Afbeelding
Foto:

Goed idee bracht 1973 gulden op!

Het personeel van de Middelharnisser vestiging van Smit Slikkerveer had woensdagmorgen vóór negenen al een stuk puike boterletter en een kop romige chocolade achter de kiezen. Dat extraatje had z'n plezierige reden, wat ook geïllustreerd werd door de aanwezigheid van superieuren uit Bolnes, met aan het hoofd daarvan directeur dhr. Van Dantzig, die zich de lekkernijen overigens ook goed lieten smaken. Het verwonderde personeel, in de kantine bijeen, kreeg in dat sfeertje te horen waar het allemaal om begonnen was…

Feestvarken was Jaap Kalle uit Stellendam, al jarenlang voorman in de ijzerwerkerij en van het ene op het andere moment was dhr. Kalle 1973 Hollandse guldens rijker, want dat bedrag als losse guldens in zakjes verpakt, hadden de heren uit Bolnes voor hun Stellendamse werknemer meegebracht. Al weer enkele jaren geleden kwam dhr. Kalle n.l. op het idee bij de montage van kasten in plaats van klinknagels (waarvan het aanbrengen veel inspanning en tijd kostte) potnagels aan toe te passen. Het werd, na enige aanpassing en verbetering, een succes en voor de 'voorstellen-commissie' was het aanleiding om de tot dusver hoogste premie aan dhr. Kalle uit te reiken.

Op de foto: "Nog nooit hebben we zo'n Sinterklaasfeest gehad", verklaarde mevr. Kalle, nadat ze 's avonds de zakjes in handen gedrukt gekregen had.

Dit is een deel van het artikel dat in Eilanden-Nieuws van 7 december 1973 stond.