Afbeelding
Foto:

Museumexcursie naar de Hermitage op 17 februari

GOEREE-OVERFLAKKEE - Op zaterdag 17 februari gaat KunstReis per luxe touringcar naar de Hermitage in Amsterdam, daar is tentoonstelling: 'Hollandse Meesters uit de Hermitage. Oogappels van de tsaren' te zien. Deelname kost € 40,-, en is inclusief busreis, koffie met gebak en een lezing in de bus. De prijs is exclusief entree voor het museum, die bedraagt € 25,- per persoon, met museumkaart is de entree € 10,-.

Er is lang naar uitgekeken, voor het eerst in haar bestaan heeft de Hermitage Amsterdam vele Hollandse Meesters uit de beroemde collectie in St.-Petersburg naar Nederland gehaald. Er zijn wereldberoemde schilderijen te zien, zoals Rembrandts Flora (met haar mysterieuze, 'Mona Lisa-achtige' glimlach), Jonge vrouw met oorbellen en een van Frans Hals' beroemde mannenportretten. Maar ook namen zoals Ferdinand Bol, Gerard Dou, Govert Flinck, Pieter Lastman, Gabriël Metsu, Paulus Potter, Jacob van Ruisdael en Jan Steen komen aan bod. Het gebouw van de Hermitage is een voormalig verpleeghuis (en UNESCO Werelderfgoedmonument), omgetoverd tot een museum voor kunst uit Rusland.

Praktisch

De bus vertrekt om 7.30 uur bij Ouddorp busstation Preekhillaan, om 8.00 uur bij Zierikzee busstation Grachtweg, om 8.30 uur bij Oude-Tonge busstation, om 8.40 uur bij de Schaapsweg en om 9.00 uur bij Heinenoord busstation. Deelnemers zijn rond 18.00-19.00 uur weer thuis. Aanmelden kan bij Esther Kranendonk, zij is docent kunstgeschiedenis. De contactgegevens zijn: info@kunstreis.eu en 06-21913954. Vergeet niet om bij het aanmelden naam, telefoonnummer en opstapplaats door te geven, vermeld ook of u u in het bezit bent van een museumjaarkaart.