Teun en Ria Hoek met Jeroen den Hollander bij de overhandiging van het (reis) afscheidsgeschenk. Foto: 
Wim van Vossen
Teun en Ria Hoek met Jeroen den Hollander bij de overhandiging van het (reis) afscheidsgeschenk. Foto: Wim van Vossen Foto: Wim van Vossen

Teun Hoek zwaait af na 40 jaar op De Klepperstee

OUDDORP - "Iedereen is vervangbaar, maar een persoon die in werklust, karakter, inzet en positieve uitstraling jarenlang zoveel brengt, die ga je missen". Woorden van directeur Jeroen den Hollander van Vakantiepark De Klepperstee vrijdagmiddag, gericht aan medewerker Teun Hoek. Na veertig jaar nam deze - ook bij zijn collega's populaire Ouddorper - afscheid. Dat gebeurde tijdens een druk bezochte receptie waarvoor ook talrijke gasten, uit waardering voor de jarenlange contacten en inzet van Teun op het vakantiepark, de reis naar de badplaats maakten.

Door Jaap Ruizeveld

"Je kon altijd op hem rekenen. Dag en nacht was hij paraat. Of het nu was bij rioleringsperikelen, wateroverlast, stormschade of brand. Assisterend op het park daar waar het nodig was. In regen en wind. Teun en met hem zijn collega's stonden er. Bij inrichtingswerk met bomen, struiken en planten. Bij het aanpassen van infrastructurele onderdelen". Jeroen den Hollander onderstreepte zijn waardering met het aanbieden van een boek waarin veel anekdotes over het werk van deze medewerker waren verzameld. Dat alles voorzien van illustraties/foto's. Een groot aantal gasten en parkmedewerkers had gehoor gegeven aan de oproep om hun ervaringen met Teun te delen. Dat leidde tot het fraaie 'Teun' boekwerk. Het hoofdgeschenk was echter de mededeling dat Teun met echtgenote Ria, kinderen en kleinkinderen een geheel verzorgd weekeind mag doorbrengen op Terschelling.

Minitoren

En omdat deze geboren en getogen Ouddorper meerdere keren in zijn werkzaam leven aangaf niet uit het zicht van de Ouddorpse vuurtoren te kunnen verblijven, was er ook dit keer een minitorentje dat met hem en zijn familie kan meereizen naar het Waddeneiland. Teun Hoek sluit een veelzijdige gevarieerde werkkring af. Een man met ervaring. Allround op velerlei terreinen. Koninklijk onderscheiden voor inzet bij de vrijwillige brandweer. Actief bij maritiem bedrijf Maaskant, Van Leeuwen Buizen en aanvankelijk ook in de landbouw. Maar vrijdag bij de receptie ging het toch meer om zijn betrokkenheid op alles wat op het vakantiepark gebeurde. Een gewaardeerde vraagbaak voor de vele recreanten.