Het assortiment van Home Keukens bestaat uit Duitse kwaliteitskeukens.
Het assortiment van Home Keukens bestaat uit Duitse kwaliteitskeukens. Foto:

Home Keukens: 'rijdende keukenaanbieder'

advertorial

REGIO - Door middel van virtual reality bekijken hoe de nieuwe keuken eruit ziet. Sinds een paar maanden gebruiken de jonge ondernemers van Home Keukens VR-brillen om hun klanten thuis de nieuwe keuken te laten ervaren. Tijd voor een kennismaking met deze 'rijdende keukenaanbieder'.

"Wij hebben bewust geen showroom met tientallen keukens," vertelt verkoper Hans Harlaar. "We rijden in onze bus, die is gevuld met allerlei materialen en voorbeelden, naar de klant toe. Dat heeft als voordeel dat we gelijk de locatie in huis kunnen bekijken en de keuken daarop perfect kunnen aansluiten. Daarnaast hebben we als bedrijf veel minder kosten en kunnen we kwaliteitskeukens 10 tot 15 procent goedkoper aanbieden dan de traditionele keukenaanbieders."

Iedereen die interesse heeft in een nieuwe keuken kan vrijblijvend een afspraak maken. Tijdens het gesprek worden de maten opgenomen en maakt de verkoper direct een schets van de mogelijkheden voor een nieuwe keuken. Die schets wordt omgezet in een 3-D model en kan door middel van de VR-bril 'levensecht' worden bekeken. Na het gesprek kan er vrijblijvend een offerte worden opgesteld.

"De meeste mensen hebben van tevoren een duidelijk beeld van hun toekomstige keuken," stelt Hans. Maar als dat niet het geval is, neemt hij ruim de tijd om aan de hand van foto's de stijl te bepalen. Volgens Hans gaat dat thuis makkelijker dan in een showroom. "Ik heb ervaring met beide manieren van verkopen, maar dit is zo veel fijner. Voor mij, omdat je gelijk kunt zien wat de stijl van mensen is en waar de keuken daadwerkelijk moet komen. Maar vooral voor de bewoners, omdat die een veel beter beeld krijgen bij de mogelijke indelingen. Het spreekt meer tot de verbeelding als je zegt: 'hier komt het fornuis' dan dat je dat in een showroom, vaak aan de hand van een zelfgemaakt schetsje, moet doen."

Home Keukens is in 2012 gestart. In ruim vijf jaar tijd is het bedrijf flink gegroeid, er zijn nu vijftien medewerkers in dienst. "We hebben alles in eigen hand, van het meten tot de montage. We willen controle hebben over het hele traject om kwaliteit te kunnen garanderen."

Het assortiment bestaat uit Duitse kwaliteitskeukens, in de prijsklasse van vijf- tot dertigduizend euro. Hans: "Je kunt misschien wel goedkopere keukens vinden, maar wij gaan voor kwaliteit. Zo zit bij de prijs inbegrepen dat we na vier jaar nog een keer op bezoek komen voor een 'APK'. Dan controleren we de keuken op 25 punten. Kleine mankementen worden gelijk verholpen en als er iets kapot blijkt te zijn, valt het binnen de fabrieksgarantie van vijf jaar."

Bij familie Kruis is een half jaar geleden een nieuwe keuken geplaatst, ze vertellen over hun ervaringen: "Met name het advies aan huis is ons erg goed bevallen. Meerdere keren liepen we met frontjes, bladen en grepen naar de keuken, zodat we ter plekke konden beoordelen of het aan onze wensen voldeed. De 3D-tekening die gelijk werd gemaakt hielp om een goed beeld van het geheel te krijgen. Het zetten verliep snel en volgens afspraak. Inmiddels zijn we al een half jaar tevreden gebruikers van onze keuken!"

www.homekeukens.nl
085-1044552
info@homekeukens.nl

De keukenadviseurs van Home Keukens geven bij de klant thuis advies voor een nieuwe keuken.