Kernactiviteiten

ACHTHUIZEN

Bingo 55+

De Plaatselijke Commissie van Achthuizen organiseert voor alle 55-plussers van Achthuizen op woensdag 10 januari een gezellige bingomiddag. De middag begint om 13.30 uur. De kosten zijn € 4,00 per persoon. De middag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10.

DIRKSLAND

Nieuwjaarsbingo

Op donderdag 11 januari wordt een nieuwjaarsbingo gehouden in de Victoriahal. Er wordt 'geproost' op het nieuwe jaar met een hapje en een drankje. Er zijn weer veel geldprijzen, met een hoofdprijs van 150 euro. De zaal gaat om 19.00 open en de ballen worden gestart om 19.30 uur. De Victoriahal is te vinden aan de Philipshoofjesweg 57a.

Gemengd koor Excelsior

Na de drie mooie kerstconcerten in 2017, gaat het gemengd koor Excelsior weer beginnen op woensdag 10 januari met haar wekelijkse repetities onder leiding van dirigente Meike Warmoeskerken. De aanvang is van 19.45 tot 22.00 uur in De Schakel, Beatrixlaan 31. Op het programma staan voorlopig twee concerten waaraan gewerkt gaat worden, te weten: het Lenteconcert in De Grutterswei te Oude-Tonge op 16 maart a.s. en een concert in Nieuw Rijsenburgh voor de bewoners aldaar op 18 april a.s. Aan het Lenteconcert werken verder mee: Advendo Ooltgensplaat, Apollo Nieuwe-Tonge en Ons Koor uit Sommelsdijk. "Heeft u interesse om lid te worden, kom eens langs; de koffie staat klaar voor u en een gastmap ligt er altijd…", aldus het koorbestuur.

Workshop 'Pot Bewerken'

't Reginahof organiseert, in samenwerking met de Oude Stempel, een workshop 'Pot Bewerken'. Breng uw oude vaas, pot of fles mee en geef hem een landelijke uitstraling. Deze techniek, die u kunt toepassen op alle gladde materialen, kunt u leren in de workshop. Deze wordt gegeven op woensdag 24 januari om 19.00 uur aan de Reginahof 1 te Dirksland (achter de apotheek). De kosten zijn € 17,50 exclusief koffie.
U kunt zich aanmelden tot 20 januari via de mail: joke.vandijk@careyn.nl, telefonisch: 0653861647, of via een briefje in de brievenbus, dit onder vermelding van naam, telefoonnummer en aantal personen.

MELISSANT

Koffie-ochtend in Melishof

Woensdag 17 januari is er weer een koffie-ochtend in de Melishof van 10.00 tot 12.00 uur. Een ieder is welkom om samen met anderen een bakje koffie/thee te komen doen. Deze ochtend wordt er gesproken over het afgelopen jaar en kan er een spelletje gedaan worden. Voor de prijs hoeft u het niet te laten: € 3,- , dit is inclusief entree + koffie/thee en wat lekkers. Tevens kunt u ook elke maandagmiddag terecht om een boek te ruilen. De dames van de 'bieb' zijn er van 15.00 tot 17.00 uur. Dit alles is geheel gratis en u kunt ook een kop thee krijgen.

MIDDELHARNIS

Aangepaste kerkdienst

Op zondag 14 januari zal er weer een aangepaste kerkdienst gehouden worden voor 'mensen met een beperking'. Deze dienst zal plaatsvinden in de Chr. Geref. Kerk te Middelharnis. In deze dienst hoopt ds. G.R. Procee voor te gaan. De aanvang is om kwart vòòr drie. Iedereen is van harte welkom bij deze dienst.

Cursus Geestelijke Vorming

Donderdag 11 januari wordt de Cursus Geestelijke Vorming weer voortgezet. Een ieders uitgenodigd om 19.45 uur aanwezig te zijn in de Rehobôthkerk Middelharnis/Sommelsdijk. Deze avond hoopt ds. P.D.J. Buijs een lezing te verzorgen over een indringend geestelijk getuigenis over 'De onheilige heilige', een levensthema bij H.F. Kohlbrugge. Gebaseerd op Romeinen 7. Bekende en nieuwe gezichten hartelijk welkom.

Computervaardigheden opdoen

Of je het nu leuk vindt of niet: computers & internet zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Wil je iets kopen, informatie krijgen, een vakantie boeken, bankzaken regelen, het gaat steeds vaker alleen nog maar via het internet. Wil je graag meer met de computer & internet doen, maar weet je niet goed hoe het werkt of waar je moet beginnen? Dan is er nu Klik & Tik! Tijdens deze cursus begin je bij het begin. En dan gaan we stap voor stap verder. Je leert typen, e-mailen en gaat het internet op. Ook leer je sociale media gebruiken. Je volgt de cursus zelfstandig en in eigen tempo, met behulp van het cursusboek van Klik & Tik en stap voor stap filmpjes. Gemiddeld zijn er 14 lessen nodig om de cursus te voltooien. Begeleiding, laptop en koptelefoon zijn tijdens de lesdata aanwezig. Iedere eerste woensdagochtend van de maand is het mogelijk om in te stromen bij de cursus Klik & Tik. De instroomdata voor het voorjaar 2018 zijn: woensdag 10 januari; woensdag 7 februari; woensdag 7 maart; woensdag 4 april; woensdag 16 mei. Eerstvolgende startdatum: woensdag 7 februari; tijd: 09.30 tot 11.30 uur; prijs € 15,- voor het werkboek. Aanmelden via www.leerenbeleef.nl of aan de balie in de Bibliotheek Middelharnis.

Tabletcafé

In de bibliotheek van Middelharnis wordt regelmatig een Tabletcafé georganiseerd. De eerstvolgende bijeenkomst vindt plaats op woensdag 17 januari. Deelnemers kunnen samen ervaringen opdoen en met elkaar delen, programmatips uitwisselen en op deze manier meer uit je tablet halen. Het accent van het Tabletcafé ligt op leren van en delen met elkaar. Van 10.00 tot 11.30 uur. Toegang gratis.

OOLTGENSPLAAT

Breicafé

Op donderdag 11 januari is er Breicafé van 19.30-22.00 uur in 't Centrum, Weesmolenstraat 12. Een avond gezellig haken, breien of borduren, of alleen een bakje doen. Zelf materialen meenemen. Entree is € 1,50 inclusief koffie/thee. Voor informatie kunt u bellen met Ati Verwoerd: 06-40701181. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

Grote Bingo 55+

Op vrijdag 19 januari wordt er een grote bingo georganiseerd in 't Centrum, Weesmolenstraat 12, aanvang 14.00 uur. Voor één boekje betaalt u € 4,00, voor twee boekjes € 7,00. Natuurlijk zijn er leuke prijzen te winnen. Er is ook nog een verloting: € 1,00 voor 3 lootjes. Het bestuur van ZIJN 55+ heet u van harte welkom, speciaal ook diegenen uit de andere dorpen. Voor informatie kunt u bellen naar Ati Verwoerd: 06-40701181.

OUDE-TONGE

Breicafé

OUDE-TONGE - Woensdagavond 17 januari is het Breicafé weer geopend. Het Breicafé wordt gehouden in het Infocentrum, Bernhardstraat 27 in Oude-Tonge. Het Breicafé is geopend van 19.30 tot 21.30 uur. Het concept Breicafé is heel eenvoudig. Je neemt je eigen spullen mee, waarmee je zelf aan de slag gaat. Natuurlijk onder het genot van een kop koffie of thee (kosten € 1,25). Aanmelden is niet nodig. Heeft u nog vragen, dan kunt u bellen met Stichting ZIJN: (0187) 483366, of e-mailen naar m.kieviet@zijngo.nl.

Open Schuur Houweling

Zaterdag 8 januari wordt er weer Open Schuur gehouden bij de familie Houweling aan de Langeweg 41a. U kunt van 10.00 tot 15.00 uur zonder afspraak komen kijken in de loods van Houweling Meubelen. Er zijn heel veel kleine spullen te koop, zoals: (oude en nieuwere) glazen, serviezen, borden, bestek, lampen, tafeltjes, schilderijtjes, spiegels, kop-en-schotels, van allerlei huisraad, brocante, enz. Tegelijk kunt u ook een kijkje nemen in de loods met grotere meubelen, zoals eiken en grenen kasten, tafels, banken, stoelen, enz.

STELLENDAM

Poteravond

Op donderdag 18 januari is er een gezellige poteravond in het Haegse Huus. De aanvang is 18.00 uur. De prijs is € 25,- per persoon, incl. twee consumpties. Aanmelden kan bij Lena Moerkerk, d.moerkerk@hotmail.com, tel. 06-22315726, of Martine Orgers, tel. 06-36503139.