Kernactiviteiten

DEN BOMMEL

Breicafé

Woensdag 24 januari a.s. is het weer zover, dan zijn alle brei- en haaklustigen van Den Bommel en omstreken welkom in Bommelstee, Schaapsweg 34, Den Bommel. Inloop van 19.30-22.00 uur. Entree € 1,75 is inclusief 2x kopje koffie/thee. Ieder neemt zijn/haar eigen materiaal mee. Nog nooit een breinaald vastgehad? Er is altijd wel iemand om je op weg te helpen. Jong en oud zijn van harte welkom! Voor informatie kun je terecht bij Carla Gebraad: 611397. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

DIRKSLAND

Bingo

Donderdag 25 januari is er weer een bingoavond in de Victoriahal. Er zijn mooie geldprijzen. De zaal gaat open om 19.00 uur en de start is om 19.30 uur. De Victoriahal is te vinden aan de Philipshoofjesweg 57a.

Opbrengst Alzheimercollecte

De collecte van Alzheimer Nederland heeft in Dirksland in de week van 6 t/m 11 november € 1.927 opgebracht. De organisatie bedankt hiervoor alle gevers en collectanten. Vorig jaar en ook dit jaar heeft het Alzheimer Nederland aan aandacht niet ontbroken. Alzheimer Nederland is blij met deze aandacht. Het geeft ons de kans om aan een groter publiek te vertellen over het belangrijke werk dat Alzheimer Nederland doet. En we hebben de steun van de Nederlandse bevolking hard nodig. Wilt u in 2018 ook uw steentje bijdragen door mee te helpen als collectant? Alzheimer Nederland is hier blij mee. U kunt zich opgeven via www.alzheimer-nederland.nl/collecteren of bij: elladewit@gmail.com.

GOEREE-OVERFLAKKEE

Opbrengst collecte

In de dorpen op West-Flakkee is in de maand december een collecte gehouden ten bate van de stichting Oost-Europa Werkgroep Middelharnis. De collecte heeft het prachtige bedrag opgebracht van bijna € 4.000,-. Niet eerder was de opbrengst zo hoog. Collectanten en gevers worden hartelijk dank gezegd. Voor meer informatie : zie www.oosteuropa-werkgroep.nl.

MELISSANT

Stamppot eten

Voor woensdag 31 januari wordt er een stamppotmaaltijd georganiseerd in de Melishof. Inwoners van Melissant worden hiervoor uitgenodigd. Men kan kiezen tussen boerenkool of hutspot. De aanvang is 17.00 uur in de Melishof. De kosten zijn € 5,00 per persoon. U kunt zich opgeven bij Elly Spahr van der Hoek tot en met 27 januari, tel.: 0187-602411. Op 17 februari wordt er een toneelvoorstelling gegeven door Toneelvereniging 'Stad'. Entree € 7,50 per persoon. De kaarten zijn te koop bij de COOP te Melissant of te bestellen via Melishof2014@gmail.com.

MELISSANT

Zendingsavond

Vrijdag 26 januari zal er een zendingsavond worden gehouden in Melissant, spreker zal zijn: ds. R.J. Oomen uit Nederhemert, die ook vele jaren in Malawi zijn werkzaamheden heeft verricht. Hij zal het een en ander laten zien van Malawi. Een ieder, jong en oud, is van harte welkom. De avond begint om 19.00 uur. Er wordt een collecte gehouden, bestemd voor de zending. De avond wordt gehouden in verenigingsgebouw De Poort.

NIEUWE-TONGE

'LichtjesLoap'

Op woensdag 31 januari organiseert Ring van Oranje de 'LichtjesLoap van Nieuwe-Tonge', dit ter gelegenheid van de verjaardag van prinses Beatrix. "Versier jezelf met lichtjes en loop gezellig mee voor een rondje door het dorp!" aldus de organisatie. Evenals vorig jaar is er voor alle kinderen een lampion beschikbaar. Wel even opgeven via lichtjesloap.ringvanoranje.nl (tot 26 januari). Na afloop is er lekkere warme chocolademelk in Ons Dorpshuis. De loop is om 19.00 uur vanaf Ons Dorpshuis. Voor leden van de Oranjevereniging is de deelname gratis. Anderen betalen één euro. Zie Facebook: @RingvanOranjeNT.

OOLTGENSPLAAT

Bingo OFB

Op vrijdag 26 januari wordt weer de maandelijkse bingo-avond gehouden in de kantine van v.v. OFB aan de Sportlaan 2. Er is een gratis kopje koffie of thee bij binnenkomst. Er kunnen veertien ronden gespeeld worden voor € 8,-. De aanvang van de bingo is om 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur.

Breicafé

Op donderdag 8 februari is er Breicafe van 19.30-22.00 uur in 't Centrum, Weesmolenstraat 12, Ooltgensplaat. Een avond gezellig haken, breien of borduren, of alleen een bakje doen. Zelf materialen meenemen. Entree is € 1,50 inclusief koffie/thee. Voor informatie kunt u bellen met Ati Verwoerd: 06-40701181. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

OUDDORP

Van der Linde Rommelmarkten

Zaterdag 27 januari wordt de eerste rommelmarkt van 2018 weer gehouden in de loods van Bouwbedrijf v/d Linde, Zuidweg 3 Ouddorp, industrieterrein richting haven. De markt is van 9.00 tot 12.00 uur. Zoals bekend ook dit jaar weer voor diverse goede doelen. In de maand december was er de Actie Babyvoeding en die wordt met de volledige opbrengst van deze rommelmarkt afgesloten. Nog steeds kunt u meedoen met deze actie door een bezoek te brengen a.s. zaterdag aan deze rommelmarkt, of u kunt storten op banknr. NL09RABO0109161947, t.n.v. v/d Linde Rommelmarkten, met vermelding 'Actie Babyvoeding'.

Collectanten gevraagd

De collecte voor de Hersenstichting wordt gehouden van 29 januari t/m 3 februari. Voor deze collecte is de Hersenstichting nog op zoek naar enthousiaste mensen die een steentje bij willen dragen om te collecteren. Het gaat o.a om de volgende straten: Dorpsweg, Smalle Einde, 'Welgelegen', Havenweg, Visserstraat, Dijkstelweg, Marijkeweg, Bokweg, Dirkdoensweg, enz). Al wilt u maar één straat voor uw rekening nemen, alle hulp is welkom. U kunt zich opgeven bij de collectecoördinator: Jeannette Paans-v.d. Linde, tel. 06-46488451. De Hersenstichting zet zich in voor alle mensen met een hersenaandoening. Meer informatie kunt u vinden op www.hersenstichting.nl.

Presentatie watersnoodramp

Woensdag 31 januari heeft de 55+ club in Ouddorp Jan Both uitgenodigd voor een infomiddag. De heer Both is gemeentearchivaris op Goeree-Overflakkee. Hij komt iets vertellen over de watersnoodramp op het eiland, nu 65 jaar geleden. De prijs van deze interessante middag bedraagt € 2,- inclusief een kopje koffie. Om 14.00 uur bent u van harte welkom in de Dorpstienden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joke van Dam, tel. 0187 682319, of Stichting ZIJN: 0187 483366, e-mail: c.vermeulen@zijngo.nl. Woensdag 7 februari is er een lezing over voeding.

Bloembollenactie

Zaterdag 17 februari 2018 hoopt het Hometeam 'Speranta' weer zoals voorgaande jaren een bloembollenactie te houden voor Jantina's kinderwerk in Roemenië. De bloembollen zijn ook dit jaar weer van Bloemkwekerij Klepper. De kinderen helpen 's morgens langs de deuren te gaan met de bloembollen. Rond 9.00 uur start de actie en het duurt tot ongeveer 12.00 uur. Wie de kinderen gemist heeft aan de deur, kan ook tussen 9.30 en 11.30 uur bij Kwekerij Klepper langskomen om bloembolletjes te kopen. "Laten we de actie ook dit jaar weer tot een groot succes maken en steun Jantina´s kinderwerk! Mede daardoor is het mogelijk dat de evangelisatie en educatie doorgang heeft en ze veel kinderen kan bereiken met Gods Woord", aldus het Hometeam.

Poteravond

Op maandag 29 januari organiseert de Gereformeerde Kerk Ouddorp, als vanouds, een poteravond. Een ieder is welkom in de zaal van RCN Toppershoedje (Strandweg 2, 3253 LR te Ouddorp). Aanvang 18.30 uur/inloop 18.00 uur. Wel graag eigen bord en bestek meenemen. Het belooft een gezellige avond te worden met soep vooraf, poters en spek en een toetje na! En dat voor slechts € 13,00! Voor deelname kunt u zich opgeven via telefoonnummer 0187-683997 of via de mail naar nagtegaal66@hotmail.com / mariekesantifort@live.nl.

OUDE-TONGE

Rommelmarktspullen gevraagd

Op zaterdag 19 mei houden de 'Vrienden van Ebbe en Vloed' hun jaarlijkse rommelmarkt. Hiervoor kunnen zij nog verschillende spullen gebruiken, zoals boeken of kinderspeelgoed. Geen grote meubelen. Wie spullen heeft kan contact opnemen met 0187-641844 of 0187-641592.

SOMMELSDIJK

Bingo's

Zaterdag 3 februari en zaterdag 24 februari is er een bingo van de Ouderenvereniging Goeree-Overflakkee. Om 19.30 uur in het wijkgebouw De Zwaluw, Sperwer 55 te Sommelsdijk. De zaal is open om 19.00 uur. De koffie/thee is gratis bij binnenkomst.
Er worden elf rondes gespeeld voor € 6,50. Daarnaast nog negen gratis prijsjes. In de pauze is er verkoop van twee extra rondes, allebei € 1,- per ronde. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.