Toch groen licht voor bouwplan Hazersweg Ouddorp

DEN HAAG/OUDDORP – Ondanks een zeer kritische rechtszaak begin deze maand heeft de Raad van State met een spoeduitspraak toch de weg vrijgemaakt voor een bouwplan van 19 woningen aan de zuidrand van Ouddorp.

Door persbureau Cerberus

In de spoeduitspraak vindt de Raad dat de gemeente Goeree-Overflakkee de behoefte aan de woningen voldoende heeft onderbouwd. Verder tasten de woningen vlak bij de monumentale boerderij aan de Hazersweg de cultuur-historische waarde niet aan. In ieder geval blijft er van een aantal zijden voldoende zicht op de boerderij over. Ook ziet de Raad geen probleem in de maximale bouwhoogte van 11 meter van de woningen. Die zou aansluiten wat er al in de omgeving staat. Hoewel er maar 40 parkeerplaatsen worden aangelegd, terwijl de gemeente aanvankelijk van ontwikkelaar Woonwens Wonen BV 45 plaatsen eiste, is ook geen probleem, omdat 40 voldoende zou zijn voor 19 woningen. Verder stemt rechter en staatsraad Janny Kranenburg in met de voorlopige uitspraak in met de stedenbouwkundige onderbouwing van het woningbouwproject.

Tijdens de rechtszitting begin november was zij daar nog behoorlijke kritisch over. Hoe dan ook is de uitspraak een opsteker voor gemeente en de ontwikkelaar. Die laatste kan verder met het plan. Voor de omwonenden is de uitspraak een domper. Zij waren na de kritische rechtszitting optimistisch dat het plan in de ijskast gezet zou worden en zo mogelijk aangepast. Die vlieger gaat nu niet meer op. Zij vinden het woningbouwplan veel te hoog en massaal voor Ouddorp.