Kernactiviteiten

DEN BOMMEL

Sjoelen

De plaatselijke commissie van Achthuizen van Stichting ZIJN houdt op maandag 29 januari a.s. een sjoelmiddag. De middag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,00 inclusief koffie of thee.

Bingo 55+

Het bestuur van Stichting ZIJN Den Bommel nodigt de 55-plussers uit om op donderdag 25 januari a.s. mee te doen met een gezellige bingo. De bingo begint om 14.00 uur en kost € 4,00. De bingo wordt gehouden in Bommelstee, Schaapsweg 34.

Herdenkingspaneel Ramp

1 februari 2018 is het 65 jaar geleden dat ons land werd getroffen door de Watersnoodramp. Hierbij zijn twaalf Bommelse dorpsgenoten omgekomen. Aan het einde van de Molendijk zijn tien mensen door het water overvallen, waarvan er zeven zijn verdronken. Op deze plaats wordt een herinneringspaneel geplaatst voor de zeven slachtoffers. Dit gebeurt op zaterdag 27 januari 2018 om 15.00 uur aan de Molendijk (anderhalve kilometer buiten het dorp). Er is dan ook gelegenheid om bloemen bij het paneel te leggen.

DIRKSLAND

Breicafé

Op donderdag 25 januari is men weer welkom in het breicafé 'Klein Parijs'. Neem uw eigen brei-, haak- of borduurwerkje mee. Laat u inspireren door medebezoekers van het café. En geniet van de gezelligheid onder het genot van een kopje koffie of thee. Er zijn geen kosten aan verbonden. Van 10.00 tot 12.00 uur staan de deuren open aan de Reginahof 1.

Jaarvergadering Prisca

Op dinsdag 6 februari hoopt vrouwenvereniging Prisca van de Gereformeerde Gemeente te Dirksland haar jaarvergadering te houden. Tijdens deze avond hoopt mevr. De Waard iets te vertellen over het werk van de stichting Winst uit Verlies. Deze stichting wil er zijn voor degenen met of hersteld van kanker en hun familie, vrienden, nabestaanden en andere betrokkenen die vanuit Gods woord steun en troost zoeken. Er zal een collecte worden gehouden voor deze stichting.

Opbrengst collecte

De opbrengst van collecte voor Alzheimer Nederland heeft in Dirksland € 1.792.842 opgebracht. De organisatie bedankt hiervoor alle gevers en collectanten. Wilt u in 2018 ook uw steentje bijdragen door mee te helpen als collectant? Alzheimer Nederland is hier blij mee. U kunt zich opgeven via www.alzheimer-nederland.nl/collecteren of bij: elladewit@gmail.com.

Bijeenkomst Longpunt

Door het Longfonds wordt in samenwerking met Zorggroep Haringvliet op donderdag 1 februari 2018 opnieuw een bijeenkomst georganiseerd voor iedereen met een longziekte. Voor een informatieve middag kun je terecht bij het Longpunt, de ontmoetingsplek voor longpatiënten en hun familie, mantelzorgers en andere geïnteresseerden. Het onderwerp deze middag is: Tips, trucs en (aanvragen van) hulpmiddelen voor het dagelijks leven. Ergotherapeut Eline van den Bos (Careyn) verzorgt deze middag de voorlichting over omgaan met energie bij de bezigheden van het dagelijks leven. Hulpmiddelen en hoe je deze moet aanvragen komen ook aan de orde. Door ervaringen op te doen en met elkaar te delen, leer je hoe je met het verdelen van je krachten de longziekte positief kunt beïnvloeden. De bijeenkomst van Longpunt Haringvliet vindt plaats op donderdag 1 februari van 14.00 tot 16.00 uur in Verenigingsgebouw Onder de Wiek, Ring 57 te Dirksland. Deelname is gratis, ook voor niet-leden. Mail voor meer informatie naar haringvliet@longpunt.longfonds.nl.

GOEDEREEDE

CVB 'Goeree'

Donderdag 18 januari komt de heer J. van Dam bij de CVB 'Goeree' een natuurfotopresentatie houden. De bijeenkomst is in het verenigingsgebouw Oostdam, aanvang 20.00 uur, voor meer inlichtingen: 0187-683223.

Stamppotavond

Op 23 januari wordt de eerste avond in dit jaar van Goeree Creatief gehouden. In Partycentrum Oostdam wordt samen met Caleido een stamppotavond georganiseerd. Wie mee wil eten, kan zich opgeven bij Elza Feller op nummer 06-31000604. De kosten voor de maaltijd zijn € 8,50 excl. drankje. De inloop is deze avond vanaf 17.00 uur. Na de maaltijd bent u weer van harte welkom met uw eigen handwerk tot 22.00 uur.

MIDDELHARNIS

Mantelzorgcafé

Stichting ZIJN verzorgt de mantelzorgondersteuning op Goeree-Overflakkee. Voor mensen die intensief en langdurig voor een naaste zorgen, organiseert de organisatie een Mantelzorgcafé. Het Mantelzorgcafé is in het Diekhuus, Beneden Zandpad 7 in Middelharnis. Aanvang is om 13.30 uur en het café zal rond 15.30 uur afgelopen zijn. Graag opgeven indien u aanwezig wilt zijn, via de mail: m.vanderwelle@zijngo.nl of telefonisch: 0187-641344. In het 2018 is het Mantelzorgcafé weer gepland op donderdagmiddag, nl. 25 januari, 22 februari, 29 maart, 26 april, 31 mei, 27 september, 25 oktober en 29 november.

Maaltijd

Het Lokaal ouderenwerk van Stichting ZIJN organiseert maandelijks een etentje in het Wijkcentrum van Middelharnis. Donderdag 1 februari bereidt Gert Vinke hachee met rode kool. Daarbij krijgt u aardappelpuree, een toetje en koffie toe. Om 17.00 uur bent u van harte welkom in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27. De prijs voor deze gezellige avond bedraagt € 11,00, opgeven voor 26 januari bij het Wijkcentrum, tel. 0187- 483366 of e-mail: m.kieviet@zijngo.nl.

NIEUWE-TONGE

Schuurverkoop

Zaterdag 20 januari is er weer schuurverkoop van allerlei spullen uit grootmoeders tijd: petroleumstellen, zinken teilen en nog vele andere voorwerpen. De verkoop is van 10.00 tot 16.00 uur en wordt gehouden aan de Groeneweg bij Nieuwe-Tonge. De koffie staat klaar.

OOLTGENSPLAAT

Poters eten

Op vrijdag 2 februari is er voor de 55-plussers van Ooltgensplaat een gezamenlijke maaltijd. Ook zal er een verloting zijn. Gezellig en lekker poters eten in 't Centrum, Weesmolenstraat 12, vanaf 17.00 uur. Kosten € 10,00. U kunt zich opgeven voor 26 januari a.s bij Ati Verwoerd: 06-40701181. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

OUDDORP

Samen zingen

Zaterdag 20 januari kan er weer samen gezongen worden in het kerkgebouw van de Doopsgezinde Gemeente van 19.30 tot 20.30 uur. Er worden, met orgelbegeleiding, Psalmen en Johannes de Heerliederen gezongen.

Handletterworkshop

Op 31 januari of 7 februari wordt er een handwerkworkshop gegeven in het kerkgebouw van de Doopsgezinde Gemeente aan de Dorpstienden. De workshop wordt verzorgd door Carmen Tanis. De opbrengst gaat naar een project van Servants naar Zambia door enkele jongeren. Opgeven via annevanwijngaarden@gmail.com of via www.doopsgezindouddorp.nl.

Poteravond 55+ club

Woensdag 24 januari is het weer tijd voor de traditionele poteravond van de 55+ club in Ouddorp. Vanaf 17.00 uur bent u van harte welkom in de Dorpstienden om te genieten van een originele Ouddorpse potermaaltijd. De poters worden kosteloos bereid bij hotel Akerhoek. De kosten voor deze gezellige avond bedragen €10,-. U kunt zich opgeven bij de 55+ club in de Dorpstienden of bij Joke van Dam, tel. 0187 682319. U wordt vriendelijk verzocht uw eigen bord en bestek mee te nemen om de vrijwilligers te ontlasten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting ZIJN, tel. 0187-483366, e-mail: c.vermeulen@zijngo.nl. Woensdag 31 januari komt gemeentearchivaris Jan Both langs bij de club om iets te vertellen over de Watersnoodramp.

Jongerenavond

God is liefde?! Deze stelling kan zomaar heel veel reacties losmaken. Van een volmondig: "Ja, dat staat in de Bijbel" tot: "Waarom is er dan zoveel oorlog, ziekte en lijden?" Maar misschien is het wel persoonlijker voor jou: "Is Gods liefde ook voor mij? Ik ervaar dat helemaal niet." Over dit onderwerp zal op zaterdagavond 20 januari een evangelist spreken. Het tweede deel van de avond is er ruimte om vragen te beantwoorden en voor gesprek met elkaar. De jongeren komen samen op de jeugdzolder van de Doopsgezinde Gemeente, Dorpstienden 3. Inloop vanaf 19.30 uur. Aanvang 20.00 uur.

OUDE-TONGE

Goederen voor Uzon

Zaterdag 20 januari houdt de Werkgroep Uzon van de Hervormde Gemeente Oude-Tonge een inzameling van goederen voor haar zustergemeente in Uzon. De inzameling gebeurt op het adres aan de Capelleweg (bij het AVK-terrein) te Oude-Tonge. Van 9.30 tot 11.30 uur staat men klaar om schone, goed bruikbare spullen in ontvangst te nemen. Twijfelt u aan de bruikbaarheid ervan of moet er iets opgehaald worden, neemt dan contact op met dhr. A. Klem. Zijn telefoonnummer: 641304. Graag vrijdagavond bellen tussen 19.00 en 20.00 uur. Er staat een collectebusje voor uw (vrijwillige) bijdrage in de transportkosten.

Bingo A.S.V.

Vrijdag 26 januari wordt een grote bingo georganiseerd door A.S.V. Oostflakkee. De bingo wordt gehouden in het gebouw van Stichting Zijn aan de Bernhardstraat 25. De aanvang is 19.30 uur. Kosten € 7,00 met gratis kopje koffie of thee.

Bingo 55+

De Plaatselijke Commissie van Oude-Tonge van de Stichting ZIJN organiseert voor alle 55-plussers van Oude-Tonge op woensdag 24 januari een gezellige bingomiddag met leuke prijzen. De middag begint om 14.00 uur. De kosten zijn € 3,50 per persoon. De middag wordt gehouden in het Infocentrum, Bernhardstraat 27.

Open Schuur

Zaterdag 13 januari wordt er weer Open Schuur gehouden bij de familie Houweling aan de Langeweg 41a. U kunt van 10.00 tot 15.00 uur zonder afspraak komen kijken in de loods van Houweling Meubelen. Er zijn heel veel kleine spullen te koop, zoals: (oude en nieuwere) glazen, serviezen, borden, bestek, lampen, tafeltjes, schilderijtjes, spiegels, kop-en-schotels, van allerlei huisraad, brocante, enz. Tegelijk kunt u ook een kijkje nemen in de loods met grotere meubelen, zoals eiken en grenen kasten, tafels, banken, stoelen, enz.

SOMMELSDIJK

Bingo

Zaterdag 27 januari is er een bingo van de Ouderenvereniging Goeree-Overflakkee. Om 19.30 uur in het wijkgebouw De Zwaluw, Sperwer 55. De zaal is open om 19.00 uur. De koffie/thee is gratis bij binnenkomst. Er worden elf rondes gespeeld voor € 6,50. Daarnaast nog 9 gratis prijsjes. En in de pauze is er verkoop van twee extra rondes voor € 1,00 per ronde. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.

STELLENDAM

Tabernakelen

Wie het hele verhaal van de Tabernakel wil horen en zien, kan op woensdag 17 januari terecht in de Hervormde Kerk van Stellendam, aan de Bosschieterstraat 4. Dan is er een avond met uitleg over de Tabernakel aan de hand van een de maquette die de Hervormde Gemeente heeft gemaakt. Ds. D. Hoolwerf geeft een totaaloverzicht van de opbouw van de Tabernakel en haar diepere betekenis. De verschillende onderdelen uit de Tabernakel worden besproken en tussendoor worden er bijpassende liederen en psalmen gezongen. Een Bijbelstudie over het boek Exodus. Kijken en luisteren naar het prachtige 'Prentenboek van God'. Het evangelie uitgebeeld in die unieke woonplaats van God onder Zijn volk. U bent allen van harte welkom. Toegang gratis. Voor verdere informatie: 0187 701008 of d.hoolwerf@kpnmail.nl.

Posteravond verzet

De poteravond van 18 januari gaat niet door vanwege te weinig opgaven. De avond is nu verzet naar vrijdag 9 maart. Deze avond zal ook Pau Heerschap zijn verhalen komen vertellen. De kosten voor poteravond, ijs en koffie of thee incl. twee consumpties, bedraagt 25 euro. Opgeven bij Lena Moerkerk: 0622315726, of bij Martine Orgers: 0636503139.