Afbeelding
Foto:

In de winter staan alle koeien op stal

Toch stond het werk bij familie Van Adrichem op een lager pitje rondom Kerst en oud en nieuw. Zo worden vooraf de hopen met het ingemaakte gras alvast open gelegd, zodat het minder tijd kost om de koeien te voeren. En de koeien staan deze tijd van het jaar allemaal in de stal, dat maakt het makkelijker om alles in de gaten te houden.

In de winterperiode is er tijd voor klussen die in de drukke periodes blijven liggen. Zo wordt bijvoorbeeld de mestboekhouding en de koeienadministratie bijgewerkt en worden alle machines gecontroleerd. Die moeten piekfijn in orde zijn om straks in het voorjaar probleemloos te functioneren. Deze winter komt daar bij dat er erg veel regen is gevallen. Dus worden de drainagebuizen die het overtollig water afvoeren van het land goed in de gaten gehouden. En er worden extra greppels gegraven om het water naar de sloten te laten stromen. Dat betekent de laarzen aan en met de schop in de hand de polder in.

Het familiebedrijf in de polder bij Melissant bestaat uit Koos en Simone van Adrichem en hun zoons Peter en Maarten. De laatste twee vormen de toekomst, de broers hebben de intentie om het bedrijf voort te zetten. Afgelopen herfst zijn er zonnepanelen geïnstalleerd, daardoor is het bedrijf zelfvoorzienend wat betreft elektriciteit.

Afbeelding