Afbeelding
Foto:

Gemeentehuisfluisteraar

Balanstrutje, kantlijnsporter, plogging en selfieshopper. Dat zijn een paar woorden die kans maken op de titel woord van het jaar. Een balanstrutje is een vrouw die teveel bezig is met de balans tussen werk en privé om door te stoten tot de top. Een kantlijnsporter is iemand die een sport beoefent waar hooguit in de kantlijn van de kranten aandacht aan wordt besteed. Bijvoorbeeld schermen, schaken of badminton. Plogging is milieuverantwoord joggen, waarbij er tijdens het rennen afval wordt opgeruimd. Een selfieshopper is iemand die online kleding bestelt, die aantrekt om selfies te maken en vervolgens weer terugstuurt naar de afzender.

Terwijl ik zat te smullen van de genomineerde woorden door Van Dale, vroeg ik mij af welke woorden er in aanmerking kunnen komen voor de titel Flakkees woord van 2018? Gemeentehuisfluisteraar voor de mensen die voorzichtig opperen dat er een nieuw gemeentehuis moet worden gebouwd in Middelharnis. Dodenweg, zoals de N59 wel wordt genoemd. Windmolenactivisten, voor de mensen die actie ondernemen om plaatsing van nieuwe windmolens te voorkomen.

Zwembadrapportzoeker, dat is iemand die binnen het gemeentehuis zoekt naar een rapport met metingen in zwembad De Staver. Gemeenteraadsleden hameren weken aan een stuk op het verkrijgen van ontbrekende rapporten. De laatste is oudpapierinzamelweigeraars, de ouders die begin dit jaar niet vrijwillig hielpen met oud papier inzamelen werden gesommeerd om vijftig euro over te maken aan de school. Dat viel verkeerd.