Cursus geloofsopvoeding

GOEREE-OVERFLAKKEE - Binnenkort wordt een cursus geloofsopvoeding georganiseerd. De cursus bestaat uit twee avonden:

Avond 1: 0-6 jaar: een basis van levensbelang

De eerste jaren van een kind zijn levensbepalend. Wat doen wij als gelovige opvoeders in gezin en kerk met dit gegeven? Kun je überhaupt spreken van opvoeden in geloof? Hoe ziet de geloofsopvoeding en de ontwikkeling van je kind er in deze fundamentele levensfase uit? We kijken naar zowel het gezin als de kerk, een belangrijke verbinding. In deze workshop krijgen de deelnemers antwoorden op deze vragen en worden ze aan het denken gezet.

Avond 2: Geloofsopvoeding: jij als gelovige opvoeder

Je kinderen grootbrengen in geloof. Klinkt mooi, maar het kan je in de praktijk heel wat kopzorgen geven. Hoe pak je dat aan? Hoe ben jij een voorbeeld voor hen? En dat in een tijd van 'druk, druk, druk' en een tijd waarin de Bijbel en God geen vanzelfsprekendheid meer zijn. Tijdens deze workshop kijken we naar de verschillende rollen die je als ouder hebt in de geloofsopvoeding. De ene keer lees je uit de Bijbel en draag je kennis over, een andere keer bespreek je een ruzie. Ook dat laatste, geloofsopvoeding is namelijk iets van 24/7. De rollen maken we direct praktisch, wat kun jij er mee in jouw gezin.

De cursus wordt gegeven door Annasjouk Nijhof, trainingscoordinator bij Timotheüs/Opwekking en wordt gehouden in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27 in Middelharnis op donderdagavond 8 februari en 8 maart. De avonden zijn van 20.00 tot 22.00 uur, vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar. Er wordt een collecte gehouden voor de kosten van de avond.

Voor beide bijeenkomsten geldt interactie en uitwisseling om te horen en leren van elkaar.