Wethouder Peter Feller opent de vernieuwde Melishof. Links van hem: voorzitter Désirée van Loon van het Melishof-bestuur.
Wethouder Peter Feller opent de vernieuwde Melishof. Links van hem: voorzitter Désirée van Loon van het Melishof-bestuur. Foto:

'Opgeknapte Melishof is fantastische prestatie van jullie zelf'

MELISSANT – In Melissant houden ze van combineren. Daarom hebben de dorpsraad, de Oranjevereniging, Stichting De Melishof en de Activiteitencommissie de krachten gebundeld. En daarom was de nieuwjaarsreceptie voor het dorp tevens hét moment om de flink opgeknapte Melishof officieel te heropenen.

Tekst en foto: Kees van Rixoort

Die eer viel Peter Feller te beurt, de kernwethouder van Melissant. Feller deelde complimenten uit voor het werk dat is verzet om De Melishof een nieuw, fris en uitnodigend uiterlijk te geven. "Het gebouw is schitterend opgeknapt", aldus de wethouder. "De eerste fase zit erop. Het was een lang traject en er is jaren nagedacht en met allerlei partijen gesproken, met uiteindelijk dit resultaat. Dat is een fantastische presentatie. Echt van jullie zelf. Een pluim voor het bestuur van De Melishof, de vrijwilligers die hier veel werk hebben verzet en de gemeenschap van Melissant."

Huiskamer van Melissant

Volgens Feller kwam er veel bij kijken om het pand een metamorfose te laten ondergaan. En dat geldt ook voor het beheer en het organiseren en begeleiden van alle activiteiten in De Melishof. "Er is heel veel voor nodig om dit gebouw de huiskamer van Melissant te laten zijn."
Daarom riep hij de bewoners van het dorp op om nog meer de handen uit de mouwen te steken. "De Melishof is immers voor en door de inwoners van Melissant", aldus de wethouder. "Met verbinding en saamhorigheid zit het hier wel goed. Melissant is een voorbeeld voor Goeree-Overflakkee als het gaat om het met elkaar leuk en leefbaar te houden."

Lees verder op pagina 3.