Afbeelding
Foto: Marijana Pajovic

Op weg naar de Kabbelaarsbank

OUDDORP - Dertig zelfvoorzienende ecolodges en een receptiegebouw verrijzen op Kabbelaarsbank aan het Grevelingenmeer. Ondernemer Mike Dreisch en architect Kees van Wuyckhuyse leggen een natuurgebied aan, waarin de huisjes worden geplaatst. Door middel van crowdfunding is er al drie ton binnen voor het project.

De ecolodges zijn zelfvoorzienend en hebben dus geen aansluiting nodig op gas, elektra of riolering. Mike Dreisch: "We willen laten zien hoe je kunt recreƫren en overnachten in een natuurgebied, zonder de natuur schade toe te brengen. GreenHuus biedt zo een alternatief voor de gigantische vakantieparken voor massatoerisme die aan de kust en in de duinen verrijzen."

De natuur bepaalt

De stelregel van GreenHuus is dat de natuur de baas is. De huisjes zijn niet alleen zelfvoorzienend, CO2-negatief en gemaakt van duurzaam ecologische materiaal; ze zijn ook verplaatsbaar. Zodra de natuur schade ondervindt van het natuurtoerisme, wordt het huisje opgepikt en op een andere plek neergezet.

Rust en stilte

Wie een ecolodge huurt, stapt zo van zijn lodge het natuurgebied van negen hectare in. Natuurliefhebbers hoeven niet op de fiets naar het drukke strand, maar bivakkeren in de stilte en rust van Kabbelaarsbank. De ecolodges zijn vanaf april te huur.