Week van Gebed voor de Eenheid van de christenen

GOEREE-OVERFLAKKEE - De Week van Gebed voor de Eenheid van de Christenen wordt dit jaar gehouden van zondag 21 t/m zondag 28 januari 2018. Tijdens deze week zullen er in Middelharnis en Sommelsdijk de volgende Gebedsdiensten plaatsvinden:

Op woensdag 24 januari om 19.30 uur in de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt aan het Oost Voorgors 52 te Middelharnis. Deze dienst is georganiseerd door de Hervormde Gemeente Middelharnis, de Hervormde Gemeente Sommelsdijk en de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt.
Op zondag 28 januari om 19.00 uur in de Exoduskerk, Dorpsweg 97 te Sommelsdijk. Deze dienst is georganiseerd door de Oecumenische Werkgroep, waarin samenwerken de EmmaĆ¼skerk te Middelharnis, de Rooms-Katholieke Parochie, de Remonstrantse Kerk te Sommelsdijk en de Exoduskerk te Sommelsdijk. Predikanten en lectoren uit deze kerken zullen voorgaan. Het orgel wordt bespeeld door Rob Soeteman. Medewerking wordt verleend door het Oecumenisch Koor o.l.v. Henk Oosthoek. Na afloop is er gelegenheid om onder het genot van koffie/thee met elkaar na te praten.
Het thema dit jaar is 'Recht door Zee', n.a.v. Exodus 15:1-21. De christenen in het Caribisch gebied hebben dit jaar voor het materiaal gezorgd. Het verhaal over de bevrijding van het volk van God spreekt de Caribische christenen erg aan. Ze herkennen de hand van God in het beƫindigen van de slavernij. "God brengt Vrijheid. God verricht een reddende daad."