Afbeelding
Foto:

Doppen inleveren voor het goede doel

OUDDORP - Anneke en Piet Grinwis sparen plastic en ijzeren doppen, cartridges, en oude mobiele telefoons. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor het goede doel. De opbrengst komt ten goede van de opleiding van de geleidehonden. Een opleiding kost ongeveer € 5000,00 en een kilo doppen levert € 0,15 op. Anneke en Piet hebben in 2017 4364 kg plastic doppen opgehaald, dat is een flinke stijging ten opzichte van 2016, toen werd er 2664 kg opgehaald. Wat betreft de ijzeren doppen is er 513 kg verzameld, dat was in 2016 153 kg. Vorig jaar zijn er 400 cartridges ingezameld, dat is vergelijkbaar met 2016. Als laatste zijn er 38 oude mobiele telefoons ingeleverd. In totaal is er 51000 kg ingezameld voor het goede doel.

De familie Grinwis doet een oproep om mee te sparen. De volgende doppen zijn welkom: doppen van plastic flessen van water of frisdrank, doppen van melk- en yoghurtpakken, doppen van pakken sap, sportdrankjes, pindakaas, wasbollen, flessen zeep, douchegel of shampoo, babyvoeding, groentepotten, tandpasta, bier en andere drankjes. Eigenlijk alle doppen die van plastic en rond zijn, graag wel even afspoelen. Ook lipjes van blikjes kunnen worden ingeleverd, maar niet de blikjes zelf.

Ook lege cartridges en oude mobiele telefoons zijn welkom. Voor cartridges maak het niet uit wat voor merk en hoe groot ze zijn, alles is welkom. De materialen kunnen worden ingeleverd bij familie Grinwis, het adres is Rustburg 17 in Ouddorp. Graag de plastic doppen en ijzeren doppen in aparte zakken inleveren.De contactgegevens zijn: 0187-681390, of e-mail: pietgrinwis@hetnet.nl. Bij de Jumbo in Ouddorp staat een bak bij de flessenautomaat, waar doppen ingeleverd kunnen worden.