Kernactiviteiten

ACHTHUIZEN

Bingo 55+

De Plaatselijke Commissie van Achthuizen organiseert voor alle 55- plussers van Achthuizen op woensdag 14 februari een gezellige bingomiddag. De middag begint om 13.30 uur. De kosten zijn € 4,00 per persoon. De middag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen.

DIRKSLAND

Voorjaarsmarkt

Zaterdag 10 februari is er van 10.00 tot 15.00 uur een gezellige voorjaarsmarkt in Woonzorgcentrum Geldershof. Er zijn diverse kramen met leuke voorjaarsartikelen, zelfgemaakte bonbons, kaarten, jam, honing, huisgemaakte lekkernijen uit de keuken van Geldershof. Er zijn ook creatieve artikelen te koop, gemaakt door de bewoners, en diverse winkeliers van Goeree-Overflakkee bieden hun producten aan. Geldershof is te vinden aan Poldersweegje 2 in Dirksland.

Kampvuuravond

Vrijdag 9 februari organiseert Buutengeweun een kampvuuravond voor mannen. Inloop vanaf 19.45 uur met koffie en wat lekkers, het adres is Philipshoofjesweg 79. De spreker tijdens de kampvuuravond is Maarten Zwaan uit Hendrik-Ido-Ambacht.

Vrouwenvereniging

Op dinsdag 6 februari is de jaarvergadering van vrouwenvereniging 'Prisca' van de Gereformeerde Gemeente te Dirksland. Tijdens deze avond hoopt mevrouw De Waard iets te vertellen over het werk van de stichting Winst uit Verlies. Deze stichting wil er zijn voor degenen met of hersteld van kanker en hun familie, vrienden, nabestaanden en andere betrokkenen die vanuit Gods woord steun en troost zoeken. Er zal een collecte worden gehouden voor deze stichting. Aanvang: 19.30 uur, de locatie is het kerkgebouw van de Ger. Gemeente, Mozartsingel 2 in Dirksland.

GOEREE-OVERFLAKKEE

Vrijwilligers gezocht

Op zaterdag 17 maart is de jaarlijkse krentenbrodenactie van Woord en Daad. De organisatie is dringend op zoek naar vrijwilligers die willen helpen bij de coördinatie van de verkoop van broden in de volgende woonkernen: Dirksland, Herkingen en Goedereede. Neem om aan te melden contact op met C. Arensman: 0187-651933 of Iz. van den Boogert: 0187-483834.

Polivak

In de uitzending van donderdag 1 februari 2018 van het radioprogramma Polivak op RTV Slogo is er een gesprek te horen van verslaggever Jan van Gurp met Addy Rijerkerk-Andriesen, raadslid voor de fractie van de VVD in de gemeente Goeree-Overflakkee. Het programma Polivak wordt uitgezonden op donderdagavond vanaf 19.00 uur. De herhaling is op dinsdagmorgen vanaf 9.00 uur en via 'Radioprogramma gemist' op www.rtvslogo.nl. Mevrouw Rijerkerk zit al jaren in de gemeentepolitiek. Nu is ze nog lid van de fractie en voor de a.s. verkiezingen lijsttrekker van de VVD. Met haar wordt gesproken over de positie van de vrouw n.a.v. haar ingezonden stuk. De verhoudingen binnen haar fractie krijgen ook de aandacht, evenals de samenstelling van de kieslijst. Ook de Zondagswet, evenals de oliebollenkraam, komen aan de orde. Daarnaast zal er uiteraard gesproken worden over de situatie in Ouddorp v.w.b. het bouwen en de recreatie. Wat zijn haar verwachtingen voorde komende raadsperiode?

HERKINGEN

Open Avond vrouwenvereniging

Donderdag 8 februari houdt vrouwenvereniging 'Niet in eigen kracht' van de Hervormde Gemeente te Herkingen de jaarlijkse Open Avond. De avond staat in het teken van 'ons eigen dorp' en gaat over de geschiedenis van Herkingen. Er is een spreker aanwezig die veel weet over de geschiedenis van Herkingen. Er komen twee dames in de originele klederdracht van het eiland, die op een leuke manier een sketch opvoeren. Daarnaast geven ze uitleg over de klederdracht. Van jong tot oud, alle vrouwen zijn welkom. De avond start om 19.30 uur in 'De Fontein', Scharloodijk 33 te Herkingen. Vanaf 19.00 uur is er inloop met koffie.

MIDDELHARNIS

Repaircafé

Op zaterdag 3 februari is van 10.00 tot 13.00 uur het Repaircafé geopend, dat is bij Kringloopcentrum Goed voor Goed aan de Simon Stevinweg 49 in Middelharnis. Mensen met storingen of problemen met kleine huishoudelijke producten kunnen terecht bij de vrijwillige monteurs. Ook biedt een ervaren naaister hulp bij kledingreparatie en verstelwerk. Met groot witgoed kan men niet terecht bij het Repaircafé. Een bezoek kan worden gecombineerd met een lunch, Pameijer Werkt ZHE serveert tussen 12.00 en 13.00 uur verse courgettesoep met een broodje brie met walnoothoning. Het volgende Repaircafé is op zaterdag 3 maart. Kijk voor meer informatie op www.repaircafemiddelharnis.nl.

Vrijwilligers wijkcentrum

Het wijkcentrum in Middelharnis is op zoek naar vrijwilligers. Er wordt gezocht naar mensen die het leuk vinden om koffie of thee te schenken tijdens de activiteiten en mensen die de creatieve activiteiten, of het jokeren en klaverjassen willen begeleiden. Heeft u interesse? Neem voor meer informatie over dit vrijwilligerswerk of het maken van een afspraak contact op via 0187-483366 of m.kieviet@zijngo.nl.

Bingo

De bingocommissie van het Ouderenwerk organiseert op zaterdag 10 februari een bingoavond voor jong en oud. Er zijn mooie prijzen te winnen. Iedereen is vanaf 19.00 uur van harte welkom in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27 in Middelharnis. De eerste ronde begint om 19.30 uur. Er wordt een gratis kopje koffie of thee aangeboden. De 12 ronden bingo kosten € 7,-, dit is inclusief twee koffieronden. Er zal ook een superronde gespeeld worden voor € 1,00. En wegens succes weer een 'vluggertje' met grote prijs voor € 1,00. Bezoekers kunnen zelf kiezen waar ze aan deelnemen. Het wijkcentrum is rolstoeltoegankelijk. Bel voor meer informatie naar 0187-483366.

Sing-in

Donderdag 8 februari is er een Sing-in in het Diekhuus, waarbij er liederen worden gezongen uit de bundel van Johannes de Heer. Bezoekers kunnen genieten van bekende, oudere liederen in een nieuw jasje. Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis en iedereen is welkom.

NIEUWE-TONGE

Bingo

Op vrijdag 9 februari is er een bingoavond in Ons Dorpshuis. Er zijn tien rondes en een superronde. De zaal gaat om 19.00 uur open, de bingo begint om 19.30 uur.

OUDDORP

Hebreeuwse taal

Op de maandag 5 februari is er weer een les Hebreeuwse taal bij Boekhandel Akershoek. Tijdens de bijeenkomst wordt Jesaja 53:6 behandeld in de oorspronkelijke Hebreeuwse tekst. De avond sluit aan op de bijeenkomsten die vorig jaar zijn georganiseerd, maar is voor iedereen toegankelijk, dus ook voor mensen die de eerdere bijeenkomsten niet hebben bijgewoond. Wie wil deelnemen aan deze avonden, kan zich tot en met a.s. zaterdag opgeven. De aanvang is 19.30 uur, inloop vanaf 19.15 uur. De kosten zijn € 5,- per avond. Boekhandel Akershoek is te vinden aan de Hoenderdijk 9, telefoon: 0187 684267.

Rommelmarkt

Zaterdag 3 februari is er van 9.00 tot 12.00 uur een grote rommelmarkt in de loods van Bouwbedrijf v/d Linde aan de Zuidweg 3, dat is op het industrieterrein richting de haven.

Dinerbingo voor KiKa

Op zaterdag 17 februari is er bij eetcafé Springert in Ouddorp een dinerbingo, de opbrengst is bestemd voor KiKa. Om 18.00 uur gaat de zaal open, na het ontvangst wordt rond 18.30 uur de eerste ronde bingo gespeeld. Daarna krijgen bezoekers een voorgerecht dat bestaat uit kippensoep en stokbrood. Daarna wordt de tweede ronde gespeeld, vervolgens is het tijd voor het hoofdgerecht, dat bestaat uit een lopend koud- en warm buffet. Hierna wordt er weer bingo gespeeld en als nagerecht kan er worden gekozen uit een ijsje of koffie. Na het nagerecht wordt er nog een ronde bingo gespeeld, tussendoor is er een verloting voor KiKa. Deelname kost € 27,50 per persoon, dat is inclusief 5 bingokaarten en exclusief de drankjes. Aanmelden kan bij Kees Witte: kees@kika-goeree-overflakkee.nl of bel 0187-489097.

Informatiemiddag voeding

Woensdag 7 februari is er een informatiemiddag over voeding bij de 55+ club in Ouddorp. De organisatie legt uit: "Gezonde voeding is belangrijk. Het geeft u de energie die u nodig heeft bij uw dagelijkse bezigheden. Het levert u vitaminen en mineralen voor tal van processen in uw lichaam. Voeding kan u plezier geven wanneer u geniet van een lekkere maaltijd, maar het kan ook onrust geven of problemen veroorzaken. Bijvoorbeeld bij ziekten zoals diabetes of bij overgewicht. Willie Bennik, diëtist bij ProVie-and, gaat u er van alles over vertellen." De toegangsprijs voor de bijeenkomst is € 2,- inclusief een kopje koffie. Om 14.00 uur is men van harte welkom in de Dorpstienden. Woensdag 14 februari verzorgt dhr. De Pater een lezing over Rien Poortvliet bij de club. Neem voor meer informatie contact op met Joke van Dam, tel. 0187682319, of Stichting ZIJN: 0187-483366, c.vermeulen@zijngo.nl.

OUDE-TONGE

Breicafé

Woensdagavond 14 februari is het breicafé weer geopend. Het breicafé wordt gehouden in het Infocentrum, Bernhardstraat 27 in Oude-Tonge. Het breicafé is geopend van 19.30 tot 21.30 uur. Het concept breicafé is heel eenvoudig. Bezoekers nemen hun eigen spullen mee, waarmee ze zelf aan de slag gaan. Natuurlijk onder het genot van een kop koffie of thee (kosten € 1,25 ). Aanmelden is niet nodig. Heeft u nog vragen, neem dan contact op met Stichting ZIJN, via 0187-483366 of m.kieviet@zijngo.nl.

Open Schuur

Op zaterdag 3 februari wordt er weer Open Schuur gehouden in Oude-Tonge, Langeweg 41A. Belangstellenden kunnen van 10.00 tot 15.00 uur zonder afspraak komen kijken in de loods van Houweling Meubelen. Er zijn heel veel kleine spullen te koop, zoals: (oude en nieuwere) glazen, serviezen, borden, bestek, lampen, tafeltjes, schilderijtjes, spiegels, kop-en-schotels, van allerlei huisraad en brocante. In de loods met grotere meubelen zijn onder andere eiken en grenen kasten, tafels, banken en stoelen te vinden.

Expositie watersnoodramp

Van 1 februari tot en met 9 februari is er een watersnoodexpositie ingericht in de pastorie aan de Voorstraat te Oude-Tonge. De tentoonstelling bestaat uit heel veel beeldmateriaal, wat is verkregen van zowel dorpsgenoten als van het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk. Ook is er een touchscreentafel, waarop foto's te zien zijn. Bovendien zijn er tastbare spullen, als spades, rieken en overig gerei te bewonderen. De tentoonstelling is op 1 februari geopend van 11.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 20.00 uur. Daarna is deze tot en met 9 februari dagelijks te bezoeken van 11.00 tot 17.00 uur. Op zondag 4 februari is de pastorie gesloten.

OOLTGENSPLAAT

Boekenmarkt Alles Wisselt

Op zaterdag 10 februari is er bij snuffelschuur Alles Wisselt een boekenmarkt. Naast zo'n duizend boeken worden er ook kringloopspullen, curiosa en antiek aangeboden. De verkoping is van 9.00 tot 12.00 uur aan de Van Weelstraat 1. De koffie staat klaar voor de bezoekers. De wekelijkse openingstijden van de snuffelschuur zijn: woensdag en vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur en zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur.

SOMMELSDIJK

Workshop Autisme

Suzan van Autisme Coaching Susiane geeft op vrijdag 16 februari om 9.45, 13.00 en 16.00 uur een workshop met uitleg over autisme. De volgende vragen komen aan de orde: Wat gaat er anders in het hoofd bij iemand met autisme? Wat maakt dat hij/zij op deze manier reageert? Wat is overprikkeling? Hierbij wordt gebruik gemaakt van de methodiek 'Geef me de 5 - Auti-communicatie'. De workshop wordt gegeven in verenigingsgebouw 'Vita Nova' te Sommelsdijk, de kosten voor deelname bedraagt € 15,- per persoon. Kijk voor meer informatie en om aan te melden op www.autismecoachingsusiane.nl, of bel naar 06-37184149.

Kids Care beurs

Vrijdag 2 februari is er van 16.00 tot 21.00 uur voor de tweede keer een Kids Care beurs in het Prieel van De Staver. Er is een ruim aanbod van tweedehands kinderkleding en speelgoed. De helft van de opbrengst is bestemd voor de kinderafdeling van het van Weel-Bethesda ziekenhuis in Dirksland. De organisatie vertelt: "We verklappen alvast dat de kwaliteit dit jaar erg hoog is, er is veel mooie merkkleding. Ieder uur zullen wij het aanbod aanvullen, zodat iedereen kans heeft te slagen." Naast de tweedehands kleding zijn er diverse ondernemers die hun outlet (nieuwe) kleding te koop aanbieden voor het goede doel, zoals Shoeby Fashion, Van de Ven Fashion, Van Dam Kindermode, Keyzer Shoes & Trends, Lico en Splash uit Bruinisse. Tijdens de beurs zal er een verloting plaatsvinden met mooie prijzen, gesponsord door de winkeliers van o.a. D'n Diek. Voor de kinderen is er een speciale kinderhoek met activiteiten, onder begeleiding van gekwalificeerde opvang. Het is niet mogelijk om te pinnen, dus bezoekers wordt geadviseerd om contant geld mee te nemen.

STELLENDAM

Inzameling goederen

Op vrijdag 2 februari 2018 houdt het Roemeniëcomité van de Hersteld Hervormde Gemeente te Stellendam een goedereninzameling voor Roemenië, van 18.30-19.30 uur kunnen spullen worden ingeleverd. Het inzamelpunt is in de Margrietstraat, bij de ingang van de bibliotheek. Mensen die niet in staat zijn om spullen zelf te brengen, kunnen contact opnemen met Arend Brinkman (tel. 0187-491803) of met Adrie Wandemaker (tel. 06-46091660).