Afbeelding
Foto:

Gezamenlijke gebedsdiensten Ouddorp en Stellendam

OUDDORP/STELLENDAM - De Hervormde Kerk, de Gereformeerde Kerk, de Doopsgezinde Gemeente en de Rooms-Katholieke parochie in Ouddorp organiseren volgende week gezamenlijke gebedsdiensten.

De diensten vinden plaats op donderdag 25 januari 2018 a.s. in de kerk van de Doopsgezinde Gemeente, Dorpstienden 3. In Stellendam organiseren de Hervormde en de Gereformeerde Kerk eveneens een gezamenlijke gebedsdienst en wel op woensdag 24 januari. Beide diensten beginnen om 19.30 uur en iedereen is daar van harte welkom.
'Recht door zee' is het thema voor de Week van Gebed. De jaarlijkse gebedsweek voor de eenheid van de kerken vindt in 2018 plaats van 21 tot en met 28 januari. Het thema haakt aan op het danklied van Mozes en Mirjam uit het Bijbelboek Exodus en is afkomstig uit het Caribisch gebied. De Week van Gebed wordt georganiseerd door De Raad van Kerken en Missie Nederland. Deze organisaties kennen een lange gebedstraditie, die teruggaat op initiatieven van ruim 150 jaar geleden. Wereldwijd bidden miljoenen christenen mee. Door samen te bidden, blijken zij onderlinge verbondenheid te ervaren. Tegelijk tonen ze hun verantwoordelijkheid voor anderen door de problemen van de samenleving in de voorbeden een plek te geven. Afgelopen jaar hebben in Nederland naar schatting zo'n 200.000 mensen meegedaan met het initiatief.