Afbeelding
Foto:

Chaos in het bos

Opnieuw is het vakantie voor Mees. Dit keer graag willen zijn ouders graag een vakantie zonder gedoe. In de meivakantie heeft hij samen met Vera aardig wat meegemaakt. Je hebt dit misschien gelezen in het boek 'Gedoe in de Zoo', van Hans Mijnders.

Dat zal dit keer wel meevallen, denkt Mees. Hij heeft er helemaal geen zin in. Zijn ouders hebben een natuurcamping uitgekozen. Voor de rust. Daar is vast niets te beleven. Hij kent daar niemand. Maar dat pakt heel anders uit. Zoals je al kunt opmaken uit de titel van het boek: 'Chaos in het bos'.

Samen met Vera (die als verrassing, met haar ouders, ook op dezelfde camping is) gaat Mees op onderzoek uit in het bos. Er worden allerlei leuke dingen georganiseerd voor de kinderen, zoals een kampvuur, een boswandeling, een dropping. Ook ontmoeten ze de tweeling Tijn en Sofie. Tijn doet niet zo aardig, hij heeft een heleboel praatjes, maar Sofie is wel leuk.

Het wordt spannend wanneer ze het geluid van een wolf horen. Zolang ze geen sporen zien, weten ze het niet zeker. Samen met de boswachter gaan ze op onderzoek uit. Maar wat doet Tijn vreemd? Wat is er ineens met hem aan de hand?

Ook tijdens de dropping gebeuren er vreemde dingen. Waarom rijdt er zo laat een busje zonder verlichting het bos in? Gooien die twee mannen daar iets in het bos neer? Mees en Vera zijn vastbesloten het uit te zoeken. De volgende dag gaan ze weer op dezelfde plek kijken. Ze ontdekken dat het busje geparkeerd staat bij een oud boerderijtje in de omgeving van de camping. Maar als ze daar het terrein stiekem willen verkennen, worden ze opgemerkt en weggestuurd. Later wil Mees er nog eens naar toe. Foto's maken van het busje. Hij wil bewijs leveren.

'Ik ga naar het boerderijtje.'
Vera schudt wild met haar hoofd. 'Mees, doe het niet. Alsjeblieft. Als die man ons ziet…'
Ze rilt. 'Ik wil naar het boomkroonpad.'
'Jij hoeft niet mee. Ik ga alleen een foto van het busje nemen en met die foto en de foto's van de vaten ga ik naar de politie.'
'We kunnen toch ook wel zonder de foto van het busje naar de politie? Die geloven ons verhaal echt wel.' 'Maar als we een foto van het busje laten zien is dat beter,' houdt Mees vol.

Toch blijkt dat niet zo'n goed idee. Ze worden ontdekt.

'Daar hebben we die nieuwsgierige kinderen weer,' zegt een zware stem. 'Nu komen jullie niet zo makkelijk meer van me af'.
Mees hoort Vera naast hem snikken. Hij probeert de handen van de man van zijn gezicht te trekken, maar de man is veel te sterk. Een deur knarst. Mees krijgt een harde duw en valt met een klap op de grond. Even is er een beetje licht, dan wordt de deur dichtgetrokken en knarst de sleutel in het slot.'


Hoe het verder afloopt met dit avontuur van Mees en Vera, mag je zelf lezen in dit spannende boek van Hans Mijnders. Het is leuker als je ook het eerste deel gelezen hebt, maar je kunt de boeken ook wel afzonderlijk lezen.

De omslag van het boek is wat kinderachtig. Het boek heeft verder ook wat simpele illustraties, waardoor het er misschien minder aantrekkelijk uitziet voor de doelgroep. Het boek is zeker niet kinderachtig, maar juist spannend en bedoeld voor jongens en meisjes vanaf 9 jaar.

Prijs: € 8,90
Pagina's: 101 (gebonden)
ISBN: 9789033129148
Uitgeverij Den Hertog