Afbeelding
Foto:

Watersnoodramp 1953 in Herkingen

HERKINGEN - Donderdag 1 februari is het 65 jaar geleden dat de watersnoodramp plaatsvond. In Herkingen is deze nog nooit herdacht en daarom heeft de dorpsraad een herdenking georganiseerd.

In het dorp zelf zijn geen slachtoffers gevallen, maar te Battenoord, wat toen gedeeltelijk bij Herkingen hoorde, zijn vier personen verdronken en de schade was groot. De herdenking op 1 februari vindt plaats bij de coupure en de aanvang is om 19.00 uur. In samenwerking met de gemeente wordt er een nieuw herdenkingspaneel geplaatst bij de coupure. Nu staat er één aan de buitendijk op een onzichtbare plaats en deze is totaal verouderd.
Na afloop is er nog een koffiemoment in Ons Huis, waar u nog even kunt napraten en gedenken. Het programma ziet er als volgt uit: Welkomstwoord door André van Beek (voorzitter dorpsraad); Onthulling paneel watersnoodramp; Gedichten voorgedragen door leerlingen van de basisschool; Persoonlijk verhaal, verteld door Leen Snijder; Toespraak en kranslegging door bestuurder gemeente Goeree-Overflakkee; Eén minuut stilte, gevolgd door Taptoe; Overige krans- en bloemleggingen; Koffiemoment in Ons Huis. Een fotoavond over de ramp wordt door de dorpsraad georganiseerd in het najaar van 2018.