Kernactiviteiten

DIRKSLAND

Jeugdige vissers

De jeugdcommissie van Sportvisserij Goeree Overflakkee (SGO), organiseert sinds vorig jaar tal van activiteiten voor jeugdige vissers. Vrijdagavond 2 maart wordt er van 18.00 tot 20.30 uur een informatieavond voor de beginnende vissers georganiseerd. Er wordt onder andere uitleg gegeven over veilig omgaan met de vis, vistechnieken en regelgeving. Daarnaast kijken de bezoekers nog een film, uiteraard gaat deze over vissen. Kortom, een gezellige avond. De leeftijdscategorie is van 10 tot 14 jaar. De toegang is gratis. Deze avond vindt plaats in de SVIK kantine in Dirksland, Philipshoofdjesweg 57a. Opgeven kan bij de jeugdcommissie: Jurian Posthuma (0657123967) of Peter Berrevoets (0682960513). Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina: Sportvisserij GO jeugd. Hier is meer informatie te vinden over de andere activiteiten.

Jaarvergadering Oranjevereniging

In aanloop naar Koningsdag op maandag 26 februari zal de Oranjevereniging Dirksland haar jaarvergadering houden in Restaurant 't Anker te Dirksland. Aanvang 19.30 uur, zaal is open vanaf 19.15 uur.
De agenda bestaat uit jaarverslag 2017, jaarrekening 2017 en het Koningsdagprogramma voor 2018. Alle leden, nieuwe leden, lokale verenigingen en sponsoren zijn hierbij van harte uitgenodigd. Tevens is de Oranjevereniging op zoek naar nieuwe bestuursleden. Mensen die belangstelling hebben, kunnen tijdens de jaarvergadering meer informatie ontvangen.

Maaltijd 55+

Op woensdag 28 februari is er een maaltijd voor 55-plussers in 't Reginahof. Deze maaltijd bestaat uit een 3-gangenmenu, dat wordt klaargemaakt door dhr. J. Grootenboer, een zeer ervaren kok. Als laatste was hij werkzaam als chef-kok in hotel New York. Het menu bestaat uit: een salade van gemarineerde champignons met rucola en licht gerookte kip. Varkensrollade á la Bonne Feme en een appeltaartje met roomijs en vanillesaus. De kosten voor dit menu zijn € 12,50 p.p.
De maaltijd start om 18.00 uur. Aanmelden kan tot tot vrijdag 23 februari, onder vermelding van naam, telefoonnummer en aantal personen. Mail: joke.vandijk@careyn.nl, of bel 0653861647, of een briefje in de brievenbus bij de Reginahof 1.

Breicafé Klein Parijs

Op donderdag 22 februari is men van 10.00 tot 12.00 uur weer van harte welkom in het breicafé 'Klein Parijs'. Neem uw eigen brei-, haak- of borduurwerkje mee en laat u inspireren door medebezoekers van het café. Dit alles onder het genot van een kopje koffie of thee. Er zijn geen kosten aan verbonden. De locatie is Reginahof 1. Iedereen is welkom.

GOEDEREEDE

Jongerendienst

Op zondag 18 februari 2018 zal er in de Hervormde Kerk te Goedereede, Kerkpad 3, een jongerendienst worden gehouden. Thema voor deze dienst is: 'God zegenen'. Een thema dat voor zowel jong als oud een actueel onderwerp is in deze tijd. De organisatie: "We gaan met elkaar kijken wat bijbels bidden is en hoe wij daarin verandering kunnen brengen." De dienst begint om 18.30 uur en wordt geleid door evangelist Jurjen ten Brinke, voorganger bij Hoop voor Noord te Amsterdam.

Goeree Creatief

Op dinsdag 20 februari is de maandelijkse creatieve avond, te houden in partycentrum Oostdam te Goedereede. Iedereen is van harte welkom tussen 19.00 uur en 22.00 uur, neem een eigen handwerk mee. De kosten voor deze avond zijn € 1,-. De workshop van deze avond is Brioche breien. Bezoekers kunnen gratis aanschuiven bij deze workshop. Bel voor meer informatie naar 06-31000604.

GOEREE-OVERFLAKKEE

Busreis PCOB

De PCOB organiseert bij voldoende belangstelling op dinsdag 13 maart een busreis naar de tentoonstelling Nineveh in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Deze tentoonstelling neemt bezoekers mee naar de bloeitijd van de Nieuw-Assyrische hoofdstad in Noord-Irak, rond 700 voor Christus. De reis gaat per bus en staat voor een iedere belangstellende open. Zo kan men vrijblijvend kennismaken met de PCOB afdeling. Er rijdt echter maximaal één bus. Het vertrek is om 9.00 uur vanaf het parkeerterrein bij Tieleman Keukens in Middelharnis, de dagtocht duurt tot circa 16.15 uur. De kosten voor deze excursie bedragen € 31,-, dat is voor de bus, toegang museum en koffie met appelgebak. Een lunch is niet inclusief. Er is in het museum een restaurant aanwezig. Mensen die in het bezit zijn van een museumjaarkaart betalen € 20,50 voor deze excursie.
Opgeven kan door vóór 15 februari 2018 het verschuldigde bedrag over te maken naar rek.nr. NL 47 RABO 0135 9223 99 t.n.v. Penningmeester PCOB.

Collecte Jantje Beton

Van 5 tot en met 10 maart 2018 wordt de jaarlijkse Jantje Beton Collecte georganiseerd: een collecte voor en door organisaties in de buurt. Van Ouddorp tot Middelharnis collecteren de leden van Scouting Goedereede en Karateschool Kiyozumi voor de Jantje Beton Collecte.
Met de collecte is 50% van de opbrengst voor de clubkas en de andere 50% besteedt Jantje Beton aan speelprojecten in heel Nederland.
Voor meer informatie kan men terecht op www.jantjebeton.nl en www.scgoedereede.nl.

Regio-avond Hervormde Vrouwenbond

Op 6 maart is de jaarlijkse regioavond van de Hervormde Vrouwenbond van Goeree-Overflakkee. Dit keer verzorgt de vrouwenvereniging 'Ora et Labora' uit Nieuwe-Tonge de avond. Op deze avond zal dhr. J.de Jager, ambassadeur van het Shaare Zedek Ziekenhuis in Jeruzalem, over dit ziekenhuis spreken. Alle vrouwen, wel of geen lid van de Vrouwenbond, worden uitgenodigd. De locatie is Hervormd Centrum 'Elim', Zuiddijk 19, Nieuwe-Tonge. De inloop is vanaf 19.00 uur, de avond begint om 19.30 uur. Graag voor 27 februari opgeven via regiobestuurgo@gmail.com, of bel naar Anneke de Keizer: 0187-483620. De toegang is € 5,-. dat is inclusief consumpties. Er is een collecte voor het werk in het Shaare Zedek Ziekenhuis te Jeruzalem.

MELISSANT

Koffieochtend

Woensdag 21 februari is er weer een gezellige koffieochtend in de Melishof te Melissant. Deze ochtend komt Adri Bijl uit Stellendam het een en ander vertellen over zijn loopbaan als politieagent. De ochtend is van 10.00 tot 12.00 uur. Kosten: € 3,-, dit is inclusief koffie/thee met iets lekkers. Er is vervoer mogelijk voor mensen die slecht ter been zijn, bel hiervoor naar Dirk Spahr v.d. Hoek: 602411.

MIDDELHARNIS

Mantelzorgcafé

Tijdens het Mantelzorgcafé op 22 februari worden er oude beelden van het Van Weel Bethesda Ziekenhuis en de RTM vertoond. Bezoekers kunnen de beelden bekijken onder het genot van een kopje koffie of thee. Deze middag is in het Diekhuus, Beneden Zandpad 7 in Middelharnis. Aanvang is om 13.30 uur en het café zal rond 15.30 uur afgelopen zijn. Aan deze middag zijn geen kosten verbonden. Graag opgeven indien u aanwezig wilt zijn, via de mail: m.vanderwelle@zijngo.nl of telefonisch: 0187-641344. In 2018 is het Mantelzorgcafé weer gepland op donderdagmiddag, nl. 29 maart, 26 april, 31 mei, 27 september, 25 oktober en 29 november. Stichting ZIJN verzorgt de mantelzorgondersteuning op Goeree-Overflakkee.

Science Battle

Op zaterdag 17 februari is er een fascinerende voorstelling over de wetenschap in het Diekhuus in Middelharnis, met als titel Science Battle. Bezoekers krijgen antwoorden op vragen als: Waarom zijn Nederlanders zo goed in schaatsen? Ga je anders autorijden als een robot je corrigeert? Jonge wetenschappers laten hun vertrouwde laboratoria even achter zich en stappen het theater in voor de ScienceBattle. Een nieuw concept waar ze een wedstrijd met elkaar aangaan op het podium en elkaar uitdagen. Ze presenteren hun promotieonderzoek binnen tien minuten, maar wie doet dit het beste? Het publiek is tegelijkertijd de jury en beslist wie er wint. ScienceBattle is een avond vol onderzoek, feitjes en een wetenschappelijke knipoog. Aanvang 20.15 uur in het Diekhuus, Beneden Zandpad 7. Kaarten reserveren kan op www.hetdiekhuus.nl.

Stamboomonderzoek

Op zaterdag 3 maart is de Genealogische dag, van 10.00 tot 16.00 uur in het Streekarchief aan de Dwarsweg 40 Middelharnis. De toegang is vrij. Kom gegevens over uw voorouders zoeken in de verzamelingen van het Genealogisch Centrum en het Streekarchief Goeree-Overflakkee. Zeker voor mensen die doordeweeks niet in de gelegenheid zijn om het streekarchief te bezoeken, is dit een mooie kans om aan een stamboom te werken. Via info@genealogieflakkee.nl kan er worden aangemeld voor een workshop om de fijne kneepjes van het vinden van voorouders via internet te leren.

Inleveren spullen

Zaterdag 17 februari is er weer gelegenheid om goede spullen voor de Jaarmarkt van de Hervormde Gemeente Middelharnis in te leveren bij De Hoeksteen aan de Ring te Middelharnis. Van 10.00 tot 11.00 uur staan medewerkers klaar om ze in ontvangst te nemen. Het is ook mogelijk om spullen af te leveren op het industrieterrein aan de Lorentz 1.

NIEUWE-TONGE

Schuurverkoop

Zaterdag 17 februari van 10.00 tot 16.00 uur is er een schuurverkoop bij familie Nijsse, Groeneweg 35. Er worden veel voorwerpen uit grootmoeders tijd aangeboden, zoals petroleumstellen, zinken voorwerpen, koffiemolens, heel veel emaille voorwerpen en nog veel meer. Koffie en thee gratis. Neem voor meer informatie contact op met 0187-651638.

OUDDORP

Snertmaaltijd 55+

Woensdag 21 februari is de jaarlijkse snertmaaltijd van de 55+ club in Ouddorp. Vanaf 17.00 uur is men van harte welkom in de Dorpstienden om te genieten van erwtensoep met broodjes worst en een toetje. De soep wordt ook dit jaar gekookt door hotel-restaurant Akershoek. Het jeugdorkest van muziekvereniging Concordia gaat optreden voor de bezoekers. De kosten voor deze activiteit bedragen € 8,-. Aanmelden kan bij de 55+ club in de Dorpstienden, of bij Joke van Dam, tel. 0187 682319. Deelnemers wordt verzocht om zelf een bord, of kom en bestek mee te nemen. Woensdag 28 februari verzorgt Nelleke van Nieuwenhuijzen een presentatie met mooie beelden van de woestijn bij de 55+club.

Jongerenavond

Zaterdag 17 februari is er een jongerenavond op de jeugdzolder van de Doopsgezinde Gemeente, Dorpstienden 3. Inloop vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur. Een evangelist spreekt over het thema 'Jij bent een meesterwerk'. "Misschien heb je daar nog nooit bij stil gestaan, dat jij een meesterwerk bent. Het kan zijn dat je denkt: Oké, maar dan ben ik wel een meesterwerk waaraan nog het nodige moet gebeuren. Het kan ook zijn dat je heel negatief over jezelf denkt. En anderen kunnen ook weer heel wat anders over jou zeggen en denken. Hoe dan ook, deze avond zal je duidelijk worden waarom jij een meesterwerk bent. En wie jou als een meesterwerk ziet." Het tweede deel van de avond willen we vragen beantwoorden en met elkaar in gesprek gaan.

Jubileumboek zondagsschool

Het jubileumboek ter gelegenheid van zeventig jaar zondagsschool 't Mosterdzaadje op Ouddorp (1946-2016) nadert zijn voltooiing. Het boek telt ruim 100 pagina's en is genaaid en gebonden. Er is besloten om aan de leidinggevenden en de zondagsschool gaande kinderen één boek per gezin uit te reiken. Belangstellenden kunnen gebruik maken van voorinschrijving, dan kost het boek € 17,50, de reguliere prijs is € 20,-. Voorinschrijving kan tot en met uiterlijk zaterdag 24 februari 2018 bij de secretaris van de zondagsschoolvereniging, de heer K. Grinwis, Dirkdoensweg 43. Dit kan via de mail: k.grinwis@kliksafe.nl of via telefoonnummer 0187-682350 tussen 17.00 en 18.00 uur. Een briefje in de brievenbus kan natuurlijk ook.

'Rommelmarkt zoekt ruimte'

Van der Linde Rommelmarkten zoekt tijdelijk betaalbare extra ruimte voor de zeer grote hoeveelheid voorraadspullen. De organisatie zoekt een ruimte voor een periode van ongeveer 2 maanden, zodat er op twee locaties spullen kunnen worden aangeboden om door de grote hoeveelheid te komen. "Want het zou jammer zijn als we nu al een stop moeten gaan invoeren voor het inleveren van spullen." Mensen die ruimte beschikbaar hebben, kunnen bellen naar 06-26032013.

Opbrengst collecte Hersenstichting

In Ouddorp is in de week van 29 januari tot en met 3 februari gecollecteerd voor de Hersenstichting. Dit heeft het bedrag van € 1268.80 opgeleverd. Deze mooie opbrengst wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek en aan voorlichting voor mensen met een hersenaandoening. De Hersenstichting bedankt alle gevers voor hun bijdrage. Heeft u de collectant gemist? Uw gift is altijd welkom op gironr. 860 in Den Haag. Kijk meer informatie op www.hersenstichting.nl.

Uurtje zingen

Zaterdag 17 februari is er weer een uurtje Psalmen en Johannes de Heerliederen zingen met orgelbegeleiding in de kerk van de Doopsgezinde Gemeente. Het is van 19.30 tot 20.30 uur, gratis toegang.

OUDE-TONGE

Middag en potermaaltijd

De Plaatselijke Commissie van Oude-Tonge organiseert op woensdag 21 februari een gezellige middag met een optreden van Elly Lockhorst. De middag begint om 14.00 uur en wordt gehouden in het Infocentrum, Bernhardstraat 27 te Oude-Tonge. Rond 17.00 uur kan er worden genoten van een heerlijke potermaaltijd . De totale kosten voor deze middag en maaltijd zijn € 11,50. Vooruitbetaling € 2,50. Aanmelden voor 20 februari bij Nel Vervloed, Beatrixstraat 3, envelop met naam, adres en vooruitbetaling in de bus gooien. Het telefoonnummer van Nel Vervloed is 0187-642697.

Inzameling voor Uzon

Zaterdag 17 februari is er een inzameling van goederen voor Uzon op het inzameladres aan de Capelleweg (bij het AVK-terrein) te Oude-Tonge. Van 9.30 tot 11.30 uur staan de vrijwilligers klaar om schone, goed bruikbare spullen in ontvangst te nemen. Neem bij twijfel over de bruikbaarheid, of als er spullen opgehaald moeten worden, contact op met dhr. A. Klem. Zijn telefoonnummer: 641304. Graag vrijdagavond bellen tussen 19.00 en 20.00 uur. Er staat een collectebusje voor een (vrijwillige) bijdrage in de transportkosten.

STELLENDAM

Opbrengst collecte

Van 29 januari tot en met 3 februari 2018 vond in Stellendam de Hersenstichtingcollecte plaats. Er zijn veel collectanten op pad gegaan om voor al die mensen met een hersenaandoening geld in te zamelen. Deze enthousiaste inzet heeft € 700,91 opgeleverd. Deze mooie opbrengst wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek en aan voorlichting, om zo een bijdrage te leveren aan een betere toekomst voor mensen met een hersenaandoening. Namens de Hersenstichting hartelijk bedankt voor de bijdrage. Mensen die de collectant hebben gemist, kunnen eventueel een gift overmaken naar NL18 INGB 0000 000 860 t.n.v. Hersenstichting, Den Haag. Kijk voor meer informatie op www.hersenstichting.nl.