De aanjagers: Mirlande Besemer (links) en Maureen van Leeuwen. Foto: Robin Schmidt Fotografie
De aanjagers: Mirlande Besemer (links) en Maureen van Leeuwen. Foto: Robin Schmidt Fotografie Foto:

Ondernemers ontmoeten ondernemers via GO-Linked

Lokaal, laagdrempelig en informeel

GOEREE-OVERFLAKKEE – Het is laagdrempelig, lokaal en informeel. Het zorgt ervoor dat ondernemers op Goeree-Overflakkee elkaar ontmoeten. Het verbindt en bevordert het ondernemerschap op het eiland. GO-Linked heeft zijn bestaansrecht zonder meer bewezen. Dat bleek ook weer tijdens de Open Coffee op 14 februari bij WEA Accountants.

Door Kees van Rixoort

Deze editie van de Open Coffee was de eerste die door twee aanjagers was georganiseerd. Mirlande Besemer, die GO-Linked de afgelopen jaren alleen trok, heeft sinds kort gezelschap gekregen van Maureen van Leeuwen. Zij is zeer gecharmeerd van het lokale, laagdrempelige en informele van de netwerkbijeenkomsten en noemt ook de diversiteit als pluspunt. "Je ziet op de Open Coffee mensen van grote ondernemingen, maar ook van kleine bedrijfjes en startende ondernemers in allerlei branches." Naast ondernemers komen ook bestuurders en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties op de bijeenkomsten af.

"Ik ben enthousiast over GO-Linked en ik zet me er graag voor in", zegt Van Leeuwen, die haar kompaan al kent vanaf de middelbare school in Middelharnis. "Het geeft GO-Linked de gelegenheid om als netwerkorganisatie te groeien, in het voordeel van de leden en Goeree-Overflakkee, en het geeft mij de kans om mijn netwerk te onderhouden en uit te breiden."

Open Coffee

GO-Linked organiseert vijf keer per jaar een Open Coffee op wisselende locaties. De gastheer stelt zijn pand beschikbaar en zorgt voor de koffie. De bijeenkomsten duren van 9.00 tot 11.00 uur en zijn gratis toegankelijk. Het is mogelijk om Vriend van GO-Linked te worden voor 85 euro per jaar. Dat geeft de relatie meer diepgang en biedt de ondernemer extra mogelijkheden om zijn zaak te promoten.

Volgens Mirlande Besemer gaat het er tijdens de netwerkbijeenkomsten zeer geanimeerd aan toe. "Vaak zijn we vergeten wie je buurman is, maar op een Open Coffee kom je erachter dat er allerlei interessante ondernemers in de buurt zitten. Je ziet heel veel koppelingen ontstaan. Je leert elkaar kennen, weet wat een ander doet, wisselt visitekaartjes uit en neemt later weer eens contact op. De gunfactor speelt ook een rol. Die past juist zo goed bij Goeree-Overflakkee."

Per keer komen er circa vijftig ondernemers op de bijeenkomsten af. Maureen en Mirlande hebben het plan om te gaan werken aan groei. Daarnaast hebben ze ideeën om naast de Open Coffee andere netwerkmogelijkheden aan te boren, ook in samenwerking met andere initiatiefnemers. "We gaan GO-Linked samen uitbouwen." Aan hun enthousiasme zal het niet liggen…

De eerstvolgende Open Coffee is op 19 april in de bibliotheek te Middelharnis. De gastheren zijn dan de GO-markt en Randstad Uitzendbureau.

Mirlande Besemer en Maureen van Leeuwen.

Tijdens de Open Coffee op 14 februari.