Ammy genomineerd voor 'Meer dan Handen Vrijwilligersprijs'

GOEREE-OVERFLAKKEE - Ammy van der Weide is al 35 jaar vrijwilligster binnen de organisatie waartoe Nieuw Rijsenburgh behoort. Zij behoort tot de zes landelijk genomineerden voor de 'Meer dan Handen Vrijwilligersprijs'.

Op 2 februari a.s. beoordeelt de jury in Utrecht of Ammy een prijs in ontvangst mag nemen. Hoe meer stemmen voor Ammy, hoe groter haar kans. Tot 30 januari kan er gestemd worden via www.vrijwilligersprijzen.nl/passieprijs/ammy-van-de-weide-van-wezel. De vrijwilliger met de meeste stemmen wordt als kanshebber voorgedragen voor de Vriendenloterij Passieprijs. Daarnaast maakt de vrijwilliger kans op een reischeque ter waarde van € 1.000,- (juryprijs) of € 500,- (publieksprijs).
Vrijwilligster Ammy zorgt al vele jaren zeven dagen per week voor de dieren die Nieuw Rijsenburgh rijk is. Door weer en wind komt zij 2 tot 3 keer per dag langs om de geiten, kippen, eenden en konijnen te verzorgen. Daarnaast gaat ze bij bewoners op bezoek of met ze wandelen, drinkt ze met hen koffie in de recreatiezaal, helpt ze bij het bloemschikken, de bingo, kooroptredens en kerstvieringen. Lia Vervloet, vrijwilligerscoördinator in Nieuw Rijsenburgh, is bijzonder trots op Ammy: "Ze is een voorbeeld voor velen als het gaat om het geven van naastenliefde en doorzettingsvermogen". Ook bij kringloopwinkel Goed-voor-Goed doet Ammy vrijwilligerswerk en ze heeft 23 jaar als vrijwilliger de Wielerronde van Middelharnis georganiseerd.

Waarom vrijwilligersprijzen?

Vrijwilligerswerk is leuk en zinvol, veel mensen doen het met enorme inzet en plezier. Daarvoor verdienen zij erkenning en waardering. Met de 'Meer dan Handen Vrijwilligersprijzen' worden lokale en landelijke organisaties én bijzondere vrijwilligers in het zonnetje gezet. Help jij Ammy in het zonnetje zetten?