Afbeelding
Ed van der Elsken/Nederlands Fotomuseum

Fototentoonstelling 'De Ramp in focus'

OUWERKERK - 'De Ramp in focus' zo heet de fototentoonstelling die vanaf 2 februari in caisson 4 van het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk te zien is. De tentoonstelling bestaat uit zeventig originele foto's van fotografen Ed van der Elsken, Cas Oorthuys, Eva Besnyƶ, Ed van Wijk, Aart Klein, Kees Molkenboer en Dolf Kruger.

De foto's van zes fotografen die in de galerie hangen in de nieuw ingerichte caisson 4 van het Watersnoodmuseum zijn afkomstig uit de collectie van het Nederlands Fotomuseum uit Rotterdam. De foto's van Eva Besnyƶ komen uit de collectie van het Maria Austria Instituut in Amsterdam. De tentoonstelling is te zien tot september 2018.

Nieuw boek

De publicatie 'De ramp uit 1953', is een uitgave uit 1953 van de Vereeniging ter bevordering van de belangen des Boekhandels waarvan de baten ten goede kwamen aan het Nationaal Rampenfonds. Alle betrokkenen, zoals auteur, fotografen, vormgever, lithografen, drukkers en binders hebben anoniem en deels belangeloos meegewerkt. Dit boek, dat in een oplage van meer dan 600.000 exemplaren is verschenen, maakt inmiddels deel uit van het collectieve geheugen van Nederlanders.

Er verschijnt nu een nieuw boek met foto's van de watersnoodramp met de titel 'De Ramp', wat wordt uitgegeven door Uitgeverij Komma in Den Haag. Het boek verschijnt in februari en is dan ook verkrijgbaar in de museumwinkel en via de webshop van het Watersnoodmuseum.

Afbeelding
Afbeelding