Afbeelding
Foto:

Wethouder De Jong leest voor op de J.C. van Gent

SOMMELSDIJK - De jongste leerlingen van de OBS J.C. van Gent en de kinderen van Kibeo werden op woensdag 24 januari voorgelezen door de wethouder. Ook werden ze verrast door bakker Bienefelt met heerlijke eierkoeken voor het voorleesontbijt. De Nationale Voorleesdagen zijn van woensdag 24 januari t/m zaterdag 3 februari 2018. Tijdens deze dagen staat het voorlezen aan de kinderen centraal!

Op woensdag 24 januari vond het Nationaal Voorleesontbijt plaats op vele scholen in het land. Wethouder De Jong heeft op de OBS J.C. van Gent het bekroonde prentenboek van het jaar 2018 'Ssst! De tijger slaapt' van Britta Teckentrup voorgelezen aan de jongste leerlingen en de kinderen van Kibeo. Bakker Bienefelt kwam deze dag ook naar school en bracht voor de kinderen als verrassing heerlijke eierkoeken mee. De kinderen hebben gesmuld van de eierkoeken en van het voorleesboek!

We weten dat regelmatig voorlezen van groot belang is voor de taalontwikkeling en de woordenschat van kinderen. Tijdens de Nationale Voorleesdagen wordt hier nog eens extra aandacht aan besteed. We zetten de deuren open voor iedereen die van (voor)lezen houdt: vaders, moeders, opa's, oma's en ook de kinderen uit de hogere groepen komen deze dagen voorlezen. Wat een verrassing dat deze keer zelfs de wethouder op school is geweest om voor te lezen! De kinderen hebben aandachtig geluisterd naar het verhaal over een tijger die slaapt en over de dieren die met een heleboel ballonnen bij de tijger komen.