Afbeelding
Foto:

Dampende snert voor het goede doel

MIDDELHARNIS – Binnen een paar uur was de 16 liter erwtensoep uitverkocht en er gingen een flink aantal broodjes rookworst over de tafel. Vrijdag 26 januari verkocht Gert Vinke snert en broodjes voor het goede doel. De acties heeft honderd euro opgeleverd, de opbrengst is bestemd voor mannenkoor Ons Koor.

De overleden vader van Gert was jarenlang lid van Ons koor en was altijd ontzettend actief om geld in te zamelen. Hij haalde in het hele dorp en ver daarbuiten oud papier op voor zijn koor. Toen Gert hoorde dat het koor financieel moeite heeft om het hoofd boven water te houden besloot hij om in actie te komen. Omdat hij een cateringbedrijf heeft was de actie snel bedacht. Lekker eten klaarmaken en verkopen voor het goede doel. Verschillende leveranciers zorgden voor sponsoring, waardoor de volledige opbrengst is bestemd voor het koor.

Samen met zijn hulp Michael de Boer verkoopt hij vrijdag zijn producten op de Kinderboerderij op Hernesseroord. Voor Michael is het een thuiswedstrijd, hij woont op Hernesseroord. Vooraf hebben ze geflyerd en een bericht op Facebook geplaatst om de verkoop onder de aandacht te brengen. Gert: "Het gaat boven verwachting, er komt in de toekomst zeker nog een vervolg."