Afbeelding
Foto:

Spannende tijd voor tulpentelers

Voor tulpentelers is het momenteel een spannende tijd. Vorig jaar in oktober en november zijn de bollen de grond in gegaan. De hele winter door ontwikkelt de tulpenbol zich, begin februari zijn de eerste bladeren zichtbaar. Dit jaar is het spannend of alle tulpen wel zullen gaan groeien, dat komt doordat er dit jaar extreem veel regen gevallen is in de winterperiode. En daar kunnen de tulpenbollen niet goed tegen.

Tulpenbollen zijn gevoelig, daarom stoppen de telers veel energie in het zorgen voor de optimale omstandigheden. Er worden bijvoorbeeld monsters van de grond genomen om de te bepalen welke voedingsstoffen er in de grond aanwezig zijn. Als er bepaalde grondstoffen ontbreken worden deze gericht aangevuld door middel van kunstmest.Op die manier wordt er dus nooit kunstmest verspild. Voordat de tulpenbol de grond in gaan wordt het land netjes vlak gemaakt, de tulpenbollen komen in een 'zacht bed'. Drainagebuizen onder de grond zorgen ervoor dat al het water zo snel mogelijk naar de sloot wordt afgevoerd.

Naast Ivan werken ook zijn vader en oom in het agrarische bedrijf. De tulpenteelt vormt de hoofdmoot, daarnaast worden er ook aardappelen, uien, suikerbieten en tarwe geteeld in de polder bij Oude-Tonge.

Afbeelding
Afbeelding