Het glas - met water - werd geheven door de sprekers tijdens de openingshandeling van de Kier in de Haringvlietsluizen door minister Van Nieuwenhuizen (rechts). Bij hen voegden zich ook de burgemeesters van Hellevoetsluis en Goeree-Overflakkee.
Het glas - met water - werd geheven door de sprekers tijdens de openingshandeling van de Kier in de Haringvlietsluizen door minister Van Nieuwenhuizen (rechts). Bij hen voegden zich ook de burgemeesters van Hellevoetsluis en Goeree-Overflakkee. Foto:

Haringvlietsluizen op een kier

STELLENDAM – Precies op dezelfde dag dat 47 jaar geleden Koningin Juliana de Haringvlietsluizen opende, was er gisteren - eveneens op 15 november - weer een belangrijke opening. 'De kier' in de Haringvlietsluizen werd officieel geopend. Aan minister Cora van Nieuwenhuijzen was de eer om 'het Kierbesluit' te voltooien. Het duurt nog even voordat er 'andersom dan gewoonlijk' water van de Noordzee richting het Haringvliet zal gaan en er ruimte komt voor de vissen om richting de grote rivieren te trekken.

Lees verder op pagina 5.