Kernactiviteiten

ACHTHUIZEN

Bingo met maaltijd

De Plaatselijke Commissie van Achthuizen organiseert voor alle 55-plussers van Achthuizen op woensdag 14 maart een gezellige Paasbingo met maaltijd. De middag begint om 15.00 uur. De kosten zijn € 7,50 voor leden en € 12,50 voor niet-leden. Opgeven bij Coby Maliepaard, tel. 631814, vóór 7 maart. De middag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen.

DIRKSLAND

Parkinson Café

Op zaterdagmiddag 17 maart bezoekt het rondreizend Parkinson Café voor het tweede jaar Goeree-Overflakkee. Dit keer bent u van harte welkom in Dirksland in de praktijkruimte van Fysiotherapie Van den Berg aan de Vroonweg nummer 10. Inloop vanaf 13.45 uur, aanvang programma om 14.00 uur, einde om 16.00 uur. De toegang is gratis. Voor consumpties wordt een bescheiden bijdrage gevraagd, maar voor een feestelijke traktatie wordt gezorgd. Wilt u erbij zijn, dan kunt u zich aanmelden bij uw eigen ParkinsonNet therapeut, via de mail van het Parkinson Café (parkinsoncafehellevoetsluis@gmail.com), of telefonisch op nummer 0187-203040 (Fysiotherapie van den Berg).

MELISSANT

Samen eten

In de Melishof kan er weer 'samen gegeten worden'. Op het menu staat erwtensoep of een goed gevulde tomaten-groentesoep. De maaltijd wordt gehouden op woensdag 7 maart. Inloop: 17.15 uur. De aanvang van de maaltijd is 17.30 uur. Kosten € 5,-. Opgeven bij: Dirk en Elly Spahr van der Hoek, t/m 3 maart. Tel.: 0187-602411.

MIDDELHARNIS

Repaircafé

Op zaterdag 3 maart is het derde Repaircafe van 2018. Het wordt gehouden bij Goed voor Goed Kringloopcentrum aan de Simon Stevinweg 49 van 10.00 tot 13.00 uur. Voor alle kleine huishoudelijke producten zijn de monteurs goed ingericht, maar om op ons eiland nog meer mensen te kunnen helpen en zodoende de wachttijden te verkorten, zoekt men vrijwilligers als monteur, elektra, elektronica. Telefoons, computers en groot witgoed kunnen niet gerepareerd worden. Combineer uw reparatie met een heerlijke lunch en uw dag kan niet meer 'stuk'. 3 maart serveert Pameijer Werkt ZHE van (12.00-13.00 uur), op=op, 2 verse bruine boterhammen met omelet van champignons, kaas en/of ham + kleine salade. Meer info: www.repaircafemiddelharnis.nl.

Mandala tekenen

Woensdag 7 maart is er mandala tekenen in het Wijkcentrum. Mandala's zie je vooral als kleurplaten en hoe leuk is het om er zelf één te ontwerpen. Ze zien er best ingewikkeld uit, maar het tekenen is gemakkelijker dan je denkt. Zelfs voor beginnende tekenaars. Met simpele stappen kom je tot een mooi resultaat. Mandala is een woord uit het Sanskriet. Deze oude taal is niet gemakkelijk te vertalen, maar mandala betekent daarin zoiets als cirkel of wiel. De mandala staat symbool voor oneindigheid en veel mensen zeggen dat ze heel rustig worden van het maken van mandala's. Omdat mandala's bestaan uit lijnen, vormen en kleuren, is het soms flink priegelen. Van 13.30 tot 15.30 uur kan je tekenen en kleuren. Voor koffie of thee, materiaal en begeleiding wordt gezorgd. De kosten bedragen € 7,50. Aanmelden is noodzakelijk tot uiterlijk 5 maart. Tel. 0187 483366 e-mail: c.vermeulen@zijngo.nl.

Puzzelwandeltocht

Op 3 maart hoopt Vrouwenvereniging 'Ruth' een puzzel/wandeltocht te organiseren. De opbrengst voor deze wandeling zal zijn voor zending en evangelisatiewerk. De route zal ongeveer 4 km zijn. Na afloop van deze wandeling wordt met elkaar erwtensoep met een broodje knakworst gegeten. Voor wie slecht ter been is, is het ook mogelijk alleen te komen eten. De kosten van deze wandeling zijn 5 euro voor volwassen en 2,50 euro voor kinderen, met een maximum van 20 euro per gezin. Alleen soep komen eten is ook mogelijk en kost 3,50 euro. De start van de wandeling is vanaf 15.30 uur, bij de kerk van de Gereformeerde Gemeente aan de Landbouwweg. In verband met de catering is het noodzakelijk om aan te melden. Aanmelden kan tot 28-02 via e-mail: vvruth@ggmidelharnis of via sms of Whatsapp naar: 0681427908.

Open dag Genealogisch Centrum

Wie benieuwd is naar zijn of haar voorouders op Goeree-Overflakkee, kan zaterdag 3 maart terecht op de open dag van het Genealogisch Centrum, in het Streekarchief aan de Dwarsweg 40 (het Rondeel). Medewerkers van deze vereniging helpen u op weg in de zoektocht naar uw familie op het eiland. U kunt bladeren in de grote verzameling familiedrukwerk van het Centrum en de gegevens van burgerlijke stand en doop- en trouwboeken die in het Streekarchief bewaard worden. De dag is van 10.00 tot 16.00 uur, toegang vrij. Wilt u de voor- en nadelen van een stamboom opzetten met behulp van internet leren kennen, geef u dan op voor de workshop die om 10.30 wordt gehouden. Opgave svp via info@genealogieflakkee.nl.

NIEUWE-TONGE

'Zingend naar Pasen'

Op zaterdag 31 maart (aanvang 19.00 uur) organiseert de Hervormde Gemeente van Nieuwe-Tonge een samenzangavond. De liederen zullen op deze 'Stille Zaterdag' in het teken van Pasen staan. Het programma bestaat uit bekende en geliefde liederen, zoals 'Op die heuvel daarginds', 'Als ik in gedachten sta' en 'Ik wil zingen van mijn Heiland'. Het orgel wordt bespeeld door Eric Wolfert, tevens organist in Nieuwe-Tonge. De samenzang wordt afgewisseld met enkele korte Schriftlezingen. De avond duurt ongeveer een uur, de toegang is gratis en jong en oud is van harte uitgenodigd om mee te zingen, vanaf 18.30 uur zijn de kerkdeuren geopend.

Rommelmarktspullen

Kijkt u eens op de zolder of in uw kasten. Er staan vast spullen die u niet meer niet meer gebruikt. U kunt ons er een plezier mee doen. Het kan worden ingeleverd voor de verkoop op de rommelmarkt. Ook goede spullen uit grootmoeders tijd of antiek kunnen wij goed gebruiken! De opbrengst is voor het onderhoud van de mooie dorpskerk aan de Kerkring van Nieuwe-Tonge. Boeken, kleding, gereedschap, huishoudelijke artikelen, fietsen, kleine meubelen, we kunnen het als het van goede kwaliteit is zeker gebruiken. U kunt het alleen inleveren van 9.00 tot 11.30 uur bij de schuur van fam. Van Kempen aan de Oudelandsedijk 4A te Oude-Tonge (bij Van Schelven de dijk op), of bij Hervormd Centrum Elim, Zuiddijk 19 te Nieuwe-Tonge. De inleverdatums zijn zaterdag 10 maart, 14 april, 19 mei en 16 juni. Als het niet mogelijk om het zelf te brengen, kunt u bellen naar Wim Meijer: 06-16794189.

OUDDORP

Zeskamp

Net als vorige jaren wil de Oranjevereniging Ouddorp een spectaculaire zeskamp organiseren. Men is op zoek naar enthousiaste deelnemers. Wie tussen de 14 en 99 is en een leuk vriendengroepje heeft, kan zich opgeven via lecajora@kpnmail.nl.

Hebreeuwse taal

Op maandag 5 maart is er weer een les Hebreeuwse taal bij Boekhandel Akershoek. Tijdens de bijeenkomst gaat men verder met het behandelen van Jesaja 53:8 in de oorspronkelijke Hebreeuwse tekst. De avond sluit aan op de bijeenkomsten die eerder zijn georganiseerd, maar is voor iedereen toegankelijk, dus ook voor mensen die de eerdere bijeenkomsten niet hebben bijgewoond. Wie wil deelnemen aan deze avonden, kan zich tot en met a.s. zaterdag opgeven. De aanvang is 19.30 uur, inloop vanaf 19.15 uur. De kosten zijn € 5,- per avond. Boekhandel Akershoek is te vinden aan de Hoenderdijk 9, telefoon: 0187 684267.

Inloopochtend 'De Gornet'

Op dinsdag 13 maart houdt Peuterspeelzaal 'De Gornet' aan de Dorpstienden een inloopochtend. Dit betekent dat de deuren wijd open staan voor alle belangstellenden, maar in het bijzonder voor de ouders van kinderen in de leeftijd vanaf 1,5 jaar. "U kunt uw kindje al inschrijven vanaf de geboorte", aldus de leiding. Peuterspeelzaal 'De Gornet' is een neutrale peuterspeelzaal, waar iedereen van harte welkom is. Deze ochtend zijn leidsters en leden van de Ouderraad aanwezig om uitleg te geven en vragen te beantwoorden. De ochtend is van 10.00 tot 11.30 uur.

Oranjevereniging

Het bestuur van de Oranjevereniging Ouddorp is druk aan de gang met het programma voor Koningsdag 2018. Voordat Koningsdag wordt gevierd, is eerst de jaarvergadering op maandag 12 maart om 20.00 uur in H.C.R Akershoek. Alle leden, enthousiastelingen, ondernemers zijn hierbij van harte welkom. "Op Koningsdag kunnen we enthousiaste mannen/vrouwen gebruiken om ons te ondersteunen. Dus vind je het leuk om een paar uurtjes te helpen? Tevens kunt u zich hier aanmelden voor de kleedjesmarkt en de zeskamp", aldus het bestuur. Dit kan ook op lecajora@kpnmail.nl.

OUDE-TONGE

Uitvoering The Crucifixion

Op zondag 25 maart vindt een uitvoering plaats van de passie The Crucifixion in de RK Kerk aan de Nieuwstraat, aanvang 20.00 uur, kerk open 19.30 uur. De uitvoerenden zijn het Oecumenisch Koor G-O en de Maascantorij Rotterdam o.l.v. Henk Oosthoek. Toegang gratis, wel een collecte na afloop voor de onkosten.

Erwtensoepavond

Vrijdag 9 maart houd de A.S.V. Oostflakkee een erwtensoepavond in het gebouw van Stichting ZIJN in de Bernhardstraat. 17.00 uur gaat de deur open en men begint met de maaltijd om 17.30 uur. De erwtensoep word verzorgd door Coby van Schelven. Om 19.00 geeft de heer Pater een presentatie over Rien Poortvliet. Opgeven hiervoor kan op donderdag 1 maart bij Lenie v.d. Berge, tel.: 642590, of l.vandenberge4@telfort.nl. Kosten € 5,-.

Open Schuur Houweling

Zaterdag 3 maart wordt er weer Open Schuur gehouden aan de Langeweg 41a. U kunt van 10.00 tot 15.00 uur zonder afspraak komen kijken in de loods van Houweling Meubelen. Er zijn heel veel kleine spullen te koop, zoals: (oude en nieuwere) glazen, serviezen, borden, bestek, lampen, tafeltjes, schilderijtjes, spiegels, kop-en-schotels, van allerlei huisraad, brocante, enz. Tegelijk kunt u ook een kijkje nemen in de loods met grotere meubelen.

STELLENDAM

Goederen voor Roemenië

Op vrijdag 2 maart houdt het Roemeniëcomité van de Hersteld Hervormde Gemeente te Stellendam een goedereninzameling voor Roemenië, van 18.30-19.30 uur aan de Margrietstraat te Stellendam, bij de ingang van de bibliotheek. Wie niet in staat is om de spullen zelf te brengen, kan contact opnemen met Arend Brinkman (tel. 0187-491803), of met Adrie Wandemaker (tel. 06-46091660).

Poteravond

Op vrijdag 9 maart organiseert SRGO locatie Haegse Huus in Stellendam een poteravond met bijzondere verhalen van Pau Heerschap. Aanmelden kan via Lena: 0622315726, of Martine: 0636503139. Deelname aan deze avond kost 20 euro en is inclusief één drankje, ijs, koffie of thee. Aanmelden voor 5 maart.

Paasbroodverkoop

Zaterdag 10 maart organiseert de activiteitencommissie van de Hersteld Hervormde Gemeente in samenwerking met Bakkerij Bleumink een verkoopactie van paasbrood. De prijzen voor 800 gram paasbrood zijn: € 8,00 voor een paasbrood met spijs en € 7,00 voor een paasbrood zonder spijs. U kunt uw bestelling telefonisch doorgeven tot en met 7 maart a.s. tussen 18.30 en 20.00 uur via telefoonnummer 492803, via de mail: a.wout3@chello.nl, of door middel van het inleveren van het bestelformulier van de flyer op Marijkestraat 6. Op zaterdagmorgen 10 maart a.s. tussen 9.00 en 10.30 uur kunt u uw bestelling afhalen bij de Beth-El Kerk aan de Voorstraat. Als u aangeeft dat u het graag thuisbezorgd wilt hebben, dan zal dit vanaf 9.00 uur gebeuren in Stellendam.

Containerverkoop

Zaterdag 3 maart is er weer verkoop van goede gebruikte spullen vanuit de container bij de Gereformeerde Kerk. De verkoop is van 10.00 tot 13.00 uur.