Kernactiviteiten

DEN BOMMEL

Bingo 55+

Het bestuur van Stichting ZIJN Den Bommel nodigt de 55-plussers uit om op donderdag 22 februari mee te doen met een gezellige bingo. De bingo begint om 14.00 uur en kost € 4,00. De bingo wordt gehouden in de Bommelstee, Schaapsweg 34.

DIRKSLAND

Ladiesnight

Woensdag 7 februari organiseert de SVIK een gratis avond, speciaal voor vrouwen. Op deze avond zijn in de Victoriahal aan de Philiphoofjesweg in Dirksland allerlei ondernemers aanwezig met o.a. mode, beauty & lifestyle, huis- en woondecoratie en hobbyartikelen. Er is ook een hapje en drankje voor de bezoekers. De entree voor deze avond is gratis, voor de eerste 50 bezoekers staat er een leuke goodiebag klaar. Tijdens deze avond is er een modeshow, waarbij de laatste modetrends worden geshowd. De avond is van 19.00 tot 21.30 uur.

Breicafé Klein Parijs

Op donderdag 8 februari zijn handwerkliefhebbers weer van harte welkom in het breicafé 'Klein Parijs'. Neem uw eigen brei-, haak- of borduurwerkje mee en laat u inspireren door medebezoekers van het café. Dit alles onder het genot van een kopje koffie of thee. Er zijn geen kosten aan verbonden. Ook mensen die nog nooit eerder in het breicafé zijn geweest, zijn van harte welkom om de sfeer te proeven. Het breicafé is van 10.00 uur tot 12.00 uur aan de Reginahof 1 te Dirksland.

Bingo

Donderdag 8 februari is er een bingoavond in de Victoriahal aan de Philipshoofjesweg. De zaal is open om 19.00 uur, aanvang bingo is 19.30 uur. Er zijn mooie geldprijzen te winnen.

Kampvuuravond

ZUS&zo Flakkee creëert momenten voor vrouwen om stil te staan bij Gods Woord en wat Hij over jou zegt. Op vrijdag 16 februari organiseert ZUS&zo een kampvuuravond speciaal voor vrouwen. Er is een lekker vuurtje, bakkie koffie en een hapje en drankje! Op de kampvuuravond is er een spreekster die iets zal delen uit Gods Woord en uit haar leven. De avond start om 20.00 uur aan de Philipshoofjesweg 79. De avond is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom. Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina ZUS&zo Flakkee, of meld u aan voor de nieuwsbrief via Zusenzoflakkee@gmail.com.

Voorlichting dementie

Eén op de vijf mensen krijgt een vorm van dementie. Om meer te weten over deze ingrijpende ziekte, kan men de voorlichting over dementie bezoeken. De volgende onderwerpen komen aan de orde: Wat is Dementie? Het verschil tussen vergeetachtigheid en Dementie? Hoe ga ik om met mensen met Dementie? De voorlichting is op woensdag 21 februari om 19.00 uur in 't Reginahof aan de Reginahof 1. Bezoekers wordt een eigen bijdrage gevraagd van € 2,-, inclusief koffie/thee. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Alzheimer Nederland afdeling Goeree-Overflakkee/Hoekse-Waard. Graag vooraf aanmelden via: joke.vandijk@careyn.nl of 06-21641712.

GOEREE-OVERFLAKKEE

Belastingservice FNV

De FNV Belastingservice biedt leden van de FNV de gelegenheid hun aangifte te laten verzorgen. Men kan deze maand zelf online een afspraak maken via www.afspraakmakenfnv.nl. Of telefonisch via telefoonnummer 06-51675214 vanaf 7 februari t/m 21 februari op woensdag, tussen 8.30 uur en 16.00 uur. De voicemail wordt niet beantwoord. Het landelijk telefoonteam is bereikbaar vanaf 15 februari op maandag t/m donderdag via 020-5816 335. Bij het maken van een afspraak en op de invulavonden geldig lidmaatschapsnummer bij de hand houden. De invulavonden vinden plaats in De Staver te Sommelsdijk, Bommelstee te Den Bommel, verenigingsgebouw 't Centrum te Ooltgensplaat, Wijkcentrum te Middelharnis en De Rank, Herv. Gem. te Stellendam. Mensen die als 'invuller' aan de slag willen, kunnen zich melden, de FNV biedt de mogelijkheid opgeleid te worden. Meer weten? Neem dan contact op via bovengenoemd telefoonnummer.

Sporten voorjaarsvakantie

In de voorjaarsvakantie staat er op diverse locaties op het eiland een sportief programma voor de kinderen klaar. Stichting Sport & Recreatie Goeree-Overflakkee verzorgt de kindervakantieweek van 24 februari tot en met 3 maart. Op de diverse locaties van SRGO kan er tijdens de voorjaarsvakantie volop gesport, gespeeld en gezwommen worden. Van zwemmen tot springkussens en klimmen tot een lego bouwfestijn. Op alle vestigingen is het thema identiek; namelijk sportief, maar op een andere wijze ingestoken. Later deze maand wordt het programma bekendgemaakt in de lokale media.

MIDDELHARNIS

RealTime

Zaterdag 10 februari is ds. A. ten Brinke aanwezig op de RealTime-jongerenavond in Middelharnis. Ds. A. ten Brinke is predikant in de Hervormde Gemeente te Goedereede. Hij maakte met SDOK (Stichting de Ondergrondse Kerk) een reis naar India om de voorgangers daar te bemoedigen. Graag wil hij hun (benarde) positie voor het voetlicht brengen in kerkelijk Nederland. Aan de hand van beelden en videofragmenten zal hij verslag doen van de ontmoetingen. Hopelijk komt er bij een ieder een bewustwordingsproces op gang, altijd trouw te blijven aan God, ongeacht de situatie. De bijeenkomst start om 19.45 uur in het EduDelta aan de Langeweg 107, Middelharnis/ Sommelsdijk. www.realtimego.nl.

Alzheimercafé

In het Alzheimercafé van woensdag 7 februari wordt het thema 'Gedragsveranderingen bij dementie en de gevolgen in de thuissituatie' besproken. De gastsprekers zijn Sandra Lenstra en Annette Akkermans. Beide psychologen - verbonden aan CuraMare en Allévo - hebben ruime ervaring in de diagnostiek en in het werken met ouderen en dementie. Er is ruimte voor bezoekers om vragen te stellen. De bijeenkomst is van 19.30 tot 21.00 uur in het Wijkcentrum, Doetinchemsestraat 27, Middelharnis. Inloop vanaf 19.15 uur.

Bingomiddag

De activiteitencommissie van het Ouderenwerk organiseert op woensdagmiddag 21 februari een bingo voor jong en oud in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat. Er zijn mooie prijzen te winnen, iedereen is van harte welkom. Om 13.00 uur gaan de deuren open voor de bezoekers, de 1e ronde begint om 13.30 uur. Er wordt een gratis kopje koffie of thee aangeboden. De 9 ronden bingo kosten u € 4,50, inclusief de koffieronden. Wegens succes is er ook weer een vluggertje met grote prijs voor € 1,-. Er loopt een verloting tussendoor met 6 loten voor € 2,50. Bezoekers kunnen zelf kiezen waar ze aan deelnemen. Het wijkcentrum is rolstoeltoegankelijk. Bel voor meer informatie naar 483366.

OUDDORP

Koor- en Samenzang

Op zaterdag 24 maart is er een Koor- en Samenzangavond in de Eben Haëzerkerk. Aanvang 19.30 uur, kerk open vanaf 19.00 uur. De toegang is gratis, er is een collecte voor stichting Stéphanos. Met medewerking van Door Eendracht Verbonden uit Stellendam en het Christelijk Ouddorps Mannenkoor. Dirigent: Jurrien van Kooten en Dinant Struik. Organist: Wiljan de Geus & Stephan Folmer. Violiste: Rebecca van Zandwijk. Leiding: ds. D. Zoet.

Workshop haken

Op dinsdag 13 februari is er weer de eerste bijeenkomst van de maand in inloophuis De Boei. Vanaf 10.00 uur is men welkom in De Overkant, Dijkstelweg 33 te Ouddorp. Bezoekers worden ontvangen met een kopje koffie, thee en wat lekkers. Om 13.30 uur start er een workshop haken, die gegeven wordt door Gerdi Schellevis van het breicafé. Neem indien mogelijk een haaknaald mee, maat 3/3,5/4. De organisatie zorgt voor de overige spullen, de workshop is gratis. Het middagprogramma duurt tot 16.00 uur. Blijft u de hele dag, dan is het handig als u zelf uw lunch meeneemt. Mocht de afstand naar De Overkant of het gebruik van het openbaar vervoer een probleem zijn, dan kan er gebruik worden gemaakt van de chauffeursdienst. Bel daarvoor op maandagavond 12 februari naar: 06-22111872.

Kaapse Comedy Night

Vrijdag 9 februari is de eerste 'Kaapse Comedy Night' in theater De Houten Kaap. De volgende comedians treden op: Max van den Burg, Mark Waumans, Roel C. Verburg en Marlon Kicken. Voor meer informatie over de comedians en video's, zie de Facebookpagina van de Houten Kaap: Facebook.com/houtenkaap. Kaarten voor de Kaapse Comedy Night kosten € 15,00 en zijn online te bestellen via houtenkaap.nl en te reserveren via info@houtenkaap.nl.

Duo Edenwood

Op donderdag 22 februari is het eerste concert van 2018 in de reeks 'De Overkant Klassiek OK!' Het Belgische Duo Edenwood trapt het jaar af. Het duo bestaat uit Catherine Struys op de gitaar en Wouter Vercruysse bespeelt de cello. Kaarten kosten € 17,50 en zijn verkrijgbaar bij VVV: 0187-681789. De toegang is inclusief koffie of thee voor aanvang en een glas wijn na het concert. Meer informatie over het duo op de webstite: www.deoverkantouddorp.nl. Al meer dan 6 jaar alweer organiseert De Overkant onder het kwaliteitslabel 'De Overkant Klassiek OK!' serieuze concerten. De volgende data zijn ook al bekend: 7 juni, 5 juli en 23 augustus.

Bloembollenactie

Op zaterdag 17 februari is de jaarlijkse bloembollenactie van Hometeam 'Speranta', de opbrengst is bestemd voor het kinderwerk van Jantina in Roemenië. De bloembollen zijn van Bloemkwekerij Klepper. Kinderen gaan zaterdagmorgen tussen 9.00 en 12.00 uur langs de deuren om bloembollen te verkopen. Men kan ook tussen 9.30 en 11.30 uur bij Kwekerij Klepper langskomen om bloembolletjes te kopen. De organisatie: "Laten we de actie ook dit jaar weer tot een groot succes maken en steun Jantina´s kinderwerk!"

Infomiddag Rien Poortvliet

Woensdag 14 februari heeft de 55+ club in Ouddorp meneer De Pater uit Dirksland uitgenodigd voor een infomiddag. Hij houdt een lezing met beeldmateriaal over het leven en werk van Rien Poortvliet. Om 14.00 uur zijn belangstellenden van harte welkom in de Dorpstienden. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Joke van Dam, tel.: 0187 682319 of Stichting ZIJN, e-mail: c.vermeulen@zijngo.nl. Woensdag 21 februari kunnen bezoekers snert eten bij de club.

OUDE-TONGE

Jeugdmiddag

Op woensdag 7 februari is er een spelletjesmiddag voor alle kinderen van groep 1 t/m 8 in het Infocentrum, Bernhardstraat 27. Kinderen zijn hartelijk welkom van 13.30-15.00 uur. Kosten: € 2,00 per kind. Inlichtingen via Rita Visbeen: 0187-642514, of Koop en Matty Klos: 0187-643622.

Bijbelstudie Eindtijd

Dinsdag 13 februari organiseert Evangelie Gemeente Flakkee een Bijbelstudie over de Eindtijd, aanvang 19.30 uur. De locatie is te vinden aan de Emmastraat 24a. Spreker Frank Ouweneel zet de schijnwerper op de jaren 2017 en 2018 met het oog op de in de Bijbel beschreven toekomstige gebeurtenissen. Ondersteund door honderden indringende beamer-beelden, zal Frank Ouweneel stilstaan bij de precisie waarmee de Bijbel over de actualiteit spreekt. "De wereldgebeurtenissen in de periode januari 2017 tot en met heden sluiten naadloos aan op de volgende passages uit de door God aan de profeet Daniël getoonde visioenen."

Jaarvergadering

Op dinsdag 13 februari houdt de A.S.V. Oostflakkee haar Jaarvergadering in de Grutterswei. De zaal is open vanaf 13.30 uur, aanvang 14.00 uur. Na afloop van de vergadering is er een bingo voor de liefhebbers, met 5 rondes en één extra ronde. Kosten € 5,-, aanvang bingo is ongeveer 15.00 uur.

Verlenging rijbewijs

Senioren, chauffeurs met C/D/E rijbewijs en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs door een arts moeten worden gekeurd, kunnen op 12 februari en 12 maart terecht bij Stichting ZIJN, Bernardstraat 27. Voor senioren kost de keuring € 40,00 en voor chauffeurs tot 75 jaar met rijbewijs C/D/E is het € 60,00. Voor informatie en een afspraak kan er tijdens kantooruren worden gebeld naar het landelijke afsprakenbureau van Regelzorg Rijbewijskeuringen: 088-2323300. Zelf een datum plannen kan via www.regelzorg.nl. Geadviseerd wordt om ten minste 4 maanden voor het verlopen van de geldigheid van het rijbewijs een afspraak te maken voor een keuring.

Alphacursus Oostflakkee

In Oude-Tonge start op woensdag 14 februari een Alphacursus. De bijeenkomst is van 17.45 tot 20.00 uur, de locatie is Evangelie Gemeente Flakkee, Emmastraat 24a. De cursus is bedoeld voor mensen die vragen hebben over het leven, of het christelijk geloof. Er is alle ruimte om het gesprek aan te gaan en vragen en ideeën te delen. Tijdens Alpha denken deelnemers samen na over vijftien inspirerende onderwerpen. De organisatie: "Je ontdekt altijd iets nieuws en ontmoet leuke, nieuwe mensen. En het is helemaal gratis! We beginnen elke cursusavond met een maaltijd, een ontspannen manier om elkaar te leren kennen. Daarna een interessant onderwerp met alle ruimte om hierover van gedachten te wisselen."

SOMMELSDIJK

35 jaar vrijwilliger

Ammy van der Weide is al 35 jaar actief als vrijwilliger. Ze zet zich onder andere in voor de dieren en bewoners van Nieuw Rijssenburgh. Vorige week is bekend gemaakt dat ze een publieksprijs heeft gewonnen bij de landelijke vrijwilligersverkiezingen. Op dinsdag 13 februari is er van 14.00 tot 16.00 uur gelegenheid om haar te feliciteren in het restaurant van Nieuw Rijsenburgh.

STELLENDAM

Verkoping vrouwenvereniging

Op vrijdag 9 februari organiseert de Hersteld Hervormde Vrouwenvereniging 'Onderzoekt de schriften' van 14.00 tot 18.00 uur een verkoping. De opbrengst is bestemd voor nieuwbouw van de kerk. De verkoping is in de Beth-El kerk, Voorstraat 69. Er is van alles te koop, zoals opgemaakte bloemstukjes, sokken, knuffels, haakwerk, handdoeken, kraamcadeautjes, kaarten en dergelijke. Ook wordt er zelfgebakken cake, boterkoek, arretjescake, appeltaart en rumtaart aangeboden. Het assortiment bestaat verder uit appels, peren en sinaasappels, mandarijnen, eieren en witlof. Dit kan men eventueel ook bestellen. Er is gelegenheid om koffie of thee te drinken en er zijn worstenbroodjes en andere lekkernijen te koop. Daarbij is er enveloppentrekken voor jong en oud en er kan worden ingetekend voor een mooie boodschappenmand.

Stamppot maaltijd 55+

De activiteitencommissie van de Stichting ZIJN Stellendam organiseert op donderdag 15 februari een heerlijke stamppot maaltijd in het Haagse Huus. Deelnemers kunnen kiezen uit boerenkool of hutspot, met spekjes en rookworst. Vooraf aan de maaltijd komt Adri Bijl uit Stellendam enkele verhalen vertellen uit zijn loopbaan als politieagent. De aanvang is 16.00 uur, de zaal is open om 15.45 uur. De kosten bedragen € 6,-, neem zelf een bord en bestek mee. Aanmelden kan t/m 10 februari bij mevr. M. v. Oostenbrugge, tel: 491653 of bij mevr. E.S. Spahr v.d. Hoek, tel: 602411.

Proef de liefde

Op woensdag 14 februari, Valentijnsdag, start de Gereformeerde Kerk met de Veertigdagentijd op weg naar Pasen. De start is een eenvoudige, sobere maaltijd, bestaande uit soep en brood. De organisatie legt uit: "De maaltijd is tenslotte zoveel meer dan eten, als voeding voor lichaam en ziel, het gaat ook om de ontmoeting: 'Proef de liefde'. Voor, tijdens en na de maaltijd staan we stil en zijn we soms stil bij de betekenis van de Veertigdagentijd en de weg naar de Paasmorgen." De bijeenkomst start om 17.30 uur in 't Forum naast de Gereformeerde Kerk aan de Kerkhoflaan 2 te Stellendam. Iedereen is welkom.

Borrel CDA

Vrijdagmiddag 16 februari organiseert het CDA een borrel in Stellendam, waarbij iedereen van harte welkom is. Speciale gast op deze borrel is Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat. De borrel vindt plaats van 16.30 tot 18.30 uur in paviljoen Zoet of Zout in Stellendam. Onder het genot van een hapje en drankje is er een informeel en informatief samenzijn. Naast Mona Keijzer zal ook wethouder Arend-Jan van der Vlugt een speech houden en kan er kennis worden gemaakt met de kandidaat-raadsleden van het CDA Goeree-Overflakkee. Aanmelden kan door voor maandag 12 februari een mail te sturen naar cdagoereeoverflakkee@gmail.com.