Afbeelding

Sterk optreden Intermezzo MC1 tegen Volley2B MC2

GOEREE-OVERFLAKKEE - Op zaterdag 3 februari speelde Intermezzo MC1 tegen Volley2B MC2, uit in Bergschenhoek. Het was alweer hun derde wedstrijd in de hoofdklasse, het op één na hoogste wedstrijdniveau in de C-jeugd waar de Flakkeese meiden sinds dit jaar in uitkomen. Er wordt gespeeld tegen sterke tegenstanders, op een groter veld, waar het net hoger hangt. De meiden moeten dus alles uit de kast halen om op dit niveau punten te kunnen pakken.

Intermezzo begon sterk aan de wedstrijd. De servicedruk was direct hoog en het team pakte snel een voorsprong. Volley2B kwam echter terug, waarna het gelijk op ging. Bij 19-19 pakte Intermezzo het initiatief en serveerde het de wedstrijd uit. Het werd 19-25, waarmee Intermezzo de eerste set pakte.

De tweede set werd met 25-10 door Volley2B gewonnen. Het team kwam beter in de wedstrijd en Intermezzo had daar geen antwoord op. De derde set werd een stuk spannender. Intermezzo pakte een voorsprong, maar Volley2B kwam terug. Bij 13-13 stootte de thuisploeg door en liep uit naar 17-13, maar Intermezzo knokte zich goed terug tot 20-18. Na een zeer spannende slotfase werd het uiteindelijk 25-23 voor Volley2B.

In de vierde set kwam Intermezzo kracht tekort en al snel stond het met 20-14 achter. Maar de Intermezzo-meiden geven nooit op, dat is bekend, en knokten zich terug door goed in drieën te blijven spelen en de aanval te blijven zoeken. Zo werd het nog een spannende laatste set. Bij 21-18 vroeg Volley2B een time-out aan, om de inhaalrace van Intermezzo te stoppen. Dat lukte, het werd 25-21 en daarmee won Volley2B deze zeer spannende, maar ook zeer sportieve wedstrijd met 3-1. Intermezzo verloor, maar het scheelde niet veel en dus kon het team met opgeheven hoofd het veld verlaten.