Het voormalige gemeentehuis in Oude-Tonge staat al een aantal jaar leeg. Foto: Archief Eilanden-Nieuws, Wim van Vossen
Het voormalige gemeentehuis in Oude-Tonge staat al een aantal jaar leeg. Foto: Archief Eilanden-Nieuws, Wim van Vossen Foto:

Streep door ontwikkeling appartementen in voormalig gemeentehuis

OUDE-TONGE - Na uitgebreide studie van de plannen heeft Staton Bouw, in goed overleg met de gemeente Goeree-Overflakkee, besloten om de ontwikkeling van het oude gemeentehuis in Oude-Tonge niet verder voort te zetten. Het plan was om hier 25 appartementen te realiseren.

Staton Bouw richtte zich op het leegstaande gemeentelijke pand aan de Eisenhowerlaan in Oude-Tonge. Tot het moment van de herindeling in 2013 was hier het gemeentehuis van de toenmalige zelfstandige gemeente Oostflakkee gevestigd. Een jaar geleden werd in De Grutterswei in Oude-Tonge een informatiebijeenkomst gehouden. Tijdens deze avond zijn de plannen voor de mogelijke nieuwe bestemming bekendgemaakt. Toen was er sprake van vijfentwintig appartementen die onder de projectnaam 't Oude Raedthuys zouden worden gerealiseerd.
Op dit moment is er nog niets bekend over de toekomstplannen. De gemeente voert op dit moment verkennende gesprekken met een andere geïnteresseerde partij.