Afbeelding
Foto:

Soroptimistclub Goeree-Overflakkee in actie voor School for Justice

GOEREE-OVERFLAKKEE – Soroptimistclub Goeree-Overflakkee organiseert op 6 maart een filmavond. Met de filmavond wil de organisatie School for Justice ondersteunen.

Tijdens de filmavond 6 maart in het Diekhuus wordt Suffragette vertoond, een film over de strijd voor vrouwenrechten en vrouwenkiesrecht in het Verenigd Koninkrijk rond 1912. Ruim een eeuw geleden. Toch hebben heden ten dage heel veel meisjes en jonge vrouwen op deze wereld niet het recht om te kiezen of in vrijheid te leven. Hoewel het onmogelijk is de ware omvang van het probleem vast te stellen, wordt geschat dat in India alleen al 1,2 miljoen kinderen worden uitgebuit voor commerciële seks, waarvan de overgrote meerderheid meisjes betreft.

De stichting Free a Girl heeft als visie dat elk kind het recht heeft op te groeien in een veilige omgeving. Kinderen en jongeren moeten beschermd worden tegen geweld, uitbuiting, mishandeling en discriminatie.
De missie van Free a Girl is om prostitutie van kinderen en gedwongen prostitutie van jongeren tot en met 23 jaar wereldwijd te bestrijden.

De werkwijze van Free a Girl is daadwerkelijk meisjes bevrijden uit de gedwongen prostitutie.
Daarnaast investeert de stichting in opvang, traumaverwerking, medische zorg, onderwijs en beroepsopleidingen en re-integratie van de slachtoffers. De afgelopen 9 jaar hebben zij bijgedragen aan de bevrijding van meer dan 4000 meisjes uit bordelen in Azië. Naast het veelvuldig bevrijden van minderjarige meisjes uit de prostitutie, houdt Free a Girl zich ook bezig met preventie, wordt er speciale aandacht gegeven aan juridische ondersteuning, samenwerking met politie en justitie om mensenhandelaren op te pakken en veroordeeld te krijgen.

Door bewustzijn te creëren in de dorpen over mensenhandel, wordt de sociale controle groter. Verdachte zaken worden sneller gemeld, zodat er actie ondernomen kan worden. School for Justice, het goede doel waar Soroptimist Nederland in 2017 en 2018 voor gekozen heeft, is een baanbrekend initiatief van Free a Girl. De School for Justice leidt meisjes die bevrijd zijn uit de kinderprostitutie op tot advocaat of officier van justitie. Het doel van de school is dat straffeloosheid van de daders in India wordt aangepakt door het rechtssysteem van binnenuit te veranderen.

Kijk voor meer informatie op Youtube; School for Justice. In een paar minuten wordt een beeld geschetst wat deze meisjes is aangedaan en hoe gemotiveerd zij zijn om diegene die verantwoordelijk is achter de tralies te krijgen.

De film Suffragettes zal in de Rabobankzaal van het Diekhuus op dinsdag 6 maart worden vertoond, aanvang 19.30 uur. Kaartjes á € 12,50 zijn verkrijgbaar via aanmelding.soroptimistGO@gmail.com.