Afbeelding
Foto:

Trendy telefoons

Zuchtend vouw ik mijn Samsung open. Ik druk op de aan-knop. Het schermpje licht nu vlug op. Mijn vingers vliegen over de toetsen. Snel mijn moeder bellen. De enige oplossing nu mijn fiets kapot is en ik in de middle of nowhere sta, mijlenver van school én van huis verwijderd. Wat een uitkomst, zo'n mobiel!

Blijkbaar ben ik een echte trendsetter. Waar ik zes jaar geleden voor het eerst mijn mobiel openvouwde (toen overigens nog heel ouderwets 'openklappen' genoemd) wil Samsung binnenkort weer een opvouwbare telefoon op de markt te brengen. Helemaal 'hot' natuurlijk, want wie wil er nu niet zo'n opvouwbare telefoon? Dat begrijp ik heel goed, ik heb destijds zeker vier jaar van dat apparaatje genoten. Hij liet me nooit in de steek: het schermpje brak nooit, hij ging altijd aan als ik dat wilde, ik kon bellen en sms'en waar nodig en hij werd nooit traag. Wie wil er nu niet zo'n mobiel?

Er zijn wel wat kleine verschilletjes tussen mijn praktische mobiel en deze nieuwe opvouwbare telefoon. Allereerst de prijs: waar die van mij zo'n € 20,- kostte, zal deze ruimschoots de € 1000,- aan gaan tikken. Mijn mobiel kon precies één keer dubbel, deze wel duizenden keren. Ik kon altijd op mijn trouwe metgezel rekenen als ik moest bellen of sms'en, maar WhatsApp weigerde hij te openen, iets wat met deze nieuwe telefoon niet zal gebeuren. Toch had mijn telefoon iets waar weinig andere telefoons aan konden tippen: hij was zo onaantrekkelijk dat de gebruiker hem niet gebruikte. Daardoor was ik genoodzaakt te socializen. En dat is zo veel waardevoller!

Voor je dus je geld opmaakt aan een opvouwbare telefoon, zou ik eerst de openklapbare telefoon een kansje geven. Of stop je smartphone gewoon wat vaker weg en ontdek hoe mooi de offline wereld is!