Gemeentesecretaris Wim van Esch opent de tentoonstelling. Foto: Ren;e Fase
Gemeentesecretaris Wim van Esch opent de tentoonstelling. Foto: Ren;e Fase Foto:

Opening foto-expositie 'Werkende Handen' in het Diekhuus

MIDDELHARNIS - Zaterdag 13 januari is de opening van de foto-expositie 'Werkende Handen' in het Diekhuus in Middelharnis verricht door Wim van Esch, gemeentesecretaris van de gemeente Goeree-Overflakkee. De gemeentesecretaris sprak met trots over de culturele brug die met deze expositie geslagen is tussen Amsterdam, Rotterdam en Goeree-Overflakkee.

De foto's die deel uitmaken van de expositie zijn gemaakt door deelnemers aan de fotografiecursussen van Marja Bodt (www.SES-cursussen.com). Een deel van de amateurfotografen die hebben bijgedragen aan de expositie 'Werkende Handen' woont op Goeree-Overflakkee. Dat is geen toeval, want Marja Bodt verzorgt cursussen fotografie en beeldbewerking in elk van de genoemde regio's.

'Werkende Handen' is een serie van 80 foto's van werkende handen, spelende handen en de emoties die handen kunnen overbrengen en is te zien tot 26 februari.
De opening werd zaterdag druk bezocht en Wim van Esch hield een toespraak waarin hij benadrukte dat Goeree-Overflakkee als fotogenieke streek veel te bieden heeft. Deze expositie geeft een indruk van de huidige tijd en de snelheid van de veranderingen in het dagelijks leven. Het is waardevol om dat vast te leggen. De mogelijkheden daartoe zijn met de komst van digitale camera's en telefoons met een ingebouwde camera vele malen groter dan in het verleden.

Marja Bodt verzorgt, in samenwerking met Foto Hameeteman in Ouddorp, tegen die achtergrond cursussen voor beginners in digitale fotografie en voor gevorderde amateurfotografen om een eigen stijl te ontwikkelen. Met het werk van de creatieve groep worden geregeld exposities gehouden in culturele centra, kerken en ziekenhuizen.
Marja Bodt vertelt dat zij graag met haar groep in het sociaal cultureel centrum het Diekhuus exposeert, mede door de levendigheid, positieve en respectvolle benadering die het Diekhuus en haar bezoekers uitstralen.

Het cursusaanbod van Marja is te vinden in de Blauwe Stapper en op haar website: www.ses-cursus.com.

Foto: René Fase