Het terrein van Koornlust. (Archieffoto)
Het terrein van Koornlust. (Archieffoto) Foto:

Plan locatie boerderij Koornlust Stellendam

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het college geeft in een raadsbrief de stand van zaken weer voor een mogelijke ontwikkeling van het perceel voorheen boerderij Koornlust aan de Kruisweg in Stellendam.

Door Jaap Ruizeveld

De gemeente is benaderd door een lokale zorgpartij. Deze partij ziet kansen voor het bouwen van appartementen voor ouderen en daarnaast voor het realiseren van voorzieningen voor respijtzorg en training voor de zorg.
Omdat het een stedelijke ontwikkeling zou zijn in het buitengebied, dat in strijd is met de verordening 'Ruimte' van de Provincie, is het initiatief ambtelijk bij de provincie besproken. Uit dit overleg is gebleken dat er voor het plan kansen zijn. Daarom is aan de zorgondernemer gevraagd de plannen verder uit te werken tot een principeverzoek.

Na een positief besluit kan bij Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland een verzoek tot ontheffing worden ingediend. Het beoogde plan zal ook op 5 december tijdens het bestuurlijk overleg met de verantwoordelijke gedeputeerde worden besproken De fractie Vrije Kernen plaatste een kanttekening bij dit onderwerp. Er was bezorgdheid over hetgeen er in de afgelopen periode is gebeurd, waarbij een beeldbepalend pand is gesloopt en de ondernemer die het perceel had gekocht toch besloot zich op een andere locatie te vestigen