft de brief aan, voor alle betrokkenen een meer helder beeld.
In dit document zijn de voorgenomen activiteiten voor 2018 van de woningcorporaties Beter Wonen Goedereede, Beter Wonen Ooltgensplaat, Fides Wonen en Woongoed GO samengevoegd en worden deze nader toegelicht. Ingegaan wordt op de verschillende aspecten die aan bod dienen te komen in de prestatieafspraken en ook de activiteiten in het kader van de ministeriƫle prioriteiten zijn tot en met 2022 nader uitgewerkt. Ten aanzien van het concept zijn er in het getekende dossier alleen wat kleine aanpassingen opgenomen. Het college zal op vragen VVD en VKGO nog schriftelijk cijfers toelichten.