Afbeelding
Foto:

Inschrijving voor eerste Rotary GO Rally gestart

Toeren over het eiland voor het goede doel

GOEREE-OVERFLAKKEE – Iedereen die van autorijden houdt en weleens kriskras Goeree-Overflakkee wil bekijken, heeft op 21 april een uitgelezen kans. Dan is namelijk de eerste Rotary GO Rally, een sportieve toertocht over het eiland. Mooi is dat de opbrengst naar een lokaal goed doel gaat: woonvoorziening De Westplaat in Sommelsdijk.

Door Kees van Rixoort

"Het is de eerste keer dat we de Rotary GO Rally organiseren", zegt Bram Roos, woordvoerder van de werkgroep van de eilandelijke Rotary die dit nieuwe initiatief coördineert. "Rally's zijn heel populair in Nederland, dus we verwachten ook op Goeree-Overflakkee voldoende deelnemers te trekken en een mooi bedrag op te brengen voor De Westplaat."

De Westplaat is een woonvoorziening van Sjaloom Zorg. Het geld van de Rotary GO Rally gaat naar de aankleding van het balkon met meubilair en plantenbakken. Dit in aanvulling op het zonnescherm dat in januari in gebruik is genomen. Een en ander zorgt ervoor dat de bewoners in de zomer lekker van het zonnetje kunnen genieten.

Tour en Vintage

De Rotary GO Rally leidt de deelnemers over het hele eiland, ook via allerlei polderweggetjes. Theo van Erkel uit Dirksland zet de route uit. De deelnemers vinden hun weg via het zogenoemde bolletje-pijltje-systeem. De route staat in het routeboek dat de deelnemers bij de start ontvangen, samen met onder andere de autostickers. Er zijn twee opties: in de Tourklasse meedoen met een 'gewone' auto of in de Vintageklasse meedoen met een klassieker. Een equipe bestaat per auto uit een rijder en een kaartlezer.

De tocht is geen wedstrijd, maar er zijn wel prijzen te winnen. En wel door onderweg de opgegeven opdracht als beste uit te voeren. De eerste rallyrijders krijgen om 11.00 uur bij Tieleman Keukens in Middelharnis het startschot, te lossen door burgemeester Ada Grootenboer. Daarna volgen de andere equipes, steeds met een minuut tussenpauze. Tussen de middag is er een lunch en tussen kwart voor vier en halfvijf komen de rijders aan op de finishlocatie. Daar vindt de prijsuitreiking plaats en kan men naar wens aansluiten voor de barbecue.

De Rotary Goeree-Overflakkee heeft al diverse sponsors, waaronder hoofdsponsor Vredestein. De werving gaat verder om zo veel mogelijk opbrengst naar het goede doel te kunnen schuiven. De inschrijving van equipes, die tot uiterlijk twee weken voor het evenement mogelijk is, brengt ook geld in het laatje. Per twee personen zijn de kosten 135 euro of 175 euro (met barbecue). Dat is inclusief onder andere koffie met wat lekkers, een lunch en het toerboek plus overige toebehoren voor de eilandelijke rit.

Eilandmarketing

Bram Roos verwacht deze eerste editie van de Rotary GO Rally ongeveer veertig equipes aan de start. "Van het eiland, maar ook van buiten. Zo is de rally ook een vorm van eilandmarketing. De deelnemers krijgen heel Goeree-Overflakkee en alle dertien dorpen te zien."

Meer informatie over de eerste Rotary GO Rally is te vinden op www.rotary.nl/goereeoverflakkee. Ook is er een facebookpagina: rotary go rally 2018. Aanmelden als deelnemende equipe kan via de website of e-mail rotarygorally@gmail.com.