Kernactiviteiten

ACHTHUIZEN

Sjoelen

De plaatselijke commissie van Achthuizen van Stichting ZIJN houdt op maandag 26 februari a.s. een sjoelmiddag. De sjoelmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,00, inclusief koffie of thee. Iedereen is van harte welkom.

DEN BOMMEL

Breicafé

Woensdag 28 februari is er weer een breicafé en zijn alle brei- en haaklustigen van Den Bommel en omstreken welkom in Bommelstee, Schaapsweg 34, Den Bommel. Inloop van 19.30-22.00 uur. Entree € 1,75, dat is inclusief 2x kopje koffie/thee. Iedere bezoeker neemt zijn/haar eigen materiaal mee. Nog nooit een breinaald vastgehad? Er is altijd wel iemand om je op weg te helpen. Jong en oud zijn van harte welkom! Neem voor meer informatie contact op met Carla Gebraad: 611397.

DIRKSLAND

Voorlichting dementie

Eén op de vijf mensen krijgt een vorm van dementie. Om meer te weten over deze ingrijpende ziekte, kan men de voorlichting over dementie bezoeken. De volgende onderwerpen komen aan de orde: Wat is Dementie? Het verschil tussen vergeetachtigheid en Dementie? Hoe ga ik om met mensen met Dementie? De voorlichting is op woensdag 21 februari om 19.00 uur in 't Reginahof aan de Reginahof 1. Bezoekers wordt een eigen bijdrage gevraagd van € 2,-, inclusief koffie/thee. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Alzheimer Nederland, afdeling Goeree-Overflakkee/Hoekse-Waard. Graag vooraf aanmelden via: joke.vandijk@careyn.nl of 06-21641712.

Bingo

Op donderdag 22 februari is er weer een bingoavond in de Victoriahal, Philipshoofjesweg 57a. De zaal gaat om 19.00 open, de bingo start om 19.30 uur. Er zijn mooie geldprijzen te winnen.

HERKINGEN

Boekverkoop

Zaterdag 24 februari is er een grote tweedehands boekverkoop bij het Scharrelloodsje. De verkoop is van 9.30 tot 12.00 uur.

MIDDELHARNIS

Koersballen

Het ouderenwerk van Stichting ZIJN wil een nieuwe koersbalclub gaan opstarten in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27. Koersballen is enigszins te vergelijken met jeu de boules. Alleen wordt jeu de boules buiten gespeeld en koersballen binnen. Bij jeu de boules worden de ballen min of meer gegooid en bij koersballen mogen ze alleen gerold worden. Dinsdagmorgen van 9.00 tot 11.30 uur kunt u terecht om gezellig samen in beweging te zijn, een kopje koffie of thee te drinken en eventueel nog een kopje soep. U bent van harte welkom in het Wijkcentrum. Aanmelden kan bij het ouderenwerk: tel.: 483366 of e-mail: m.kieviet@zijngo.nl.

Puzzelwandeltocht

Op 3 maart hoopt Vrouwenvereniging 'Ruth' een puzzel/wandeltocht te organiseren. De opbrengst voor deze wandeling zal zijn voor zending en evangelisatiewerk. De route zal ongeveer 4 km zijn. Na afloop van deze wandeling wordt met elkaar erwtensoep met een broodje knakworst gegeten. Voor wie slecht ter been is, is het ook mogelijk alleen te komen eten. De kosten van deze wandeling zijn 5 euro voor volwassen en 2,50 euro voor kinderen, met een maximum van 20 euro per gezin. Alleen soep komen eten is ook mogelijk en kost 3,50 euro. De start van de wandeling is vanaf 15.30 uur, bij de kerk van de Gereformeerde Gemeente aan de Landbouwweg. In verband met de catering is het noodzakelijk om aan te melden. Aanmelden kan tot 26-02 via e-mail: vvruth@ggmidelharnis of via sms of Whatsapp naar: 0681427908.

OOLTGENSPLAAT

Breicafé

Op donderdag 8 maart a.s. is er Breicafe van 19.30 tot 22.00 uur in 't Centrum, Weesmolenstraat 12. Een avond gezellig haken, breien of borduren, of alleen een bakje doen. Zelf materialen meenemen. Entree is € 1,50 inclusief koffie/thee. Voor informatie kunt u bellen met Ati Verwoerd: 06-40701181. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

Bijeenkomst SGP

Woensdag 21 februari is een ieder welkom op de bijeenkomst van de SGP-afdeling Oostflakkee. Op deze avond zullen spreken: lijsttrekker Kees van Dam, kandidaat uit Ooltgensplaat Simon van der Tang en raadslid Adrie van Gurp over 'het beleid in verleden, heden en toekomst'. De SGP is betrokken tot ín de kern. Wat betekenen de verkiezingspunten voor Ooltgensplaat? De bijeenkomst wordt gehouden in de kerk van de Ger. Gemeente, Van Weelstraat 1. Aanvang: 20.00 uur.

OUDDORP

Voorstelling Hoehaa!

Jeroen Schipper speelt op zaterdag 24 februari om 11.00 uur zijn nieuwste voorstelling Hoehaa! in strandtheater Houten Kaap. In deze nieuwe show wordt het publiek door Jeroen en zijn Boegiemanband meegenomen op een muzikaal avontuur dat zowel in onderwerpen als in muzikale stijlen de hele wereld over gaat. Met grappige en aanstekelijke liedjes krijgen Jeroen en de Boegiemanband de hele zaal aan het dansen en lachen. Tickets voor de muzikale voorstelling Hoehaa! van Jeroen Schipper op zaterdag 24 februari in strandtheater Houten Kaap in Ouddorp kosten € 12,50 en zijn te verkrijgen via houtenkaap.nl of te reserveren via info@houtenkaap.nl.

Kleedjesmarkt Koningsdag

Op Koningsdag 2018 organiseert Oranjevereniging Ouddorp de traditionele Kleedjesmarkt in de Ring van Ouddorp. Deze markt wordt georganiseerd voor jong en oud, die oude of nieuwe spullen willen verkopen. Er mag ook een muziekinstrument worden gespeeld. Mensen die zeker willen zijn van een plaatsje, kunnen zich nu alvast aanmelden bij de organisatie. Doe dit via mailadres lecajora@kpnmail.nl. Er kan ook worden gemaild voor meer informatie.

Muzikale avond

Op zaterdag 17 maart is er een muzikale avond in het kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente. Aanvang: 19.00 uur. Er is een gelegenheidskoor, solisten en er is samenzang. De collecte is bestemd voor de actie Geloofwaardig Onderwijs. Na afloop drinken beschikbaar tegen een kleine vergoeding.

Koor- en samenzangavond

Op zaterdag 24 maart is er een koor- en samenzangavond. Medewerking verlenen het koor Door Eendracht Verbonden uit Stellendam en het Christelijk Ouddorps Mannenkoor. Dirigent: Jurrien van Kooten en Dinant Struik; organist: Wiljan de Geus & Stephan Folmer; violiste: Rebecca van Zandwijk; leiding: ds. D. Zoet. De avond begint om 19.30 uur. De Eben Haëzerkerk aan de Preekhillaan is open vanaf 19.00 uur. De toegang is gratis, collecte voor stichting Stéphanos.

Presentatie over de woestijn

Woensdag 28 februari heeft de 55+ club in Ouddorp Nelleke van Nieuwenhuizen uitgenodigd voor een presentatie. Nelleke heeft vele tochten gemaakt door de Westelijke woestijn, de Sinaïwoestijn in Egypte en de prachtige zandvlaktes in Zuid-Algerije. De fascinerende schoonheid van de woestijn, de stilte, de oneindigheid en de bijzondere lichtval geven het ongrijpbare van het landschap weer. Het fotograferen is voor Nelleke een manier om haar gevoelens in foto's vast te leggen. Uit haar foto's blijkt haar visie op het leven. "In de woestijn ben je één met de natuur, je ontdekt hoe weinig je nodig hebt." De prijs van deze interessante middag bedraagt € 3,- inclusief een kopje koffie. Om 14.00 uur bent u van harte welkom in de Dorpstienden.Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joke van Dam, tel. 0187 682319, of Stichting ZIJN: 0187 483366, e-mail: c.vermeulen@zijngo.nl. Woensdag 7 maart is er een bingo bij de club.

Rommelmarkt

Van der Linde Rommelmarkten organiseert weer twee grote rommelmarkten op woensdag 21 februari en zaterdag 24 februari. De markten worden gehouden in de loods van Bouwbedrijf Van der Linde, Zuidweg 3 op het industrieterrein, van 9.00 tot 12.00 uur.

Tabletcafé

Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta organiseert met regelmaat een Tabletcafé in haar vestigingen. De eerstvolgende bijeenkomst in bibliotheekvestiging Ouddorp vindt plaats op vrijdag 2 maart. "Je kunt je ervaringen met elkaar delen, programmatips uitwisselen en op deze manier meer uit je tablet halen. Het accent van het Tabletcafé ligt op leren van en delen met elkaar. Ook wanneer je (nog) geen tablet hebt, ben je van harte welkom een kijkje te nemen in het Tabletcafé. Tip: neem je tablet mee! Heb je een tip/vraag op het gebied van tablets en ben je niet in staat om naar een Tabletcafé te komen? Je kunt je vraag ook 24/7 online stellen via de Facebookgroep 'Tabletcafé Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta'. De middag begint om 15.00 uur en duurt tot 16.30 uur.

OUDE-TONGE

Bingo

Vrijdag 23 februari is er een grote bingo van ASV Oostflakkee. De bingo wordt gehouden in het gebouw van Stichting ZIJN aan de Bernhardstraat 25. De zaal is open vanaf 19.00 en de bingo begint om 19.30 uur. De kosten zijn € 7,- voor negen ronden met gratis thee of koffie. Er is één extra ronde voor € 1,-.

Klim- en springfestijn

De dorpsraad Oude-Tonge organiseert, in samenwerking met de SRGO, een klim-en springfestijn tijdens de voorjaarsvakantie. Dit vindt plaats op donderdag 1 maart en op vrijdag 2 maart van 10.00 tot 16.00 uur in de Grutterswei. Naast tal van leuke springkussens is er een heuse klimwand, maar ook een klimparcours en een boogschietbaan, die de (wat oudere) kinderen, onder begeleiding, kunnen uitproberen. De jeugdwerkgroep van de dorpsraad hoopt op deze manier tegemoet te komen aan de wens van de kinderen om een leuke activiteit in de vakantie te organiseren. Alle kinderen van Oude-Tonge en omstreken zijn dus van harte welkom. De toegang bedraagt 3 euro per kind per middag.

OOLTGENSPLAAT

Bingo

Op vrijdag 23 februari is de maandelijkse bingo-avond in de kantine van voetbalvereniging OFB aan de Sportlaan 2. Aanvang bingo om 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur. Bezoekers worden welkom geheten met een gratis kopje koffie of thee bij binnenkomst. Er worden 14 ronden gespeeld voor € 8,-.

SOMMELSDIJK

Jeugddienst

Op zondag 11 maart is er in de Exoduskerk een jeugddienst. De voorganger is Herman Haan. Het thema van deze dienst is: 'Moeten of Mogen'. "Van alleen maar moeten is niemand beter geworden, uiteindelijk gaat het om kiezen, een keuze durven maken: het liefst voor God natuurlijk", aldus de organisatie. De dienst wordt muzikaal begeleid door de band Hineni uit Alphen aan den Rijn. Iedereen is welkom. Deze jeugddienst begint om 10.00 uur in de kerk aan de Dorpsweg 97a.

Bingo O-G-O

Zaterdag 3 maart is er een bingo van de Ouderenvereniging Goeree-Overflakkee. De bingo wordt gehouden in het wijkgebouw De Zwaluw aan de Sperwer 55. De aanvang van de bingo is om 19.30 uur. De zaal is open om 19.00 uur. De koffie/thee is gratis bij binnenkomst. Er worden elf rondes gespeeld voor € 6,50. Daarnaast nog negen extra prijsjes. In de pauze is er verkoop van twee extra rondes voor € 1,- per ronde. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.

STELLENDAM

Oliebollenactie DEV

Zaterdag 24 februari gaat het Christelijk mannenkoor 'Door Eendracht Verbonden' uit Stellendam weer oliebollen bakken. Vanaf 08.00 uur zijn de eerste verse bollen te koop in de kraam bij Plus Tessemaker, op het Oranjeplein in Stellendam. De bollen worden gebakken door zeer ervaren bollenbakkers. We kunnen wel spreken van 'keizerlijke' bollen, gebakken van het overheerlijke beslag van bakker Bleumink uit Stellendam. De bollen kosten € 0,70 per stuk. De opbrengst komt ten goede aan het koor, dat deze actie hard nodig heeft nu de gemeentelijke subsidie helemaal is weggevallen.