Afbeelding
Foto:

PCOB-leden in dialoog over Mij & Zorg

MIDDELHARNIS - De zorg verandert... En dat roept bij veel mensen vragen op. Wat zijn de gevolgen van de veranderingen? Wat vraagt dit van henzelf in de toekomst? Mensen hebben behoefte aan informatie én dialoog.

De PCOB vindt het belangrijk om haar leden te betrekken bij de veranderingen in de zorg. Dit wordt gedaan door met haar leden actief in gesprek te gaan over de vragen en de zorgen die er leven. Samen in dialoog gaan over 'Mij & Zorg'. En samen op zoek gaan naar passende oplossingen. Daarom werd er ook bij de afdeling Goeree-Overflakkee een dialoogbijeenkomst gehouden op maandag 15 januari in verenigingsgebouw De Hoeksteen te Middelharnis.
Een dialoogbijeenkomst houdt in dat deelnemers in kleine kring hun ervaringen uitwisselen en elkaar ideeën aan de hand doen over de veranderende zorg. In 5 groepen van plm. 15 personen gingen de leden onder begeleiding van 2 gespreksleiders in elke groep in gesprek over de veranderingen, over hun eigen rol hierin en over mogelijke oplossingen in het regelen van zorg en ondersteuning.
De gespreksbegeleiders stimuleerden het uitwisselen van goede voorbeelden en nieuwe ideeën. In de dialoogbijeenkomst kwamen uiteenlopende onderwerpen aan bod, zoals langer thuis wonen, het gesprek met de gemeente of hulp vragen aan familie en vrienden.
Omdat ook kinderen van leden, of familie, buren en vrienden zich zorgen kunnen maken over de zorg, stond ook voor hen de deur van De Hoeksteen open. De gemeente Goeree-Overflakkee was vertegenwoordigd in de persoon van Josette van Loon, beleidsmedewerker maatschappelijke zaken.