Staatssecretaris Mona Keijzer met de kandidaten van CDA Goeree-Overflakkee.
Staatssecretaris Mona Keijzer met de kandidaten van CDA Goeree-Overflakkee. Foto: Wim van Vossen

Staatssecretaris Mona Keijzer: "Goeree-Overflakkee is een heerlijk ruimtelijk gebied"

STELLENDAM - Staatssecretaris Mona Keijzer (CDA), met als belangrijkste beleidsvelden Economische Zaken en Klimaat, was er vrijdagmiddag graag enkele uren voor naar het eiland gekomen. Een hernieuwde kennismaking met Goeree-Overflakkee. "Een heerlijk ruimtelijk gebied met prachtig licht, op de grens van twee provincies," gaf zij aan. Dit keer was haar bezoek enerzijds gericht op de kick-off, de startbijeenkomst voor de CDA-campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart.

Door Jaap Ruizeveld

Anderzijds bood het de mogelijkheid uitleg te geven over haar inzet voor versterking van het ondernemersklimaat in Nederland. Met nadruk op de kansen voor het midden- en kleinbedrijf. Locatie het paviljoen Zoet en Zout in Stellendam bij de Haringvlietsluizen. CDA-lijsttrekker Tea Both was de centrale gastvrouw op deze druk bezochte bijeenkomst, waar ook lijstkandidaten werden voorgesteld.

"Het Kabinet wil Nederlanders vertrouwen in de toekomst geven. Als staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat heb ik daarbij extra aandacht en inzet voor het midden- en kleinbedrijf: Hét fundament van Nederland, met werk voor liefst vier miljoen mensen. Bedrijven groot of klein, al gevestigd of net gestart, van familiebedrijf tot multinational, allemaal kunnen ze bijdragen aan ontwikkelingen die de wereld vooruit helpen en zorgen voor banen en welvaart in Nederland", gaf Mona Keijzer aan. De happening in Stellendam bood een goede mogelijkheid tot netwerken, persoonlijke informatieve gesprekken met de staatssecretaris en dat alles in een ongedwongen sfeer. Wel ingetogen, dit in verband met het overlijden van oud-premier en minister van staat, CDA-boegbeeld Ruud Lubbers.

Promoten

Niet verwonderlijk dat wethouder Van der Vlugt de gelegenheid aangreep om in woord en beeld de ontwikkelingen op het eiland te presenteren en te promoten. De activiteiten bij het ombuigproces van krimp naar gezonde kwalitatieve groei. Het inwonertal dat na een aanvankelijke lichte daling inmiddels met 900 inwoners is gestegen en voorzichtig de 50.000 in het vizier krijgt. Een groei die het mogelijk zal maken goede voorzieningen, zoals het ziekenhuis in de gezondheidszorg dan te kunnen behouden. Van der Vlugt vatte de presentatie samen in "Een duurzaam eiland vol ambitie op diverse terreinen".